30.09.08
12:41
един приятел е дистрибутор на БГ добавки и като изтече срока на някой продукт(глутамин,креатин,л-карнитин,протеин),фирмата му я подарява.
моя въпрос е следния... при изтичане на срока с 2-4 месеца,освен опасност от хранително натравяне и разтроиство на корема, намаля ли се действието на добавките ???
ще помоля всички отговарящи да се придържат конкретно към въпроса!
Темата беше редактирана от ForsakenSoul на 30.09.08 12:42.
30.09.08
16:20
казано от ForsakenSoul на 30.09.08, 12:41:
един приятел е дистрибутор на БГ добавки и като изтече срока на някой продукт(глутамин,креатин,л-карнитин,протеин),фирмата му я подарява.
моя въпрос е следния... при изтичане на срока с 2-4 месеца,освен опасност от хранително натравяне и разтроиство на корема, намаля ли се действието на добавките ???
ще помоля всички отговарящи да се придържат конкретно към въпроса!
Ако са съхраняване добре 2-3 месеца не мисля че са голям проблем например за добавки като(глутамин,таурин,аминокиселини) ако нямаш проблеми на митницата не мисля че бърка нещо.Креатин например недей да пиеш със изминал срок.
30.09.08
17:52
аха... ами л-карнитин... защото има доста л-карнитин,течен, на които срока му е изтекал със 3 месеца?
01.10.08
06:03
ем нз за него,ама щом е течен сиг се прецаква по лесно
Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 01.10.08 06:03.
01.10.08
20:04
склонен съм да го поема този риск.по-добре отколкото да го хвърлям в тоалетната :)
02.10.08
07:31
казано от ForsakenSoul на 01.10.08, 20:04:
склонен съм да го поема този риск.по-добре отколкото да го хвърлям в тоалетната :)
не че нещо, но така или иначе това ще се случи :)
А и не мисля че има проблеми, щото производителите дават по-ранен срок на годност от реалния от съображения за сигурност.. но стане ли ти нещо по никакъв начин не можеш да си търсиш правата в институциите..
аз имах глутамин 400гр с изтекал срок и питах хора в моя фитнес и казаха че до 5-6 месеца няма никакъв проблем да се пие...
сега имам 1 друг глутамин който си поръчах миналата година лятото и срока за годност и изтрит виждат се само някакви останки от него и не се разбира кога е и ме е шубе да го пия, и сега ще го хвърлям.. към 500гр на ОН