12.10.08
15:17
Здравейте,
значи не съм тренирал повече от година и искам пак да започна, но имам затруднения с изготвянето на програмата и затова пиша тук с надежда някой от вас да ми помогне. Първо искам да попитам хубаво ли е да започна с кръгови тренировки за 2-3 седмици преди да почна нормалната програма като се има предвид, че имам известен опит във фитнеса...
Програмата трябва да бъде 4-дневен сплит, аз лично бих избрал 3дневен, но приятеля с когото ще ходиме заедно на фитнес предпочита 4-дневен и държи да е такъв, ок, тъкмо и тренировките ще са по-къси и с по-малък обем.
Понеделник-Сряда-Петък-Неделя ще са тренировките. Понеделник мисля гърди с предно рамо, сряда-гръб със задно рамо и корем, петък-ръце със средно рамо, а неделя-крака и корем. Мисля, че е добра тренировката, само че не знам какви упражнения да ползвам например с кое упражнение да тренирам ефикасно задното рамо, без да засегне средно или предно тъй като тях ще ги тренирам в отделни дни.
Моля и за план за кръговите тренировки, дали тях също в 4-дневен сплит да ги правя или по-рядко една от друга, а и какво да представляват откъм упражнения, серии и тн.
Благодаря предварително!
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 10:41.
12.10.08
15:48
И тук ще ти кажа-чети.В саита има инфирмация за всичко нечакай на готово,защото така никой няма да ти отговори.Тук само помагаме,а не съставяме режими.Все пак това е платена услуга и съставянето на режим не става по интернет.Ще ти кажа само,че при тренировката на близки групи няма как да не засегнеш частично съседната.При гърдите прави предно и странично.Няма смисъл да го слагаш при ръцете.
Откога в тоя форум е забранено да се пита за програми, нали затова е форум да си помагат хората един на друг. Аз определено имам нужда от помощ, и най-вежливо помолих за такава, а получавам негативен коментар от твоя страна
казано от toblerone на 12.10.08, 15:17:
Понеделник-Сряда-Петък-Неделя ще са тренировките. Понеделник мисля гърди с предно рамо, сряда-гръб със задно рамо и корем, петък-ръце със средно рамо, а неделя-крака и корем. Мисля, че е добра тренировката, само че не знам какви упражнения да ползвам например с кое упражнение да тренирам ефикасно задното рамо, без да засегне средно или предно тъй като тях ще ги тренирам в отделни дни.
Мисля, че подобна програма е добра. Относно задното рамо - изнасяне на дъмбели назад, легнал с лице към пода на лежанка е възможно най-изолираното упр. за з.рамо.