Как да си направя фитнес програма???

15.09.08
18:50

Здравейте, искам да помоля за малко помощ с  оформянето на моята фитнес програма. Купил съм си няколко добавки и незнам по кое време в деня  трябва да ги взимам, тренирал съм 1 година и не като да почвам отначало, но бях спрял за 3 месеца, ще оставя линк към продуктите най-отдоло на темата. Мисля да започна от утре 16.09 да тренирам но първите 10 дни да бъдата тренировки за вс мускули на тялото, също през тези 10 дни да невзимам от добавките, защотото според мен няма смисъл. Искам програма която да е за качване на масата и за оформяне на коремната част, че съм направил малко коремче, в момента съм 65кг и искам да кача поне 6-7кг по-бързо.

Ето и линковете на продуктите,който си взех и много ще бъда благодарен ако някой отдели малко време за мен!

silabg.com/bg/product/detail/bid/56/id/1365/page/7/BIOTECH%20USA-TRIBULUS%20MAXIMUS%2090%20caps

http://www.fitness-sport-shop.de/bb-creatin-monohydrat.html

http://bodybuilding-bulgaria.com/index.php?productID=1764

15.09.08
19:25

Аз бих ти предложил да започнеш с по-лекичка програма... защото от по-често файда няма да има - яко мускулни трески и прочие с тия 3 месеца дето не си дигал, затова ти предлагам нещо от сорта на:
1 ден - гърди, рамо, коремец
2 ден - почивка
3 ден - гръб + трапец, крака
4 ден - почивка
5 ден- бицепс и трицепс, евентуално, ако не те мързи корем :)
6 ден- почивка
Иначе откъм добавки според мен лично си перфе.

Сега ще зяпнете с ‘ама тва не е толко лека програма нищо, че е само 3 дена’. Нали все пак трябва да има и резултат бе, няма да се лигавим тука с някви смехории:)

Мнението беше редактирано от ozo на 15.09.08 19:39.

15.09.08
22:26

марси за програмата и също така, че си обърнал внимание, но кога да пия тези неща и по колко упражнения и повторения да правя,тези неща не са ми ясни

16.09.08
13:13

Малко коригирам програмата, че не я дообмислих :) :
1 ден - гърди, рамо
2 ден - почивка
4 ден - почивка
5 ден- бицепс и трицепс, корем
6 ден- почивка

1ви ден
- щанга лег 4x8 (всяка следваща серия с по-тежко, ако ще и с 2.5 кг повече да е...важи за всички упражнения)
- щанга полулег 4x8
- изтласкване на дъмбели от полулег 4x8
- флайс 3x8
- раменни преси с щанга пред гърдите 3x8
- разтваряне на дъмбели встрани 3x8
-хеликоптер 3x8

3ти ден
-набирания с широк хват пред гърдите 4x10
-дърпане долен скрипец 4x10
-чукчета 4x10
-гръбни преси 3x12
-вдигане на щанга/дъмбели за трапец 3x10
-клек с щанга 3x10
-бедрено сгъване 3x10
-бедрено разгъване 3x10
-калф машина 3x12-13-14 там някъде :)

5ти ден
-щанга от лег с тесен хват за трицепс 4x8
-френско 3x8
-кофички 3x8 , с тесен хват разбира се
-сгъване щанга от стоеж 4x8
-сгъване на дъмбел седнал 3x8
-сгъване на макари 3x8 ( http://www.bb-team.org/exercise/1198/ )
-вдигане краката от вис 3x20
-коремни преси 3x20-25

Ако за някое упражнение не се сещаш виж го в сайта,описани са всички.
За добавките си пише на самите кутии какъв да е приема и кога.

ПП. Никога повече няма да се занимавам да правя програма при наличието на толкова много готови в сайта + 1 камара теми + още толкова статии и сайтове и т.н. :)

Мнението беше редактирано от ozo на 16.09.08 13:17.

16.09.08
20:00

Благодаря мн за отделеното време, супер си

17.09.08
17:30

Значи не са ми ясни ето тези упражнения и ги няма обяснени в форума, поне не ги намерих, ако не ти се занимава да ми обясняваш недей, просто ги няма в раздела “упражнения”. Ето тези: Хеликоптер, Вдигане на щанга/дъмбели за трапец/, калф машина

Също така вместо згъването на макари, какво др упражнение мога да правя, защото в фитнес залата която ще ходя ги няма, също сигурно ще трябва да заменя и това с калф машина,защотото маи и такава няма.

TI

17.09.08
17:46

Всичките ги има в сайта. Хеликоптера е повдигане на щанга до брадата. Трапецовидното повдигане е въртене на раменете, може да го намериш при упражненията за гръб. Калф машината е упр. за прасец. Ако няма такава машина може да го правиш с щанга на раменете и една подложка под пръстите. А сгъване го замести с някво друго упражнение за бицепс. Пр. сгъване с дъмбели с редуване и въртене, в сайта го има, обаче го сложи второ. И си готов.

18.09.08
15:22

казано от ozo на 16.09.08, 13:13:

Малко коригирам програмата, че не я дообмислих :) :
1 ден - гърди, рамо
2 ден - почивка
4 ден - почивка
5 ден- бицепс и трицепс, корем
6 ден- почивка

ПП. Никога повече няма да се занимавам да правя програма при наличието на толкова много готови в сайта + 1 камара теми + още толкова статии и сайтове и т.н. :)

Сега остана да обясниш на момчето и как да направи качествена тренировка за гръб и крака в един ден и всичко ще е перфектно. Основните упражнения, на които трябва да наблегне момчето са клякане, набиране, тяга, гребане, лежанка. Лично според мен сериите трябва да са по-малко, за да може да завършиш тренировката в рамките на един час максимум.

18.09.08
19:01

казано от Ultima Ratio на 18.09.08, 15:22:

Сега остана да обясниш на момчето и как да направи качествена тренировка за гръб и крака в един ден и всичко ще е перфектно. Основните упражнения, на които трябва да наблегне момчето са клякане, набиране, тяга, гребане, лежанка. Лично според мен сериите трябва да са по-малко, за да може да завършиш тренировката в рамките на един час максимум.

Ами ако му е зор да ги прави краката в отделен ден...за мен лично не е проблем да правя гръб и крака. За тва не съм почитател на разните готови програми и винаги си ги нагаждам според моите си сили и моето си тяло.

18.09.08
20:45

Аз не писах по въпроса с краката,защото мн малко ще наблягам на тях и не ми е проблем аз ще си намаля тренировките за крака,защото до тази пролет тренирах футбол и краката са ми си добре( 7 години тренирах)

Мнението беше редактирано от Martin Spasov на 18.09.08 20:52.

19.09.08
21:53

Искам да се допитам по още един въпрос свързан с добавките,говорих с няколко приятеля и те ми казаха че това TRIBULUS MAXIMUS 90 caps, ще ми ускори растежа на космите, аз мисля да изпия 45 таблетки ,как би трябвало да ми подейства според вас и да очаквам ли да ми се укосми тялото?????

Мнението беше редактирано от Martin Spasov на 19.09.08 22:51.

20.09.08
08:42

казано от Martin Spasov на 19.09.08, 21:53:

Искам да се допитам по още един въпрос свързан с добавките,говорих с няколко приятеля и те ми казаха че това TRIBULUS MAXIMUS 90 caps, ще ми ускори растежа на космите, аз мисля да изпия 45 таблетки ,как би трябвало да ми подейства според вас и да очаквам ли да ми се укосми тялото?????

На теория наистина влияе на окосмяването, но едва ли ще го забележиш. Най-много да се засили леко окосмяването на мишниците. Не очаквай някакви драстични промени, спокойно. Виж, ако беше жена би трябвало да се замислиш :P

Мнението беше редактирано от ozo на 20.09.08 08:49.

28.09.08
20:35

От утре започвам да тренирам по тази програма и да взимам добавките ще ви информирам за резултатите..

28.09.08
20:49

Гръб/Крака ??? Не сте ли чували, че най големите мускули се правят отделно? И то за това  момче което е бил 3 месеца off гръб/крака в една тренировка доста неуместно за мене.Но щом смяташ да не отделяш внимание на краката е твоя работа. ето примерна тренировка, която сега както каза не искаш да наблягаш на крака не знам дали ще е добре за тебе ,но все пак:

1.Гръб/трапец/трицепс
2.Гърди/бицепс/корем
3.Почивка
4.Рамо/задно рамо/корем/
5.Крака
6.Почивка
7.Почивка

Това е примерна, има много варианти просто разгледай темите във форума.

Мнението беше редактирано от Blahzay на 28.09.08 20:55.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1