24.09.08
17:17
Здравейте.Първо не ми се смейте на поста и съм напълно зериозен.
Докато се къпех усетих,че имам някаква издутина като мехурче или объл израстак който е на задника ми(по некултурно-ануса) и се зачудих какво е бутнах го малко навътре и изведнъж ми прилоша причерня ми пред очите и се почусвах много слаб ведната излезнах от банята и легнах и след 2 минути всичко си беше като по старо му ама това нещо си е там.Някой има ли идея какво е бая се стреснах дали е нещо зериозно?!
Развали ми апетита пич, истина ти говоря :). Нема правим късна вечеря...
Мнението беше редактирано от ozo на 24.09.08 18:48.
24.09.08
19:20
Съмнявам се че са хемароиди защото съм чел че в много напреднала фаза се надували толкова.Иди веднага при личния си лекар да те прегледа и да ти назначи час при специалист.
24.09.08
20:02
Хемороид е, а ти е станало лошо щото цял ден си ял зле, стреснал си се в банята, скочил е адреналина, паднала е кръвната захар и ти си преиграл. Въпреки това, предположението ми иди на лекар, за да се разбере какъв е случая.
24.09.08
20:22
Хемороид, има едни мазила на ментова основа в аптеките, вземи си.
Не се напъвай много. Означава и физически.
25.09.08
07:34
Правилно си прочел особено за второто. Отиди по най - бързия начин при личния си лекар за да те насочи накъдето трябва.
да не е подкожна пъпка ,мен ми е излизала такава и иска яко стискане и излиза :)
казано от QcK на 25.09.08, 13:16:
бе тва нещо е голямо ^^ не е пъпка
е колко е голямо колкото гъза ти ли е ? подкожните пъпки и те са доста големи
25.09.08
14:15
Аве кви са тея подкожни пъпки на сфинктера?
Въобще, някой, освен бабите ви знае ли що е то за класификация - “подкожна пъпка” и как се образуват въпросните?
Само ще помоля, малко сдържаност един към друг. Не знам Иване, ти кога си имал подкожни пъпки вътре в ануса и въобще какво празнувате, че предлагаш на човека ДА ГИ СТИСКА, но без значение от - според мен - доста некомпетентното и дори опасно мнение, те моля:
СПАЗВАЙ МАЛКО КУЛТУРА НА ИЗКАЗА!
Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 25.09.08 14:15.
хемороид е казаха ми 2 седмици само на зеленчуци и душове със студена вода ако не се махне - хирургическа намеса
Прегледаха ли те, или така на изуст ти казаха, и от какъв зор хирургия, като нито те боли, нито те сърби, нито ти пречи, нито кърви...
деазнам аз няма да ходя да ме режат щото не ме боли нито кърви нито нищо ще спазвам диета 2 седмици и няма да дигам в залата и това е да си гледат работата само искат да ти вземат парите
А... Чакай, чакай. Хемароидите са подути вени в свинктера, сещаш се какво става като ти срежат вената нали ? Те или се стягат с едни специални ластици, и от спирането на притока на кръв към тях си падат от само себе си.
26.09.08
19:52
Е те да не ги режат със сатър?
Мой познат прави операции на хемороиди. Онколог със специализация в кожна и козметична хирургия.
Кръвоносният съд се прегаря с лазер и хемороида се отстранява.
Много по лесно, бързо и също толкова безкръено колкото стягането с ластици...
Повтарям неговите думи (в общо линии) тогава, когато го питах за мен, щото и аз имах хемороиди:
“Съвременните методики са няколко. С лазери, електрокоагулация, прекъсване на кръвоносен съд и др. Може хемороидът да се отстрани напълно безкръвно, даже и с местна упойка и бързо да се възстановиш.
Но до операция те съветвам да прибягваш само в краен случай.
Ако хемороидите са нетърпимо болезнени за много дълъг период или ако почнат да кървят много и често. Ако водят до клинични усложнения и заплаха за цялостното състояние на пациента. За тези случаи операцията е препоръчителна.
Иначе, само заради козметиката и удобството, ефектът е спорен.
Напълно е възможно след операцията кървенето да е улеснено.
Много по - лесно на травмираният кръвоносен съд след това ще се образува нов хемороид и ще кърви повече.
А влошеното кръвообращение и травмата там водят до улеснено възпаление, улеснено кървене и влошена болезненост на мястото.
Операция - само в краен случай!”
Доверявам му се напълно и съм запомнил препоръката му.
Отново казвам: иди за кремче. Не се напъвай. Купи си най - меката тоалетна хартия от магазина. По възможност без ароматизатор. Такива работи.
Не е страшно, даже е много често срещано и често само си минава, не се притеснявай!
Поздрави!
Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 26.09.08 19:54.
Приятелю, отиваш на гастроентеролог, преглеждат те и ще ти кажат следното:
1-ви вариант - външен или вътрешен хемороид
2-ри вариант - фисура
3- ти вариант - абцес
И трите варианта са лечими с мазила или евентуална операция, която е рутинна и не е страшна.
Адски неприятно е, но ще го преживееш. Успех от мен!
гастроентеролог в Димитровград няма ..проблема е,че тука няма специалисти,а неска е едва 3ти ден от диетата и това нещо почести е изчезнало предполагам,че до 10тина дени ще го няма
Аз на горе долу това място имах нещо като абсцес, и кръц кръц... сутринта, на другата сутрин си бях в нас.
28.09.08
09:29
Такова нещо като вътрешен и външен хемароид не съществува те са само едни вътрешни и като се развият и се показват навънка.
28.09.08
16:19
Хора, човекът се е прегледал и са му казали, че е хемороид!
хемороид е казаха ми 2 седмици само на зеленчуци и душове със студена вода ако не се махне - хирургическа намеса
Идеално!Ако е хемороид,четох за едно ново лечение.Само парички да имаш ще минеш без операция.Със специално устройство се изстрелват миниатюрни гумени пръстенчета.Те обхващат хемороида,стягат го и прекъсват кръвообръщението му.След някое време,може би 1-2 седмици изсъхва и се отчупва,при поредното посещение на WC-то всичко се изхвърля и изчиства.И това е всичко.Няма скалпели,няма шевове.
28.09.08
16:39
Е та писахме го това лечение по - горе, Миро :)
Т. нар. “ластици”.
Но пак повтарям препоръката, чакане му е майката!!!