10.10.08
15:08
Много се извинявам,че поствам поредната тема :(
Значи искам да възвърна малко килограми понеже бях болен и 21 дни антибиотици 5 инжекции и такива лайна и отслабнах с 8 кг и искам да ги възвърна малко по малко :) Тренирам 3-4 пъти седмично :) на 20 години съм ...
И имам следните въпроси :
-трябва ли да вкарам обесени ядки със кисело мляко за закуска ?
-някой може ли да ми поясни накратко c какво допринасят те ?
-По колко грама ядки и мляко да ям за закуска (75кг съм)?
Благодаря ви предварително :)
яж по 200гр ядки и ще си океи имаш ли хранутелен режим без няма да ка4ваш може да качиш но ще се омазниш
10.10.08
16:44
20 дена -8кг???????? Само на мен ли ми се струва СУПЕРСТРАННО и то при 75кг човек това е като виц... незнам с какво си бил пълен че си олекнал така но за 20 дни неможеш да изгубиш 8кг мускулна маса нещо си в грешка или си бил от както аз ги наричам креатин бойчетата :) 1 ден 100 на другия 90 :)
Овесените ядки са много хубава храна - бавен въглехидрат. Може да ядеш 100гр. сутрин на закуска и още 100гр. ок. час и половина преди тренировка. Пусни един сърч и ще ти излязат много теми за овеса.
10.10.08
18:25
Овесни ядки пат*а не клати!За закуска си набивай 100-тина грама с мляко и некое яйце,но не разчитай толкова,че тия овесени ядки ще ти помогнат.Наблягай на месото,Рибата и Яйцата.Измисли си хранителен режим и гледай да имаш поне 2,2 гр протеин на Кг телесно тегло
казано от DiscoveryCold на 10.10.08, 16:44:
20 дена -8кг???????? Само на мен ли ми се струва СУПЕРСТРАННО и то при 75кг човек това е като виц... незнам с какво си бил пълен че си олекнал така но за 20 дни неможеш да изгубиш 8кг мускулна маса нещо си в грешка или си бил от както аз ги наричам креатин бойчетата :) 1 ден 100 на другия 90 :)
Значи братле ще ти поясна беше се активирало нещо от сорта на шарката,казва се Херпес Зеостер :( и първите 5 дни по 4 кубика инжекции,след това 21-22 дни антибиотици некви + успокоителни с яко кофеин и след това някакви хапчета за изчистване на организма та около 1 месец само ме тъпчеха с хапчета не ми даваха да се къпа и тн. както и да е ако имаш желание да разбереш се разрови в нета и провери .
Иначе по темата : досега никога не съм ял овесени ядки.Горе-долу спазвам някакви режими,но в момента съм студент и всяка сутрин ставам в 7 пак досега никога не съм ял в 7 и затова пуснах тази тема да видим дали има смисал да ям овесени ядки с кисело мляко и към 9-10 да си правя следващо ядене и да си продължа режима ако мога така да го нареча :)
Да, има смисъл - няма значение в колко часа ставаш, задължитрелно трябва да ядеш нещо, препоръчително е да е белтък с цел да спреш катаболните процеси. Овесът го изяж с 1 кофичка кисело мляко. А най-добре като станеш в 6 или 7 изяж един омлет и като втора закуска яж овеса.
казано от Стоянчо на 10.10.08, 19:25:
Да, има смисъл - няма значение в колко часа ставаш, задължитрелно трябва да ядеш нещо, препоръчително е да е белтък с цел да спреш катаболните процеси. Овесът го изяж с 1 кофичка кисело мляко. А най-добре като станеш в 6 или 7 изяж един омлет и като втора закуска яж овеса.
нямам възможност омлет преди овеса :( обратното мога да го постигна,но омлет преди овеса е изключено.
Ако съумееш да привикнеш да закусваш овесени ядки, според мен много добре ще си балансираш ежедневното хранене. На мен това ми е закуската в към 85 процента от дните.
Твърди се, че помагали за сърцето като балансирали холестерола също така.
На 75 кг може да ядеш към 150-200 г суго овесени ядки. Но може да започнеш с по-малко ако ти идва в повечко. Но щом и тренираш 4 пъти на седмица ме съмнява.
Освен това внимавайс интензитета, аз преди години като изкарах един грип и се върнах в залата в началото малко се изсилвах което беше безсмислено левачене...
11.10.08
05:35
При условие, че си бил болен и прочие, са ти нужни повече протеини, т.е белтъчна храна - главно месо като пилешко и телешко, риба, мляко - препоръчвам ти кисело мляко, а не прясно, яйца.
За въглехидратите си се ориентирал много добре. Ако съумееш да консумираш само овес - това е прекрасно. Можеш да го хапваш като заместител на ориза и картофите.
Не забравяй и мазнините - ядки, зехтин, семена. съветвам те да се храниш разнообразно всеки ден. Не забравяй плодовете и зеленчуците.
принципно само овесени ядки е изключено да ям,но като ги размешам със кисело мляко и си е супер :) все пак като имате впредвид в студентските столове понякога как готват по добре да ядеш само овес хаха
-относно интензитета няма проблем - вече го прескокнах :)
-принципно наблягам на пилешко,картофи,ориз.Избягвам шоколади,вафли и тн. смисал намалил съм ги до минимум :) Плодовете принципно ям само банани в този сезон и по някоя ябълка :)
Ще използвам темата да задам моя въпрос, той е доста сходен. Значи имам възможност да консумирам овесени ядки 3 пъти на ден по 100 грама с по 1 цяла кофичка кисело мляко от 400 грама. Значи 300 гр овес и 1200 г кисело мляко на ден. Понякога бих добавял и мед. Тъй като не всеки ден мога да отделя време да си варя ориз и картофи, мога ли да разчитам на овеса като основен калориен източник в посочените порции? 65кг на 170 см съм, доста изчистен, целта ми е развитие при базовите упражнения в диапазона 6-8 повторения, което ще рече и покачване на маса, нямам претенции да качвам чисто, по-скоро гоня едно цялостно развитие. Отделно взимам протеин нa добра американска фирма, ям дневно 3 яйца, около 400 г месо, чието количество силно варира, но винаги гледам да присъства в менюто ми, пия шейкове от извара и вода, сирене преди лягане (както казах не се интересувам от чисто качване). Въглехидратите основно от овес ги набавям, но често консумирам картофи, ориз, банани след трен и между храненията, от хляб не се лишавам. :)
16.10.08
18:09
Значи, принципно, овесът се води бавен въглехидрат (може би среден, не съм сигурен). Тоест, той е подходящ за по-продължително отдаване на въглехидрати. Според мен не е много “пълноценен” въглехидрат за целите на качване на маса, но ако има липса на други, това е доста добро решение.
казано от Fittipaldi на 16.10.08, 18:09:
Според мен не е много “пълноценен” въглехидрат за целите на качване на маса, но ако има липса на други, това е доста добро решение.
Тук като голям фен на овеса не мога да не пипитам “ЗАЩО”?
17.10.08
05:13
казано от tra^la^la на 16.10.08, 18:46:
казано от Fittipaldi на 16.10.08, 18:09:
Според мен не е много “пълноценен” въглехидрат за целите на качване на маса, но ако има липса на други, това е доста добро решение.
Тук като голям фен на овеса не мога да не пипитам “ЗАЩО”?
Не ме разбирай погрешно, и аз ям само овес през целия ден (за закуска с яйца, по обед като гарнитура, вечерно време пак за вкус :D ), но не съм сигурен че за целите на качване на маса е достатъчно “пълноценен” сравнен с картофите и ориза, може и да греша. Ако е така, моля те поправи ме.
Ами за мен специално е по-добър от картофите и ориза.Има по ниско ГИ от тях(55 равно на кафевия ориз) и има доволно количество фибри в него.В момента съм в период на покачване на маса и ям овес 3 пъти на ден като това е единствения ми източник на въглехидрати и се чувствам перфектно през целия ден и на тренировката.
Наистина много уважавам овеса! :)
казано от DiscoveryCold на 10.10.08, 16:44:
Не е така аз миналата година се разболях, 5 дни дори слюнката трудно си гълтах и беше адска болка... съвсем малко вода пиех на ден (макс 2 чаши), никакво ядене и за тия 5 дни 6 кг отслабнах, а бях слаб бях 68 кг.
ЕДИТ:
Тогава не пиех никакви добавки ;)
Мнението беше редактирано от Петров на 17.10.08 06:11.
16.07.09
07:50
Аз да питам може ли овесени ядки да се ядат след тренировка
16.07.09
16:22
Само да добавя, тук говорим за овесените ядки, но повечето от нас (предполагам), приемат миксове от няколко различни ядки (продават ги в смеска с плодове, нещо като мюсли). Дали е по-добре да се приемат САМО овесени ядки, или тези миксове?
16.07.09
17:18
Само овесени ядки(аз така правя а и повечето).
@blagovest17: стават ,но за второ ядене след като си заредил с бърз въглехидрат. Втория ти въглехидрат трябва да е бавен.
А според мен макароните са по на оферта от овесените ядки. По-бавни въглехидрати са(и пълнозърнестите и обикновенните) , хем за същите пари за които взимам 250 грама овес зимам 400 грама макарони.
16.07.09
17:32
казано от TrainHard на 16.07.09, 17:18:
Само овесени ядки(аз така правя а и повечето).
@blagovest17: стават ,но за второ ядене след като си заредил с бърз въглехидрат. Втория ти въглехидрат трябва да е бавен.
А според мен макароните са по на оферта от овесените ядки. По-бавни въглехидрати са(и пълнозърнестите и обикновенните) , хем за същите пари за които взимам 250 грама овес зимам 400 грама макарони.
Какво взимаш за бърз въглехидрат веднага след тренировка? А за макароните, колко грама в тях са въглехидратите, сравнени към въглехидратите в овеса?
16.07.09
19:00
Овесени ядки вода в % 8.22 ккал 389 белт. /гр 16.89 мазн. /гр 6.9 всичко въглехидрати 66.27 хол./мг 0 захари/гр 0 фибри/гр 10.6
Макарони вода 12.5гр белтъчини 10.8 мазнини 1.1 въглехидрати 75.0 калориии 362
За макароните не съм сигурен ,че тази таблица е вярна ,защото мисля ,че имаха към 350 калории и по-голям процент белтъчини. Но пак са около въглехидратите на овеса.
Бърз въглехидрат след тренировка е примерно меда(2-3 супени лъжици) , декстроза , глюкоза. Но ако неможеш да издържаш без да ядеш други сладки неща от рода на шоколад,сладолед и такива може да приемаш тях защото съдържат захар ,но все пак те не покачват инсулина по-бързо от глюкозата(продава се в аптеки и в по-големите магазини) или меда. Лично аз ти препоръчвам меда.
16.07.09
19:37
казано от TrainHard на 16.07.09, 19:00:
Овесени ядки вода в % 8.22 ккал 389 белт. /гр 16.89 мазн. /гр 6.9 всичко въглехидрати 66.27 хол./мг 0 захари/гр 0 фибри/гр 10.6
Макарони вода 12.5гр белтъчини 10.8 мазнини 1.1 въглехидрати 75.0 калориии 362
За макароните не съм сигурен ,че тази таблица е вярна ,защото мисля ,че имаха към 350 калории и по-голям процент белтъчини. Но пак са около въглехидратите на овеса.
Бърз въглехидрат след тренировка е примерно меда(2-3 супени лъжици) , декстроза , глюкоза. Но ако неможеш да издържаш без да ядеш други сладки неща от рода на шоколад,сладолед и такива може да приемаш тях защото съдържат захар ,но все пак те не покачват инсулина по-бързо от глюкозата(продава се в аптеки и в по-големите магазини) или меда. Лично аз ти препоръчвам меда.
Аз по принцип съм намалил до минимум въглехидратите - шоколад, захар, сладкиши - почти не ям. Разчитах на Post Workout добавките. Може би ще започна да взимам по 1 парченце черен шоколад
17.07.09
08:43
Е аз казвам ако неможе толкова да издържи и му препоръчвам меда.
17.07.09
11:31
казано от HealthStore Консултант на 17.07.09, 07:32:
казано от TrainHard на 16.07.09, 19:00:
Напълно подкрепям стига меда да е качествен, от някое селце далече от градските условия :)
Също така не бих ти препоръчал да ползваш шоколади и кроасани за бързи въглехидрати.
E, аз не изпитвам нужда от сладко след тренировка... така че мога и да не приемам бързи въглехидрати (както и не съм приемал досега).
Всъюност няма значение дали изпитваш глад или не.
Бързия въглехидрат след тренировка при покачване на ММ си е направо задължителен,така че по-добре започни да приемаш ;)
Поздрави!
18.07.09
05:50
казано от tra^la^la на 17.07.09, 12:42:
Всъюност няма значение дали изпитваш глад или не.
Бързия въглехидрат след тренировка при покачване на ММ си е направо задължителен,така че по-добре започни да приемаш ;)
Поздрави!
Аз си мислех, че поемам с Post Workout добавката... Какав и колко въглехидрат да взимам? 1-2 лъжици глюкоза? банан?
18.07.09
10:04
казано от Гошко на 18.07.09, 08:52:
50 грама декстроза или банан или мед .. имаш избор :)
Явно ще е банана;-) А фруктозата не става ли? Имам един пакет плодова захар и така си седи...
Бананът съдържа захароза , така че по-добре да си го хапнеш него , отколкото да разчиташ на тази плодова захар :)
аз ползвам мед по-рядко,предимно към 300 гр ябълка след тренировка,а бавен въглехидрат след това - ориз.Овесените ядки са много пълноценен източник на въглехидрат,но ги ядях в продължение на 2 години редовно и сега ми се гади от тях.При все че не мога да ям много сутрин рано - 100 гр овес за закуска ми е непоносимо за стомаха
28.07.09
12:38
Овесените ядки са най-подходящи за храненето преди тренировка (1-2 часа) защото са от най-бързо усвояемите сложни въглехидрати. За предпочитане са също по време на нвд, защото въглехидрата в тях е с около 20% по-малко отколкотов ориза, а и съдържат доста фибри.