Здравословна храна в училище

AZ

13.10.08
15:17

Здравейте.Аз ходя на училище първа смяна,закусвам у дома рано сутрин(около 7,20 часа)-обикновено кисело мляко с овесени ядки,корнфлейкс,филия намазана с нещо или сандвич.В голямото междучасие ( 9,50 часа) отново си взимам нещо за  ядене,защото отново огладнявам,а когато съм гладен коремът ми започва да “къркори”.Въпросът е каква храна да си взимам,като в района продават само боклуци.До училището има супермаркет-голям,от там може да си взимам храна,освен в павилиони и т.н. също така живея на около 5-7 ,минути път при доста бавен ход от училището.Може да си приготвям нещо за ядене,да се връщам у нас ,да ям и да се върна в училище за 20 минути.От супермаркета може да си взема някакъв плод,но се съмнявам дали ще мога да издържа с него до 2,10 часа.Давайте идеи.

13.10.08
15:41

Здрасти приятел , аз имам същия проблем , въпреки че гооооре долу съм се нагласил на режим , който за сега ми влияе добре. Та аз също като теб съм първа смяна на училище , но сутрин не ям , защото ставам 20 мин. преди започването на часа , а закъснея ли - няма влизане ( заключват вратата ) . Та... ям в 9.00ч. Данон баланс с череша и напоследък Корни , но ще го изключа скоро време и точно в това се изразява моя проблем. Ок , млякото нека стои , не ми пречи , активен човек съм , но нямам възможност да си нося мюслито или ядките в училище ( между другото мисля утре да си отнеса салата с риба на даскало за закуска ) . Та давам ти идея , клати мляко , банан нещо или в краен случай Корни , което чесно ти казвам е много ама много вкусно , но за жалост не мога да го ям много много , защото все още си чиста корема и ... :P Успех приятел , очаквам темата да помогне както на теб , така и на мен . Поздрави :)

13.10.08
15:49

казано от az100yan на 13.10.08, 15:17:

също така живея на около 5-7 ,минути път при доста бавен ход от училището.Може да си приготвям нещо за ядене,да се връщам у нас ,да ям и да се върна в училище за 20 минути.

Това е отговора.Не знам изобщо какви други варианти искаш като имаш перфектния?

13.10.08
16:39

Другият вариант е да си носиш санвичи с пилешко, риба тон, млека...

NE

13.10.08
16:50

Еми братле още си малък ( то и аз де ). Прави си нещо от вас най-добре - хем пари няма да даваш,хем ще знаеш кво ядеш.Аз примерно сутрин си закуса - яйца,кисело мляко,банани... зависи в колко успея да стана :) След това поне 3 междучасия ям-много айряни и чат пат някъв въглехидрат...След това като се прибера си наваксвам 4-5 ядения с много протеин - прясно мляко,пържоли,яйца..При мен този начин ми се отразява доста добре.Цаката е да си направиш режима и просто да се чустваш добре...

13.10.08
16:54

казано от Стоянчо на 13.10.08, 16:39:

Другият вариант е да си носиш санвичи с пилешко, риба тон, млека...

+1.
Защо всички подценяват този вариант се чудя? Всякакви системи (да ходиш обратно до вас дори), но не и това... а не е срамно, ние в училище 9-11 клас редовно свивахме пържоли, яйца и какво ли не от вкъщи... и то не защото сме пазели режими, ми защото пестяхме от джобните, които иначе отиваха за сандвичи  ;-) Така че носи си храна най-добре, няма да сбъркаш.

AZ

13.10.08
17:14

Да де,така е.Може и да започна да си нося такива сандвичи,дори по-бързо ще спестявам за таксата си за фитнес  :-P Иначе ако има други идеи пишете пак.
П.С. Това мляко Данон Баланс с череша ли беше-полезно ли е или по-добре да си взимам едно обикновенно кисело мляко,да си го разджуркам и да го пия като яйрян-аз у нас така правя.

13.10.08
17:21

казано от az100yan на 13.10.08, 17:14:

П.С. Това мляко Данон Баланс с череша ли беше-полезно ли е или по-добре да си взимам едно обикновенно кисело мляко,да си го разджуркам и да го пия като яйрян-аз у нас така правя.

По-добре друсай обикновено.

AZ

13.10.08
17:24

Ясно,с обикновенно е по-добре.

Гласиш си манджата във вас.Правиш едно леко кардио :D прибиране на бърз ход.Хапваш храната забързо,като гледаш да е под лесна форма за поглъщане(например сандвичи със пилешко,риба,яица)мачкаш и газ

14.10.08
15:14

Какво ще рече “сандвичи със пилешко” ? Когато си на НВД и РБД какъв хляб да ползваме ? Пилешкото какво да е ? Рибата ми е ясна - тон в лимонов сок ( любимата ми ) , но това с хляба ми е много чуждо и изобщо не знам какъв да ям , за това съм го изключил изобщо :) Помагайте , поздрави :)

15.10.08
10:03

Никакви мнения ?!?!?! Не съм го очаквал :P

SA

15.10.08
11:22

Ех,какъв хляб?! Взимаш си пълнозърнест/ръжен и гледаш брашното какво е.Препоръчвам ти т1150 и т1850.Но да не се втилясваме толкова.Нали майка ти ти е правила сандвичи? Две филийки между тях слагаш пилешко/пуешко/риба  - филе и получаваш страхотен вариант за училище.ЕНДЖОЙ! ;)

15.10.08
18:19

Утре ще е последния ден , в който ще ям мляко в даскало . Има един специализиран магазин точно до даскалото за хлебни изделия , отивам , купувам 1 пълнозърнест , по някакви стечения на нещата , майка ми е купила 2 кила пушено пилешко , свинско филе и риба тон , така че ще си слагам пилешкото между филиики и ЕНДЖОЙ , както казваш , че в даскало нямам голям избор - един супермаркет и една кръчма , в която предлагат супи , но съм се отвратил от обслужването и хигиената в двете и те така . Благодаря сърдечно на Саш , по-здрави :P

15.10.08
18:21

Варете си и яйца! Вариш, белиш, ако искаш махаш жълтъците и ги слагаш в кутия. Какво по-добро от 4 варени яйца?!

15.10.08
18:43

4 яйца със сандвича връзват ли се ? Да не забравяме , че поддържам тегло .. Твой ред е Стояне :P

DI

15.10.08
19:21

Е на мен пък не ми пука и си нося манджорното на училище ;)
1 междучасие 8:30 - 8:40 2 кисели млека с овесени ядки
12:20 2 сандвича - 4 филии пълнозърнест хлебец (от предния ден варен ориз оставен през ноща да набъбне че да го размажа по филията :P ) троша малко сиренце, по 1 пилешка пържолка заклещена вътре и 3 варени яичица
След 7-8 час си вадя шейкърчето с вече сипан протеин и шипенце с минерална вода размивам пия заедно с него и аминото и направо с цялата манджа и раницата заминавам на трен (залата ми е до училището)

п.с в раницата ми има - 2 тетрадки голям формат, 1 химикал, бележник, шейкър, вода, голяма кутия от тия херметизиращите пълна с гореспоменатите буламачи :) + когато кутията е в раницата тетрадките никога не се мачкат :)

15.10.08
19:52

Аз сега съм втора смяна.Закусвам сутрин в около 8:00, на обяд към 12:10 ,а в училище често си нося по 3-4 сварени яйца и ги хапвам към 4:20 след това се прибирам вкъщи ям нещо леко или протеинов шейк си бъркам и в 8 без нещо съм в залата.След това една добра вечеря малко извара преди лягане и това е .

Мнението беше редактирано от NRG на 15.10.08 19:57.

15.10.08
19:59

казано от Quen71n на 15.10.08, 18:43:

4 яйца със сандвича връзват ли се ? Да не забравяме , че поддържам тегло .. Твой ред е Стояне :P

Е, изяж си сандвича с пилето и след 2 часа мушни и яйцата. Или минаваш само с яйцата или само със сандвича. Зависи как ти е програмата.

SA

16.10.08
02:43

От 7:30 до 2:30 е наистина много време.Хапни си сандвича през голямото междучасие,а пък ако от предишната вечер си си сварил 4-5 яйчица,не ти пречи да ги сложиш в кутията и да ги изядеш 2 часа след сандвича.Направи си всичко предварително от миналата вечер.Варенетено на яйца + сандвича ти отнема точно 20 минути.Слагаш ги в една кутия за храна и прас в чантата.По-здрави!

16.10.08
11:50

Не разбрах само 1 единствено нещо - кое е по-добре за закуска в училище - сандвич с пилешко + яйца ИЛИ кисело мляко с овесени ядки ? Ясен въпрос , очаквам ясен отговор. По-здрави ! :P

SA

16.10.08
13:58

По-добре закуси със оБесените ядки и млякото,а сандвича с месо за голямото междучасие.Яйцата можеш да ги хапнеш към 12.И после си обядваш у вас. ;)

DI

16.10.08
14:48

казано от DiscoveryCold на 15.10.08, 19:21:

Е на мен пък не ми пука и си нося манджорното на училище ;)
1 междучасие 8:30 - 8:40 2 кисели млека с овесени ядки
12:20 2 сандвича - 4 филии пълнозърнест хлебец (от предния ден варен ориз оставен през ноща да набъбне че да го размажа по филията :P ) троша малко сиренце, по 1 пилешка пържолка заклещена вътре и 3 варени яичица
След 7-8 час си вадя шейкърчето с вече сипан протеин и шипенце с минерална вода размивам пия заедно с него и аминото и направо с цялата манджа и раницата заминавам на трен (залата ми е до училището)

п.с в раницата ми има - 2 тетрадки голям формат, 1 химикал, бележник, шейкър, вода, голяма кутия от тия херметизиращите пълна с гореспоменатите буламачи :) + когато кутията е в раницата тетрадките никога не се мачкат :)

Ех колко съм скромен... цитирам себеси :)

16.10.08
14:50

Упс. Точно от тоя отговор се пазех. За мен закуската е в 9.00 :( Сутрин ставам в 7.00 и от 7.30 започваме часовете...фък ...Ми ще направя така , че ядките да са ми закуска в 9.00 и после чак в 12.00 да имам хранене - салата ( овчарска ) . Други предложения? Аааа да си кажа - не мога да ям сутрин , знам че ще кажете “Ми научи се” , не става , опитвал съм , чуствам се доста зле след това в даскало , храна непосредствено след сън не ми понася. По-здрави ! :P

16.10.08
15:58

Хах, аз също не можех да ям сутрин(преди 3-4 години), но откакто тренирам след като стана, първо слагам млякото да се стопли и овеса, след това ходя да се мия :P
То просто е немислимо след като стана в 6:50, влеза в час в 8:00 и най-рано в 8:45 да ям. Та аз ще припадна от глад в такъв случай... наистина толкова свикнах с ранното сутринно хранене, че вече не мога без него...
За училище разнообразявам с 2 варианта: Сандвич с пилешка пържола или Кисело мляко с 2 банана. Ако пригладнея, ходя да си купя още някое кисело мляко.

16.10.08
19:05

Аз на училище отивам с един пакет шунка на Браво, 1 банан, 2 кисели млека си купувам и 1 прясно мляко (0,4-0,5 л. ) .
Все пак това са ми 6-7 часа извън дома, трябва да се яде! :D
(втора смяна съм, ако е от значение)

16.10.08
21:10

не ми дреме че см на училище ... преди това отивам до китаиския ориз за около 5 лв и айде на даскало :) и си ям и ми не дреме :Д

AZ

17.10.08
15:37

Когато пуснах темата не вярвах ,че ще има толкова отговори :) Сега съм радостен-всички разбрахме,каквото искахме.Тенкс прятели!

25.10.08
22:00

Мен пък хич не ми дреме - 400 гр. Пилешко в кутия и през два часа дъвча по някоя мръвка. Дори ми е по-лесно на даскало от колкото ако имам повече време. Преди и след даскало пак веднага си хапвам нещо пълноценно. Успех колеги.

26.10.08
13:16

Училищните лавки са отврат. От моята освен пакетирани работи друго не купувам. Причината за това е че веднъж продавача изпусна една баница на пода и с мръсната си ръка я взе и я постави при другите.

Единственият начин да си сит в училище е ако носиш от вкъщи. На мен най ми допада омлета защото в него има много хранителни вещества и като обем е малък.

27.10.08
16:40

Кирилица!

Мнението беше редактирано от Георги Гайдов на 27.10.08 18:09.

28.10.08
11:34

Привет.
На мнение съм,че е най-полезно да си носиш храна от вкъщи.Не винаги успявам да го правя и когато не мога си купувам айряни от някой магазин и някакви бисквитки (от онези за “тънка талия” ха).Забелязвам,че напоследък в много училища навлизат плодовете,поне малка искрица за младите хора.Иначе наистина училищната храна е ужасна.Дано в бъдеще да се акцентира повече върху този проблем. ;)

29.10.08
19:34

Мда и аз сега почвам якото ядене,и мисля да си носа храна за даскало,а в сандвичите може ли вместо пържола да сложа например 2-3 пилешки филета.

AZ

29.10.08
19:54

мисля че става

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1