30.09.08
17:16
Здравейте!
Искам да попитам удачно ли е да тренирам рамото и гърдите в 1 ден,защото повечето упражнения за гърди рамото се явява синергист
30.09.08
17:49
Удачно е. Въпрос на избор. Много ти е общ въпросът.
30.09.08
18:20
Ами зависи.Аз лятото тренирах така. Гърди+Предно и средно рамо ,Гръб със задно рамо и трапец , Бицепс и Трицепс ,Крака със корем. Има си и предимства има си и недостатъци.Предимството е че след гърдите можеш доста по лесно да натовариш рамото на макс,а недостатъци че ако прекалено се изсилиш на гърдите може да нямаш никакъв вътък за рамото аз 1-2 пъти я направих тая грешка.Друго предимство е че можеш да сложиш например ръцете в един ден за по голямо акцентиране върху тях можеш да ги отделиш със 1 ден почивка преди и след тренировката им.
Тренирам гърди + предно и средно рамо, без никакви проблеми.Пада само силата на пресите.. за това започнах да редувам 1 гърди 1 рамо.. и нещата стават.Иначе ефектът е много добър!
Разбира се, че може да се тренират! Прсото трябва да се внимава с претоварване на рамот, именно защото то е синергист при гърдите и особено предното се товари много от полулега. Аз прав гърди и рамо в 1 ден, но упражнението ми за рамо е само 1 - за странично, защото предното го чувствам натоварено от гърдите, а задното го правя с гърба.
14.10.08
09:32
Аз тренирах около 9 месеца гърди+рамо;гръб+трицепс;рамо+крака и рамото имаше доста голям ефект.
ПС: Ако почнеш нещо подоно да знаеш, че в деня на гърдите няма да дигаш очакваните кг за рамо. (Казвам, защото приятели не съобразиха, че са правили гърди преди това)