Няколко въпроса

D.

20.09.08
20:25

Имам стаж 1 година. Тренирах първите 4-5 месеца програма за начинаещи 3 пъти в седмицата през ден или два: ръце, гърди трапец, гръб рамо. После правих разни бози, малко по интензивни, но от два месеца програмата ми е:
Ден 1:
Бицепс/трицепс
Ден 2:
Гърди/трапец
Ден 3:
Гръб/рамо
Ден 4:
почивка
Ден 5= Ден 1…
Опитвам се да кача малко маса.
С тази програма започнах да издишам доста и си купих креатин ( досега не съм пил ). Обяснено ми е как се пие и тн (сега зареждам).
Въпросите са ми:
Тази програма добра ли е?  Ако е добра да разделя ли гърба и рамото в отделни дни и да почивам на 5ти ден?
Рамото ми изостава, защото го претупвах като начинаещ. Има ли начин да наблегна малко на него?
Дясната ръка ми е била винаги по-силна, но вече се появи бая голяма разлика. (правя първо лява ръка после толкова повторения с дясна на същата тежест, но ако не спазвам това мога да дигам с дясно повече килограми може би и повече повторения дори)
И 1 въпрос за гърдите след лег правя полулег, флайс, кофички( колкото сила имам останала ). Каква е разликата м/у полулег с дъмбели и щанга ( защото предпочитам с дъмбели )?

21.09.08
09:14

мисля, че не е добре да се правят ръцете преди голяма мускулна група - гърди или гръб.

21.09.08
10:02

къде са ти краката ?

KR

21.09.08
17:06

казано от gowed на 21.09.08, 09:14:

мисля, че не е добре да се правят ръцете преди голяма мускулна група - гърди или гръб.

Защо да не е добре ? Ако иска да наблегне на тях може спокойно да ги тренира в 1 ден. Ако иска и след тях да удари и една почивка а може и без, защото ръцете са малка мускулна група и бурзо се възстановяват

21.09.08
20:33

защото ръцете участват във всяка тренировка било то за гръб или за гърди. Някой от форума също бе казал, че не е препоръчително да се правят ръце преди голяма мускулна група. Може и да греша. Нека по-опитните кажат какво мислят.

D.

24.09.08
18:27

Да разменя ден 1 и ден 3 ? Като цяло програмата става ли или ако не ми го кажете да знам:)

24.09.08
20:26

в саита са ти малко програмите ли кво?!

25.09.08
06:12

програмата не ми харесва
1.за тренировки през ден ти трябва много сериозно възстановяване
2.ако държиш непременно да е точно така построена тренировката, сложи трапеца при гърба, а рамото при гърдите.
3.ако държиш да наблегнеш на рамената, предвиди преди или след тях да имаш 2 почивни дена - не са голяма група, но участват в тренировката на всички останали групи.
4.при гърдите намести и лег (дали ще е с щанга или дъмбели няма голямо значение) - не случайно лега се води базово упражнение.
5.крака не правиш защото, предполагам, или са ти много “големи”, или си тренирал футбол или и двете - голяма грешка, която ще отчетеш след време.
още едно съветче - помисли за четиридневен сплит

25.09.08
17:19

Ако толкова си харесал този сплит по добре би изглеждал така

Ден 1:
Бицепс/трицепс
Ден 2: почивка за да може трицепса наи вече да по4ине
Ден 3: Гърди/предно и страни4но рамо
Ден 4: почивка
Ден 5: Гръб/трапец
Ден 6: крака- ако желаеш разбира се
Ден 7= Ден 1 ако си с добро възтановявяне, ако не по4ивка… .По4ивката за мен е по уда4ният вариант

D.

26.09.08
09:57

Франко на ЛС ми помогна за програмата и темат може да бъде изтрита. Мерси

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1