Някой има ли идея какво е ?!!

24.09.08
17:17

Здравейте.Първо не ми се смейте на поста и съм напълно зериозен.
Докато се къпех усетих,че имам някаква издутина като мехурче или объл израстак който е на задника ми(по некултурно-ануса) и се зачудих какво е бутнах го малко навътре и изведнъж ми прилоша причерня ми пред очите и се почусвах много слаб ведната излезнах от банята и легнах и след 2 минути всичко си беше като по старо му ама това нещо си е там.Някой има ли идея какво е бая се стреснах дали е нещо зериозно?!

24.09.08
17:36

Да не е хемороид ?  :roll:

24.09.08
17:39

ми незнам аз нищо не знам за хемороидите о.О

24.09.08
18:47

Развали ми апетита пич, истина ти говоря :). Нема правим късна вечеря...

Мнението беше редактирано от ozo на 24.09.08 18:48.

24.09.08
19:17

пишете по емата оффтипка не служи на никои

24.09.08
19:20

Съмнявам се че са хемароиди защото съм чел че в много напреднала фаза се надували толкова.Иди веднага при личния си лекар да те прегледа и да ти назначи час при специалист.

ВН

24.09.08
20:02

Хемороид е, а ти е станало лошо щото цял ден си ял зле, стреснал си се в банята, скочил е адреналина, паднала е кръвната захар и ти си преиграл. Въпреки това, предположението ми иди на лекар, за да се разбере какъв е случая.

Хемороид, има едни мазила на ментова основа в аптеките, вземи си.
Не се напъвай много. Означава и физически.

25.09.08
03:30

четох,че трябва диета без много твърди храни и без напъване поне 1-2 седмици

Правилно си прочел особено за второто. Отиди по най - бързия начин при личния си лекар за да те насочи накъдето трябва.

25.09.08
07:56

да не е подкожна пъпка ,мен ми е излизала такава и иска яко стискане и излиза :)

25.09.08
13:16

бе тва нещо е голямо ^^ не е пъпка

25.09.08
13:58

казано от QcK на 25.09.08, 13:16:

бе тва нещо е голямо ^^ не е пъпка

е колко е голямо колкото гъза ти ли е ? подкожните пъпки и те са доста големи

Аве кви са тея подкожни пъпки на сфинктера?
Въобще, някой, освен бабите ви знае ли що е то за класификация - “подкожна пъпка” и как се образуват въпросните?
Само ще помоля, малко сдържаност един към друг. Не знам Иване, ти кога си имал подкожни пъпки вътре в ануса и въобще какво празнувате, че предлагаш на човека ДА ГИ СТИСКА, но без значение от - според мен - доста некомпетентното и дори опасно мнение, те моля:
СПАЗВАЙ МАЛКО КУЛТУРА НА ИЗКАЗА!

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 25.09.08 14:15.

26.09.08
13:21

хемороид е казаха ми 2 седмици само на зеленчуци и душове със студена вода ако не се махне - хирургическа намеса

26.09.08
14:25

Прегледаха ли те, или така на изуст ти казаха, и от какъв зор хирургия, като нито те боли, нито те сърби, нито ти пречи, нито кърви...

26.09.08
16:35

деазнам аз няма да ходя да ме режат щото не ме боли нито кърви нито нищо ще спазвам диета 2 седмици и няма да дигам в залата и това е да си гледат работата само искат да ти вземат парите

26.09.08
18:41

А... Чакай, чакай. Хемароидите са подути вени в свинктера, сещаш се какво става като ти срежат вената нали ? Те или се стягат с едни специални ластици, и от спирането на притока на кръв към тях си падат от само себе си.

Е те да не ги режат със сатър?
Мой познат прави операции на хемороиди. Онколог със специализация в кожна и козметична хирургия.
Кръвоносният съд се прегаря с лазер и хемороида се отстранява.
Много по лесно, бързо и също толкова безкръено колкото стягането с ластици...

Повтарям неговите думи (в общо линии) тогава, когато го питах за мен, щото и аз имах хемороиди:
“Съвременните методики са няколко. С лазери, електрокоагулация, прекъсване на кръвоносен съд и др. Може хемороидът да се отстрани напълно безкръвно, даже и с местна упойка и бързо да се възстановиш.
Но до операция те съветвам да прибягваш само в краен случай.
Ако хемороидите са нетърпимо болезнени за много дълъг период или ако почнат да кървят много и често. Ако водят до клинични усложнения и заплаха за цялостното състояние на пациента. За тези случаи операцията е препоръчителна.
Иначе, само заради козметиката и удобството, ефектът е спорен.
Напълно е възможно след операцията кървенето да е улеснено.
Много по - лесно на травмираният кръвоносен съд след това ще се образува нов хемороид и ще кърви повече.
А влошеното кръвообращение и травмата там водят до улеснено възпаление, улеснено кървене и влошена болезненост на мястото.
Операция - само в краен случай!”

Доверявам му се напълно и съм запомнил препоръката му.
Отново казвам: иди за кремче. Не се напъвай. Купи си най - меката тоалетна хартия от магазина. По възможност без ароматизатор. Такива работи.
Не е страшно, даже е много често срещано и често само си минава, не се притеснявай!

Поздрави!

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 26.09.08 19:54.

27.09.08
00:09

Приятелю, отиваш на гастроентеролог, преглеждат те и ще ти кажат следното:
1-ви вариант - външен или вътрешен хемороид
2-ри вариант - фисура
3- ти вариант - абцес
И трите варианта са лечими с мазила или евентуална операция, която е рутинна и не е страшна.
Адски неприятно е, но ще го преживееш. Успех от мен!

27.09.08
14:10

гастроентеролог в Димитровград няма ..проблема е,че тука няма специалисти,а неска е едва 3ти ден от диетата и това нещо почести е изчезнало предполагам,че до 10тина дени ще го няма

28.09.08
09:25

Аз на горе долу това място имах нещо като абсцес, и кръц кръц... сутринта, на другата сутрин си бях в нас.

28.09.08
09:29

Такова нещо като вътрешен и външен хемароид не съществува те са само едни вътрешни и като се развият и се показват навънка.

28.09.08
16:02

Прегледай се на хирург.Те ги разбират тия неща.

Хора, човекът се е прегледал и са му казали, че е хемороид!

хемороид е казаха ми 2 седмици само на зеленчуци и душове със студена вода ако не се махне - хирургическа намеса

28.09.08
16:30

Идеално!Ако е хемороид,четох за едно ново лечение.Само парички да имаш ще минеш без операция.Със специално устройство се изстрелват миниатюрни гумени пръстенчета.Те обхващат хемороида,стягат го и прекъсват кръвообръщението му.След някое време,може би 1-2 седмици изсъхва и се отчупва,при поредното посещение на WC-то всичко се изхвърля и изчиства.И това е всичко.Няма скалпели,няма шевове.

Е та писахме го това лечение по - горе, Миро :)
Т. нар. “ластици”.
Но пак повтарям препоръката, чакане му е майката!!!

28.09.08
17:15

ми ще чакам,защото за да ми отида да ми сложат ластици или хирург да го махне трябва да ходя до Стара загора

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1