Програма за маса - даваите съвети

AM

28.09.08
11:14

Здравеите, видях че във форума има много разбиращи хора и искам да ми дадете няколко съвета за следната програма. Целта ми е да кача маса зимата и лятото да чистя. Програмата е за 3 дни седмично.На 18 години съм и от година и половина ходя на фитнес. Висок съм 186см и в момента съм 85кг.Ето я и програмата:

Първи ден: Гърди & Бицепс

Повдигане на щанга от лег - 4 серии по 8 повторения
Повдигане на дъмбели от полулег - 4 серии по 8 повт.
Флайс - 4 серии по 8 повт.

Бицепсово сгъване с щанга от стоеж - 3 серии по 8 повт.
Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж - 3 серии по 8 повт.
Концентрирано сгъване - 3 серии по 8 повт

Корем

Втори ден: Гръб & Трицепс

Придърпване на скрипец отпред - 3 серии по 8 повт.
“Мечка” - 3 серии по 8 повт.
“Чукчета” - 3 серии по 8 повт.
Гребане с дъмбел - 3 серии по 8 повт.

Изтласкване на щанга от лег с тесен хват - 4 серии по 8 повт.
Разгъване на скрипец - 4 серии по 8 повт.
“Френско” - 4 серии по 8 повт.

Трети ден: Рамо & Трапец

Раменни преси с дъмбели - 4 серии по 8 повт.
Разгъване в страни с дъмбели - 4 серии по 8 повт.
Пръдърпване с лост до брадичката - 3 серии по 8 повт.
Пекдек за задно рамо - 3 серии по 8 повт.

повдигане на щанга за трапец - 4 серии по 8-10 повт.

Корем

Това е програмата. Нарочно не съм включил крака, защото имам контузия и ги тренирам когато мога а пък и съм тренирал баскетбол и с тях нямам проблеми. Даваите съвети относно програмата и най-вече за рамото, че то ми е най-зле(пак контузия...).
И си мислех дали да не сменя чукчетата с придърпване на хоризонтален скрипец с тесен хват, за да натоваря мускулите на гърба по близки до гръбнака. Чакам съвети и мерси предварително ;)

28.09.08
11:30

Сложи набирания за гръб и 1-2 леки упражнения за крака , а за рамо при мен се пооправи главно от набиранията и кофите , махни това придърпване до брадичката , ако рамото го тренирай леко и 2пъти в седмица .Оставяй си много време за почивка и яж добре това е главното при качването на маса,ако нямаш тонус не ходи да тренираш дори да ти е ден за тренировка.

AM

28.09.08
12:29

казано от cheFo`` на 28.09.08, 11:30:

Сложи набирания за гръб и 1-2 леки упражнения за крака , а за рамо при мен се пооправи главно от набиранията и кофите , махни това придърпване до брадичката , ако рамото го тренирай леко и 2пъти в седмица .Оставяй си много време за почивка и яж добре това е главното при качването на маса,ако нямаш тонус не ходи да тренираш дори да ти е ден за тренировка.

Като прибавя набиранията не стават ли много упражнения ? А и те бая изцеждат, затова не съм ги сложил. Крака правя например на 2 седмици 1 път като много ми се уморят вече другиете мускули. А набиранията и кофите хващат ли рамото чак в такава степен ? Кофички да ти кажа не мога да правя защото супер много ме заболява лявото рамо - имам контузия и постоянно ми щрака и ми се вади и това много ми влияе като вдигам за рамо и гърди. За яденето и почивката съм се погрижил ;) А относно другите упражнения и групи някакви забележки имаш ли ?

28.09.08
15:12

Според мен е много добра програма.Не знам само френското като трето,последно ще имаш ли сили за достатъчно натоварване.Аз го правя второ след тесния хват,но ти си знаеш как да ги подредиш.И от кое очакваш максимален ефект.Да кажат и по-опитните.За гръб правя скрипец зад врат, бавно, 3-4Х8 и натоварва много добре.

28.09.08
15:36

Зна4и 6том има6 проблем с рамото недеи да се сили6 когато прави6 гърди и рамене. Вкарваи и дроп серии за да се изцежда6 хубаво

AM

28.09.08
19:24

казано от TEDKO на 28.09.08, 15:36:

Зна4и 6том има6 проблем с рамото недеи да се сили6 когато прави6 гърди и рамене. Вкарваи и дроп серии за да се изцежда6 хубаво

Аз ги правя в различни дни. И какво имаш предвид под “дроп серии” ?

28.09.08
19:57

Мечката и чукчетата припокриват ли се?

AM

29.09.08
19:17

казано от Никола на 28.09.08, 19:57:

Мечката и чукчетата припокриват ли се?

Ми май да затова питам дали да сменя чукчетата ...

Пичове айде коментираите програмата и даваите съвети , че да знам дали е читава програмата.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1