17.10.08
07:34
здравеите може ли да ми кажете за раменните преси дали ако ги правя зад врат мога да се контузя понеже вчера прочетох една тема и до колкото разбрах зад врат ако ги правя мога да се контузя и ако ги правя пред врат раменете по добре ли се товарят ? и пак ли сичко тренират (сички мусколи на рамото) ? и разширяват ли раменете ? благодаря много
Темата беше редактирана от stefanak на 17.10.08 07:36.
Много яко изречение! Нито един пунктоаиционен знак, ако изключим “?” :) :) :)
По принцип зад врат се товарят повече раменните стави, така че не е добре. Трябва да знаеш, че от раменни преси не се товари задното рамо.
В някои бойни изкуства има ключове, които силно наподобяват раменната преса зад врат като усещане (че и като биомеханика). Дали е добре да я правиш оставям на теб да прецениш. За набирането зад врат важи също, между другото.
Мнението беше редактирано от G33K на 17.10.08 11:01.
ахам благодаря но ако може да ми кажете има ли разлика между раменната преса пред врат и зад врат и кое е по добре кое товари по добре ? :) благодаря много :)
казано от stefanak на 17.10.08, 16:41:
ахам благодаря много а пред врат нали пак разширява раменете ? :)
Как точно очакваш да ти се разширят раменете? За 3-4 месеца ключиците ти да започнат да растат и изведнъж да станеш като гардероб? Е, трябва да те разочарова - няма такова упражнение. Ако си упорит и тренираш и се възстановяваш подходящо, делтоидесът ти може да порастне, което да даде лек визуален ефект на по-широки рамене, но нищо повече от това. Ако си тесен в раменете, ще си останеш такъв.
При най-малко невнимание при пресите зад врат и рамото ти потдава може да се разтвори и ставата малко.По-добре за средно рамо прави на машина а не с лост.А за предно си прави преси пред врат.
22.10.08
20:08
по добре прави за маса 3 упражнения 2 с щанга 1 думбел аз си правя зад врата и нищоми няма много яко се качва маса така и виждам че има ефект ;)
26.10.08
09:13
Лицеви :coolhmm:
Въпреки че доста съм ги правил, от много време, не практикувам раменни преси зад врат. Наистина, при милитари пресите, килограмите са по-ниски в началото, но се свиква.
Колкото до “товаренето” и двата вида са комплексни упражнения - товарят цялото рамо. И все пак, не натоварват равномерно.
Наскоро четох една статия, според която развитието на предното рамо, може да те направи и да изглеждаш по-тесен/заоблен/.
В статията се споменаваше, че за добри рамена, предното рамо трябва да е на една линия със задното. Смятам, че са прави - задното рамо, често пъти е доста пренебрегвано за сметка на предна и средна част.