19.10.08
21:44
Здравейте, на 18 години съм, имам около година и половина стаж в залата, 183 см-75 кг.На последък забелязах нещо, което доста ме притесни- дясната ми гърда няма същата твърдост и очертаност като лявата....Гърдите ги правя първи в седмицата отделно вертикален лег 10-8-6-6(40,50,60,60), хоризонтален 10-8-6-6(50,60,70,70), 3 серии кофички по 10-15 и флайс накрая.При лег-а не заключвам лактите,спускам до гърдите почти до допир плавно и изтласквам бързо,но мисля че от дясната ми страна рамото ми помага за сметка на гърдата.Ще съм благодарен за всякаква помощ.
Концентрирай се хубаво върху упражнението тогава
Мнението беше редактирано от dan4o93 на 19.10.08 21:51.
20.10.08
06:46
Аз съм точно същия. За сажаление каквото и да правя лекия дисбаланс остава, а вече 2 години се опитвам да го коригирам. Все пак изтласвай с дъмбели.
20.10.08
20:52
бенч пресите ги прави с дъмбели както ти казаха по-горе. ;)
незнам дали е правилно точно в тази тема да пиша,но що се отнася до дисбаланс и аз имам доста проблеми..уж нормално си правя упражнение и т.н.
1.Левия ми бицепс ваобще не е толкова оформен колкото десния
2.За сметка на това пък левия трипцес е много по добре от десния
3.Като гърди и трапец съм забелязал че лявата част от тялото ми е по-добре разивта,разликата е забележима основно от към врата и трапеца...
21.10.08
16:05
Добре разбирам човек да си напише повторенията с които тренира, въпреки че винаги се получат изсилвания или приливи на сила и те се променят, но да напишеш килограмите е тъпо. Например една седмица тренираш с повече от предната, но следващата се връщаш назад или нещо такова. Според мен точно тук ти е грешката. Трябва да се стремиш да даваш напред и в килограмите. Това си е за тренирането, а иначе несъразмерност винаги има. Най-добре е с дъмбели, но и така не е сигурно, че ще успееш да коригираш нещата. Дъмбелите натоварват двете части отделно, но ако си вдигал с щанга и едната ти част ще е по-силна, което значи, че или за нея ще са ти малко кг-тата или за слабата ще са много и няма да и е много добре. Абе тъпа работа.