Какво кардио ?

21.09.08
22:23

Привет на всички ! Нов съм и от няколко седмици чета из форума и сайта и направо се смайвам, как има толкова полезна информация на едно място :)
  След доста преглеждане реших да пиша и да ви задам едно въпросче. Проблемът ми е следния - едното ми коляно е доста зле (заради скъсани връзки,минискус и тн.), ходя да тренирам поне 5 пъти седмично,но не мога да тичам,да карам колело,степери...затова ми е доста трудно с горенето на калории. Можете ли да препоръчате някакви кардио упражнения, с плуване дали ще става ?
Мерси

Плуването е може би най-доброто кардио упражнение.СТАВА!
П.С. Не се изказах много точно,но се надявам да си разбрал.

Мнението беше редактирано от Траян Атанасов на 21.09.08 23:13.

22.09.08
06:07

плуването не е кардио

казано от caspera на 22.09.08, 06:07:

плуването не е кардио

Как стигна до този извод?

22.09.08
07:37

ми понеже  при допира с водата тялото губи топлина пък и плуването е доста трудно и според мен няма да успее да постигне дълбок релеф :) велоаргометъра е подобрия вариант според мене

Мнението беше редактирано от caspera на 22.09.08 07:38.

22.09.08
08:18

съгласен съм с caspera. За кардио използвай-тичане(но не спринтово) ,велоаргометър и други такива пътечки и прочие.

казано от caspera на 22.09.08, 07:37:

ми понеже  при допира с водата тялото губи топлина пък и плуването е доста трудно и според мен няма да успее да постигне дълбок релеф :) велоаргометъра е подобрия вариант според мене

Човека каза, че не може да използва велоаргометър, кростренажор и подобни. Прав си че тялото губи топлина при плуване и се старае да запази мазнините, но все пак е доста добро кардио упражнение.

22.09.08
10:31

Велоаргометъра мога да го ползвам но до определена скорост и сила на натоварване,които мисля че не са достатъчни за постигането на някакъв резултат. Докато тичане каквото и да е (бързо,бавно) или по-бързо и продължително ходене не стават. Тичайки не мога да мина повече от 200-300 метра :(

Плуването би ти помогнало да изчистиш мазнините до 10-12%,за по-надолу би било доста трудно само с плуване.Но все пак не рискувай с коляното...

22.09.08
15:09

на велото ти тряя на ниска степен на трудност и около 35-40км 20-30мин

22.09.08
15:21

да бе 100 километра на нашия велоаргометър на най-ниската степен за 30 минути най-много да навъртиш 12 километра.Пък и невсички велоаргуметри като увеличиш трудноста увеличава и скороста съответно разтоянието което си минал за определено време така че връткай си 20-30 минути и това е ...

22.09.08
18:48

30-40km скорост имах предив извиняваите ако не се уточних моя грешка имах предвит за около 20-30 мин да върти със скорост 30-40км и не на трудна степен а на лесна ..

22.09.08
18:48

Ще пробвам така момчета,мерси !

22.09.08
20:34

Ако не можеш да правиш кардио, не прави.
Просто тренировките си ги направи по-интензивни, с повече повторения, по малки почивки.
Ако само изразходването на калории ти е проблем, просто направи тренировките по-тежки.

23.09.08
06:58

Скачане на въже и табати.

23.09.08
14:38

Отслабване и плуване

Плуваният стил кроул е особено подходящ за постигане на висок разход на енергия при относително дълъг период от време (30-40 мин.). Проблемът с подкожните мазнини обаче е в ниската температурата на водата в басейна. Честите и продължителни охлаждания стимулират тялото да цени термоизолиращите качества на подкожните мазнини и да се съпротивлява при понижаването им под стойности от порядъка на 15-17% от теглото за мъже, 17-22% жени. Ако мазнините Ви са над тези стойности, може да използвате плуването като основно средство за енергоразход. В случай че желаете да снижите теглото на мазнините си под тези граници, то може да включите плуването като втори спорт или да замените аеробния завършек на фитнес тренировката си с 20-30 минути кроул в умерено темпо.

http://www.bb-team.org/articles/3173/

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1