Мнение за програма

22.10.08
15:16

Здравейте.

Ето я моята програма, която съм си изготвил сам. Търся мнения и препоръки около и за нея :)

Понеделник:

Гърди:
лежанка (нормална) 4х10 повторения
лежанка ( горна) 4х10
флайс - 4х10
търся препоръки за 4-то упражнение

Бицепс:

прав лост 3х10
крив лост 4х10
чукчета 4х10

Вторник:

Гръб:

Скрипец (пред гърди) 4х10
Скрипец ( зад врат) 4х10
Влекач (едно дето сядам и го дърпам, немога да го опиша по-точно) 4х100

Трицепс:

лежанка - тесен хват - 4х10
крив лост - 4х10
скрипец 4х10
търся препоръки за 4-то....

Сряда: почивка

Четвъртък:

Трицепс - горните упражнения
Бицепс - пак горните

Петък:

Рамо: търся препоръки за всичките, щото още не съм почнал с рамото.

С какво мога да комбинирам рамото?

Също така кои дни е уместно да тренирам и трапеца ? Искам да стане масивен.

Мерси много.

RO

22.10.08
15:36

Обще взето си скапваш ръцете и едва ли ще растат. Те взимат участие почти винаги и тези 4 упражнения след деня за гърди и гръб съответно за бицепса и трицепса са много. И след това отделен ден за ръце. Моя съвет и както и на всеки друг който се занимава отдавна с този спорт е следния : ако тренираш ръцете с другите мускулни групи примерно гърди и бицепс след гърдите правиш само 2 упражнения за бицепс и без това достатъчно са се напомпали докарто правиш гърди след това просто го донапомпваш.  и съответно става така:

1 ден Гърди
1. лежанка (горна и долна),флайс и силно препоръчвам пуловър
бицепс: лост и дъмбели (редувай ккрив лост и прав съответно през седмица)

2 ден почивка

3 ден  Гръб
1. СИЛНО ПРЕПОРЪЧВАМ НАБИРАНИЯ  широк хват (14-10-8-6серии) ,чукчета и скрипец
трицепс : скрипец с въже и френско разгъване или тесен хват лежанка(през седмица)

4 Ден почивка

5 ден рамо
Лост зад врат , предно рамо с дъмбели, задно рамо с дъмбели

6 ден почивка

7 ден Крака (клекове, екстензии предни задни и прасец)
избери си в кой ден след тренировката да сложиш корем трябва да имаш поне 3 пъти в седмицата.
Това са моите предложения и подчертавам , че това е само ако целта ти е мускулна маса , а не сила и издръжливост

Мнението беше редактирано от Rock_acdc на 22.10.08 15:38.

22.10.08
15:46

Какъв е тоя пуловър, как се прави и с какво?
А може ли тея неща дето си ги изброил да се правят в дните от понеделник до петък защото в събота и неделя нямам време за фитнес. Целта ми за сега е да преобразувам мазнини по рацете в мускули. 1 път на седмица за всяка една мускулна група достатъчен ли е за нейния растез? Аз наистина тренирам за нарастване на мускулите :) А и може ли без крака ? И защо е задължително да се прави корем ? Някакви упражнения за корем ако можеш да ми препоръчаш ? А краката с какво мога да ги заместя ?

RO

22.10.08
16:39

казано от peshkata на 22.10.08, 15:46:

Какъв е тоя пуловър, как се прави и с какво?
А може ли тея неща дето си ги изброил да се правят в дните от понеделник до петък защото в събота и неделя нямам време за фитнес. Целта ми за сега е да преобразувам мазнини по рацете в мускули. 1 път на седмица за всяка една мускулна група достатъчен ли е за нейния растез? Аз наистина тренирам за нарастване на мускулите :) А и може ли без крака ? И защо е задължително да се прави корем ? Някакви упражнения за корем ако можеш да ми препоръчаш ? А краката с какво мога да ги заместя ?

Както искаш можеш да си ги съчетаеш през седмицата стига да имаш време за почивка и да сне с епренатоварваш за да може да се възстанови мускула и да има положителен еферкт. Ако имаш излишни мазнини най-препорачителния начин да изчезнат е чрез кардио тренировка. МАЗНИНАТА НЕ СЕ ПРЕВРЪЩА В МУСКУЛНА ТЪКАН. МОжеш да се стегнеш и да се оформиш на ако не изгориш мазнината тя винаги ще е там. Без крака не може поради простата причина , че това е половината от тялото ти. Те те носят братко ако искаш да станеш сурене на клечка недей да правиш крака, а и ако краката нарастнат и горе също ръсте. Корема се прави след тренировка примернмо 1 път коремни преси следващия път повдигане на крака от вис. Как се изпълняват тези упражнения ?
Коремни преси - http://www.bb-team.org/exercise/1177/
повдигане от вис- http://www.bb-team.org/exercise/1192/
и това също е добро стига да можеш да го изпълниш правилно така наречената молитва -http://www.bb-team.org/exercise/1561/

ето и пулоувъра - http://www.bb-team.org/exercise/1196/ июпълнявай го с дъмбел

22.10.08
16:53

Благодаря ти за отговора приятелю. Ако можеш хвърли едно око и на тази тема ;)

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/34607/

22.10.08
17:00

Набиранията наистина са много добро упражнение, но трябва да се првят с тесен хват - малко по-широко от раменете. При широкият хват движението на широкия гръбен мускул е ограничено - тоест извършва по-малко работа, докато при по-тесния хват се свива с пълна амплитуда. Това че широкият хват прави и гърба по-широк е мит, който не може да бъде подкрепен с реални факти.

Успех в тренировките!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1