09.10.08
16:10
поразгледах,малко из форума но не намерих такава тема ,та да питам каква е разликата между белтъка и желтъка на яйцето? кое от 2те съдържа повече протеин?
Жълтъка е с най-високо количество на холестерол от всички хран. продукти .
Белтъка - много полезен , препоръчителен , съдържа повече протеин от жълтъка ;)
Това от мене , от специалистите повече ;)
казано от Quen71n на 09.10.08, 16:34:
Белтъка - много полезен , препоръчителен , съдържа повече протеин от жълтъка ;)
Точно обратното е!Като не знаеш,не пиши!Даваш подвеждаща информация!
Мнението беше редактирано от tra^la^la на 09.10.08 16:37.
казано от tra^la^la на 09.10.08, 16:36:
Точно обратното е!Като не знаеш,не пиши!Даваш подвеждаща информация!
Мда, в жълтъка е повече. Има разни таблици там, но не тези 2 (или колкото са) грама протеин разлика са предимството на жълтъка ;) А най-добре и двете, както природата го е измислила.
09.10.08
16:53
Ами освен протеин ,мазнини и въглехидрати съдържа ли яйцето?
казано от AGENTA на 09.10.08, 16:53:
Ами освен протеин ,мазнини и въглехидрати съдържа ли яйцето?
Не вярвам,че си разглеждал форума.Има много теми за яйцата.Задаваш глупави въпроси.Почети малко ;)
09.10.08
19:07
казано от AGENTA на 09.10.08, 16:10:
поразгледах,малко из форума но не намерих такава тема ,та да питам каква е разликата между белтъка и желтъка на яйцето? кое от 2те съдържа повече протеин?
1. За каква разлика говорим - от биологична или от хранителна гледна точка?
2. За съдържанието на химични вещества: сайта - статии за химичен състав на храните!
3. Мислиш ли, ч есамо протеина в яйцето определя важността на една от двете части?
Мнението беше редактирано от Велин Иванов на 09.10.08 19:07.
18.10.08
07:44
Доколкото знам и съм чел,не е много добре да се приема често жълтък-има холестерол и често от него се получават алергии и натравяния(особено покрай Великден).Относно белтъка може да го консумираш всеки ден(не суров,както правех аз,а варен,защото е по-безопасно-не можеш да хванеш салмонела и други болести).Но въпреки многото холестерол на жълтъка-на около 10-20 белтъка трябва да се приема поне по един жълтък,защото имал някакво вещество,което разграждало мазнините(това не мога да го повярвам,но съм го чел).
По-здрави.
Ако съм дал подвеждаща информация моля по-компетентните от мен да ме поправят.
18.10.08
07:49
Аз пъм от жълтъка получавам прилив на енергия до 40-50 мин след хранене немога да си намеря място :) лапна ли 3 цели яйца на обед преди трен лудвам :P жалко че жълтък неможе да се яде всеки ден до 7 на седмица мисля че беше нормата.