Новичък съм батенца,вижте pls...и мерси :]

SH

12.10.08
18:21

От скоро започнах да се занимавам с фитнес,радвам се че открих този сайт.Висок 173см. тежа 67кг.Крайната ми цел е да се урелефя ЯКО.Да не трупам а да се изчистя максимално и както споменах вече да се урелефя.Започвам тренировки за цялото тяло(всички мускулни групи демек).Най-голям мерак имам да направя гръб(не огромен гръб,а всички “кости” да са изпъкнали,неможах да се изразя добре ама нов съм все пак :D),коремни плочки и бицепс(къде без него :D),но няма да “заебавам” и тренировките за останалите групи.ТА да премина към главната част,заради която пуснах тема тук.Не моля за стриктен хранителен режим,защото знам че няма кой да ми го направи.Затова кажете ми ГОРЕ-ДОЛУ според описанието СИ което дадох(дали трябва да свалям или да остана на същите кила,само да чистя)какви храни трябва да ям и какви НЕ трябва?От какво трябва да се лиша,и на какво трябва да наблегна за да постигна успех?

Пичове,как мога да измеря колко % ми е телесната мазнина,И КАК МОГА ДА Я ПОНИЖА ДО АБСОЛЮТНИЯ ВЪЗМОЖЕН МИНИМУМ?

Колко часа преди тренировката и след тренировката мога да ям,и какво е препоръчително да ям?

Айде лека вечер на всички!

12.10.08
20:16

Прочети всички статии и прочети всичко в този раздел и сам ще си отговориш. Ако не ти се заимава да търсиш, ползвай търсачката ... батенце. Никой няма да се занимава с теб персонално.

ИВ

13.10.08
05:12

Хехехе, веселяк си, батенце! :)

FZ

13.10.08
08:17

казано от SHLR! на 12.10.08, 18:21:

Висок 173см. тежа 67кг.Крайната ми цел е да се урелефя ЯКО..Затова кажете ми ГОРЕ-ДОЛУ според описанието СИ което дадох(дали трябва да свалям или да остана на същите кила,само да чистя)

Братле още маса ти трябва  ;-)

ГН

13.10.08
08:30

Хахахаха, ех... Абслютния възможен минимум - колко е това? 1%? Ще се озориш...

13.10.08
09:06

И само още едно нещо, че ме дразни - Орелефя е глагола...

FZ

13.10.08
09:27

казано от Fittipaldi на 13.10.08, 09:06:

И само още едно нещо, че ме дразни - Орелефя е глагола...

Батенцето е нов постепенно ще се научи как се пишат правилно думичките  :)

SH

13.10.08
10:13

казано от Георги Николаев на 13.10.08, 08:30:

Хахахаха, ех... Абслютния възможен минимум - колко е това? 1%? Ще се озориш...

Не това имах предвид,но нещо от рода на 6,7,8%.Как да измеря текущата си телесна мазнина?

Орелефя/урелефя какво е значението че съм сбъркал една буква нали разбрахте какво исках да кажа :)

Дайте линк за теми/статии които могат да ми помогнат,нещо не ги “вдявам” нещата X_X

13.10.08
10:47

казано от Fittipaldi на 12.10.08, 20:16:

... Ако не ти се заимава да търсиш, ползвай търсачката ...

DI

13.10.08
13:49

Еее аз имам 20% а съм жив :) баси феномена а :P

AZ

13.10.08
14:27

Ами то преди да орелефиш трябва да имаш мускулна маса.Затова сега качвай мускулна маса,после ще започваш да чистиш.Ето ти калкулатор за индекса на мазнините- http://www.xenious.com/body_fat_calculator.php (не го вчитайте като реклама).Като за начало не започвай стриктен режим на хранене-стреми се да не ядеж въглехидрати(тестени изделия-хляб или поне черен хляб яж,ако не можеш съвсем без хляб),мазнини,сладко.Пии повече водици,за да имаш мирна главица  :lol: .После си избери някоя диета от сайта и фитнес режим и си готов.Имай в предвид ,че нещата няма да станат толкова бързо-по начина ти на изразяване разбирам,че не можеш много да чакаш.Имаш желание,но трябва воля и постоянство.Не става само с искане,трябва и трениране и диета и кардио за чистене  :lol: и най-важното много четене.През всичкото време чети,чети и чети и пиши във форума.

Стига се бъзикате с “батенцето” де  :lol: -нищо лично пич.Момчето просто пита,а ние трябва да му помагаме.Ама и ти приятелю-изразявай се по-нормално.

По-здрави

13.10.08
15:46

7,71% :( az100yan до колко може да се вярва на този калкулатор?

DI

13.10.08
15:48

До колкото ти е дебел вратът :)

13.10.08
15:53

17 години , 183 висок , 71 кила , 34 врат , 72 талия . И се получава 7,71% , демек верен е така ли :D

Мнението беше редактирано от Гошко на 13.10.08 15:55.

SH

13.10.08
16:09

казано от Quen71n на 13.10.08, 15:46:

7,71% :( az100yan до колко може да се вярва на този калкулатор?

Ако калкулатора на az100yan е верен,ето ги резултатите:

Телесни мазнини(%) : 8.6%

Телесни Мазнини(кг) : 5.67kg

Крехка мускулна маса(кг) : 60.33 kg

Според изказване на един истински фитнес специалист,плочките изкачат на 7-8%.Не съм 68кг,66 съм.Явно съм отслабнал с 2кг.Смея да кажа че изглеждам добре,в никакъв случай дебел или закръглен.Може ли да ми линкнете(аз честно казано не знам какво да напиша в търсачката) теми или статии със диети според това което съм написал по-горе.Или някоя тема/статия за това какви неща трябва да се ядат/не трябва да се ядат.Както каза един съфорумец по-отгоре,май ще трябва първо да натрупам мускулна маса а след това да чистя.Пак повтарям искам да се Орелефя яко.И телесните мазнини да паднат на ниво 6.7-7%(демек перфектното).Още съм на 14 години,искам като стана на 15-16 да имам яко тяло :]И един инструктор ми каза че на тази възраст не е хубаво да спазвам режими,прав ли е,или..?

На тези които по някакъв начин им е смешно нещо което казвам,нека си го запазят за себе си,и да не спамят!Нека пишат само тези които искат да помогнат на едно амбицирано момче да постигне нещо със себе си..Имам волята да чета и хъса да тренирам!

13.10.08
16:11

ето
http://www.google.com/cse?cx=016126007826539382066:jb6dygr-yoy&q=нвд&x=0&y=0

Мнението беше редактирано от tra^la^la на 13.10.08 16:11.

13.10.08
16:17

Мен ме изкара с 6.05%, не го вярвам тва.

AZ

13.10.08
16:52

е то попринцип един такъв калкулатор никога не може да изчисли истинският индекс на телесна мазнина,само приблизително...Просто пишете в гугъл “индекс на телесна мазнина” и ще ви излязат много калкулатори.Повечето показват различни стойности,но горе-долу еднакви.Бях се натъкнал на един,в който трябваше да въведеш само височина и тегло и го изчислява  :lol: -така че...Не давам гаранция че е верен,просто е най-вероятен.Който иска истината,има специални машини за тази работа  и спец.тестове.И една статия в сайта-Фитнес калкулатори - помагат или въвеждат в заблуждение?на адрес  http://www.bb-team.org/articles/1385/  .Всеки си преценява сам  8-/

Мнението беше редактирано от az100yan на 13.10.08 17:09.

XE

13.10.08
23:18

http://www.linear-software.com/online.html
някой който си знае данните ако иска да го пробва дали би имал горе долу приблизителни стойности

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1