11.10.08
18:50
моля кажете ми някакъв метод или програма за по здрави и силни бедра по колко пъти да ги тренирам какви упражнения да правя колко серии и повторения ?
11.10.08
19:17
Ами в деня за крака 1)Клек 3-4 серии 2)Лег преси 3 серии 3)разтваряне за предно бедро 3 серии 4)Сгъване за задно бедро 3 серии(отделно 5-то и 6-то упражненение прасец ,ако го правиш в същия ден).За краката повотренията малко повече от тези за горна част. Между 8-15,като например серия 1)15 пов ,серия 2 )12 пов,серия 3)12(10) ,4)10(8) повторения.Или 1)12 ,2)12 ,3)10,4)8(7)
Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 11.10.08 19:25.
понеже не ходя на фитнес може ли да ходя по 1-2 пъти на седмица за да изпълнявам тази програма и прече ли ми нещо да следвам тази програма тъй като съм на 16 години целта ми е по бърз старт тъй като тренирам лека атлетика и мисля че ако бедрата ми станат по силни ще постигна целта си
14.10.08
09:22
Почни редовен фитнес и 100% ще стартираш по-бързо. ;)
излишната мускулна маса пречи на леката атлетика просто искам по здрави и силни бедра според мене за целта ми е необходим фитнес и за това питам мога ли да ходя 1-2 пъти на фитнес през седмицата и да правя само крака ?
Смятам,че може 1-2 пъти.Трябва с по-леки тежести и повече повторения.Защото не искаш излишна маса от една страна.И от друга с по-тежко контузиите са повече.Получиш ли травми от фитнеса,след това от леката съвсем ще цъфнеш.Да не забравяш,че спринта зависи и от прасеца на краката.
казано от camael на 14.10.08, 17:52:
излишната мускулна маса пречи на леката атлетика просто искам по здрави и силни бедра според мене за целта ми е необходим фитнес и за това питам мога ли да ходя 1-2 пъти на фитнес през седмицата и да правя само крака ?
Ако правиш под 5 повторения в малък брой серии ще качваш предимно сила. Подходящи са упражнения със свободни тежести, а не разни лег-преси и бедрени сгъвания/расгъвания. “Добрите” упражнения са клек, задължително, а също и напади. В тези упражнения има доста стабилизиращи мускули, които не се натоварват от изолиращите, а за един лекоатлет са от значение. Ако ходиш 2 пъти седмично можеш в единия ден да правиш 4-5 серии с по 5 повторения клек и същата схема, но с напади втория ден. Може да вкараш упражнение и за прасец.
Може да ти се струва, че 4-5 серии са малко, но са достатъчно за твоите цели(предимно сила без маса). Вслушвай се в тялото си, ако се чувстваш изморен просто не отивай във фитнеса, докато не се възтановиш.
Ако си спринтьор, не се колебай, а тръгвай да правиш тренировки за цялото тяло пак по принципите които съм ти предложил, като гледаш да правиш базови упражнения, а не изолиращи.
ПС: Сетих се, че може да караш и колело. Избираш си някъква стръмнина(не много голяма) и тръгваш да я катериш, докато не усетиш парешта болка в краката, въртиш още малко и спираш доброволно(иначе стигаш до отказ). Даваш си почивка 2-3 мин и още 3-4 пъти това. По този начин се развива силова издържливост.
Мнението беше редактирано от MrNikoi на 15.10.08 04:59.
17.10.08
18:48
здравейте!Понеже това кето искам да питам е подобно на тази тема реших да не пускам нова.Искам да питам тренирам футбол и искам малко взривна сила и маса в краката как мога да я постигна ? маса в останалата част от тялото не ми трябва може ли да ми кажете някаква програма за крака която да изпълнявам