крака

17.10.08
07:43

здравеите може ли да ми кажете машината за предно бедро и задно бедро прецакват ли коленете ?  понеже така разбрах от една тема и ако може да ми предложите какви упражнения да права та да  тренирам с тях целите крака без прасеца прасеца отделно благодаря ви много !

17.10.08
08:26

Едни от най-добрите упражнения за крака са клек и напад. Българския клек също е хубав.

17.10.08
10:41

Упражнения - клек,напади,бг клек, казаха ти ги вече.
Защо разгъванията са зле - защото изолират. Те са от т.нар open chain движения, тоест най-общо казано - кракът не е стъпил на земята (да не задълбаваме в терминология, знам че не е напълно точно определението). Изолирайки, те изключват от движението т.нар. knee flexors (задното бедро най-общо казано, отново - без задълбочаване) и по този начин се получава натиск (compression е на английски, не знам как по-добре да го преведа) между капачката и бедрената кост. Не е задължително да ти стане нещо от екстензии, ама защо да се пробва, при положение че цялостната им стойност като натоварване е смешно малка? Между другото, клекът на машина също намалява ролята на flexor-ите, затова може спокойно и него да го пропуснеш.
Клек,напади, дори лег-пресата - това са closed chain упражнения (кракът е стъпил), там knee flexor-ите участват активно и нещата вече са ОК.
Колкото до сгъванията - те не са толкова лоши колкото разгъванията, но когато има good morning не знам защо нормален човек би се занимавал с тях.

17.10.08
16:09

ахам благодаря а при клека и нападите задното бедро тренира ли се ?

17.10.08
16:37

Участва в движението, съответно в някаква степен се натоварва, но това не е достатъчно за да кажеш, че се “тренира”.
Задно бедро се тренира в истинския смисъл на думата с тяга и good morning.

17.10.08
16:39

ахам благодаря много G33K

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1