Програма за покачване на ММ ?

16.10.08
16:17

Първо здравейте!Аз съм нов тук (един от фитнеса ми каза за сайта) и намерих доста интересни неща!Както и да е,ето въпросът ми.Мисля да си направя такава програма (като целта ми е покачване на ММ) :

1 Ден - Ръце - Бицепс & Трицепс

Бицепс:

Бицепсово сгъване с щанга 3x8-6
Скотово сгъване с дъмбели 3x8-6
Чукове 3х8-6
Скотово сгъване с щанга 3х8-6

Трицепс:

Изтласкване на щанга от лег с тесен хват 3х8-6
Френско (с крив лост) 3х8-6
Трицепсово разгъване на горен скрипец 3х8-6

2 Ден - Почивка

3 Ден - Гърди

Изтласкване на щанга от лег 3х8-6
Пек-дек 3х8-6
Изтласкване на дъмбели от лег 3х8-6
Флайс 3х8-6

4 Ден - Почивка

5 Ден - Гръб

Придърпване на вертикален скрипец с тесен прониран хват зад врат 3х8-6
Придърпване на долен скрипец 3х8-6
Гребане с дъмбел 3х8-6
Пулоувър с дъмбел 3х10-8
Придърпване на вертикален скрипец с ръкохватките от долния скрипец - 3х8-6

6,7 Ден - Почивка

Писал съм “3х8-6” това означава,че варират повторенията.А попринцип почти всички упражнения правя в стил “пирамида”.Предишната ми програма (и тази в момента) е класическата (бицепс - гърди ; гръб - трицепс ; рамо - крака).Малко се опасявам,че “претренирвам” и затова съм намислил тази програма.Кажете ми какво мислите..

Темата беше редактирана от -=REFLEX=- на 16.10.08 16:35.

16.10.08
16:55

ще ти кажа, че не виждам нито крака, нито рамо. ще ти кажа, че си изнасилваш бицепса. ще ти кажа, че няма да е лошо да сложиш наклонена лежанка за гърди. ще ти кажа да махнеш всичките скрипци за гърба и да почнеш да го тренираш наистина. ;)

Мнението беше редактирано от FRANKO на 16.10.08 16:56.

16.10.08
17:19

казано от FRANKO1 на 16.10.08, 16:55:

ще ти кажа, че не виждам нито крака, нито рамо. ще ти кажа, че си изнасилваш бицепса. ще ти кажа, че няма да е лошо да сложиш наклонена лежанка за гърди. ще ти кажа да махнеш всичките скрипци за гърба и да почнеш да го тренираш наистина. ;)

Еми ти хубаво ми каза,ама дай малко по-подробно ;) Аз за бицепса подозирах,но не бях сигурен.Даже някой път правех и по още едно.Това е,защото един ми каза,че щом имам още сили да правя по още нещо и аз така..Кое упражнение да махна (или пък да го заменя с друго) ?А за гърба,защо да махна скрипците?Мерси все пак.

Мнението беше редактирано от -=REFLEX=- на 16.10.08 17:25.

“Това е,защото един ми каза,че щом имам още сили да правя по още нещо..” е тия селяндури-разбирачи несвършиха ли вече???Бицепс макс 3х3 за тебе.За гръб вкараи чукове,мъртва тяга,мечка.Гребането с дъмбел е добрее добре.Скрепците ги остави за края на тренировката.
Примерно:Набирания,чукове,тяга,долен скрипец към корема или нещо подобно.

TA

16.10.08
17:56

Доста объркана програма по мое мнение. По-добре виж в сайта програма. За мен осн грешки - мн упр за бицепс и този пек-дек мисля, че все още не ти е нужен. На негово място сложи лежанка-полулег и тия дъмбели пак да са полулег. Задължително кофички да има. За гърба тия скрипци са малко....измислени, т.е. за по-напреднали, които да си ‘глезят’ гърба. Прави к’вото каза 666_Deni_666. И “не виждам нито крака, нито рамо”.
Относно подредбата на програмата - това си е лична преценка. Трябва да се пробват и 2те.

16.10.08
18:35

Еми добре..Мисля за гръб да правя :

1-во мъртва тяга
2-ро чукчека
3-то придърпване на долен скрипец
4-то гребане с дъмбел

При гърдите :

1-во лежанка (нормална)
2-ро пек-дек
3-то лежанка (наклонена)
4-то флайс

А за бицепса направо незнам..Може би :

1-во бицепсово сгъване с щанга
2-ро бицепсово сгъване с дъмбели
3-то скотово сгъване с щанга

А как да ми е програмата според вас?Да си ми остане сплит (бицепс & гърди ; гръб & трицепс ; рамо & крака)  или да правя по 1 мускулна група за по-добро възстановяване (изключение са бицепса & трицепса и рамото & краката които са заедно) ?Мерси на всички за съветите :) !

DE

16.10.08
19:33

Гръб - 1. Набирания 2. Чукове със щанга 3. Мечка 4. Тяга
Гърди - 1. Лег 2. Кофички 3. Полулег(наклонена както й казваш) Ако ги правиш правилно упражненията със твоя стаж няма да имаш сила за повече, пък и няма смисъл.
Крака - 1. Клек(5-6 работни серии, заедно със загряващите = 8-9 общо)2. Лег преса 3. Напади 4. Бедрено разгъване 5. Бедрено сгъване 6. Нещо за прасец.. ти си избери.
Рамо - 1. Изтласкване щанга пред и/или зад глава 2. Хеликоптер 3. Разтваряне на дъмбел встрани 4. Изнасяне на дъмбел напред за задно рамо.
Бицепс - 1. Сгъване с щанга 2. Скотово с дъмбел 3. Чукове
Трицепс - 1. Лег с тесен хват 2. Френско 3. Кик-бек или с дъмбел зад глава.

Нещо такова.. можеш да ги комбинираш така - понеделник - гърди с бицепс, вторник - крака, сряда почивка, четвъртък - рамо с трицепс, петък - гръб, събота и неделя почивка.

Мнението беше редактирано от death на 17.10.08 06:33.

17.10.08
08:01

Мерси много!От днес ще пробвам така :) А само още 1 въпрос.Има ли значение в кой ден ще са ми нещата?Примерно първия (понеделник) да са ми бицепс & гърди , втория (сряда) гръб & трицепс и третия (петък) рамо&крака ?Примерно ако се разместят има ли някакво значение или не?Защото ми бяха казали,че попринцип за 1-ви ден си слагаш това което искаш да развиеш най-много.И пак мерси!

17.10.08
08:34

слагай го в първия (когато си най-починал) или последния (когато ще имаш достатъчно време за възстановяване и хипертрофия) ..... малко са относителни нещата - зависи от въстановяването ти

DI

17.10.08
15:31

Немога да разбера защо всички ще настроени толкова скиптично към скрипеца...
При правилно изпълнение горен - пред врат/зад врат и долено V придърпване на скрипец се вписват идиално във една програма.
Разбирасе по добро от набирането няма (то замества и измества напълно скрипеца) но да не забравяме че не всеки може да се набира правилно!

17.10.08
17:17

добре де, и скрипците имат място в тренировката за гръб, но погледни конкретната програма - 3 упражнения на скрипец и 1 със свободна тежест (пуловъра изобщо не го броя). и докато не започнеш да се набираш, няма и да се научиш.

17.10.08
18:16

Виждал съм мъже с страшен гръб, направен от висчко друго не е и набиране, мечка, тяга, а главно скрипци

17.10.08
18:28

казано от WhatTheFuck на 17.10.08, 18:16:

Виждал съм мъже с страшен гръб, направен от висчко друго не е и набиране, мечка, тяга, а главно скрипци

И?
Аз не съм виждал як гръб направен със скрипци.

BU

17.10.08
18:33

Ооо...какво сте виждали и какво има по широкия свят...виждаш някой ,че не тренира правилно и расте и какво?Започваш и ти ли?Хаха...на това му се вика конформизъм,май.

17.10.08
19:03

абе аз познавам човек, който заради контузия не тренираше със свободни тежести гърба си и стана републикански и абсолютен шампион преди години. ОБАЧЕ, основата си я имаше отпреди контузията и не я беше направил на скрипци ;)

DE

17.10.08
19:14

казано от -=REFLEX=- на 17.10.08, 08:01:

Мерси много!От днес ще пробвам така :) А само още 1 въпрос.Има ли значение в кой ден ще са ми нещата?Примерно първия (понеделник) да са ми бицепс & гърди , втория (сряда) гръб & трицепс и третия (петък) рамо&крака ?Примерно ако се разместят има ли някакво значение или не?Защото ми бяха казали,че попринцип за 1-ви ден си слагаш това което искаш да развиеш най-много.И пак мерси!

за гърдите с бицепса и гърба с трицепса няма да има проблеми, но в петъка ще пренебрегнеш краката, за сметка на рамото. Ще е пълно отбиване на номера..

17.10.08
23:50

Не съм казал, че започвам и аз, а просто давам пример

18.10.08
08:26

И аз сам гледам постоянно в залата с големи гърбове маже,правят само скрипци но тренират минимум 5 години даже има и по повече но гърбовете са изградени от преди и сега си правят скрипците колкот да се поддаржат.Аз от скрипците нямах никакав ефект минимален сега преди 2 месеца почнах свободни тежести и сам доволен от резялтата ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1