Хайде помагайте юнаци! - яко отслабване

22.10.08
13:20

Здрасти

туко що се регистрирах във вашия форум и това ми е първата тема, ако не е на място бийте ме :D

Значи аз съм на 18 години и водя по-застоял начин на живот и поради това натрупах доста излишни килца, но вече искам да се взема в ръце и да ги махам !
Висок съм към 1.74-5 и съм към 85-90 килца... ям всякакви буклуци и това е причината може би.
Почнах да ходя на фитнес, но това няма да ми свали мазнините от бедра, корем и тн. Искам съвет, как да почна да отслабвам по максимално бърз начин, ще се старая да изпълнявам всичко което кажете, че е правилно, единствено искам да е бързо :)
Предложете ми хранителен режим (щото аз нямам никакъв...) и също така какво да правя за да отслабвам максимално/бързо.
Четох из вашия форум за Л-Карнитин ?!? Ако си купя тази добавка дали ще има положителен ефект ?
Значи за сега ходя 4 пъти седмично на фитнес, искам да почна да бягам и да карам колело 6 пъти седмично. Как ще е по-добре? Само бягане, само колело или да ги редувам, от коя комбинация ще има максимална полза?
Споделете всичко което можете, за да изгоря тези мръсни мазнинки и да си стана отново нормален човек :)

П.С. не искам да ставам фиданка, просто искам да не се чувствам като тюфлек, щото тва взе да ми се превръща малко в комплекс и ще е по-добре да го изгоня докато още е не много голям !
Ако се сетя още нещо ще пиша :)

22.10.08
13:29

Е избрал си много неточен момент за отслабване. Сега става по-студено и тичането навън е много трудно и рисково , защото може да настинеш .Това първо . И второ можеш да пуснеш търсачката и да намериш хранителни режими , без хранителен режим , няма сваляне ( това прозвуча като рекламата с краставиците и торовете :D ) . Успех , но според мен не е подходящ момент за драстично сваляне.. Лятото е 100 пъти по-добре .

22.10.08
13:34

Е аз търся отговор точно на мойте въпроси, за това пускам тема. Защо лятото ? Какво му е сега на сезона, като излючим настинката и тн. какво друго може да стане ? Хайде помагайте, че ми писна да съм дебел, пък тва лято дето идва се очертава да нямам грам време, пък и искам за лятото да съм долу горе добре с килцата, че искам да си нося дрешки с не-чудовищни размери... пък и моренце, тва онова...

AZ

22.10.08
14:18

ами пич,през зимата наистина не е удачно за отслабване-трупай си мускулна маса,пролетта ще чисти.Освен това идва зима,празници,това-онова :Д,получаваш голям апетит(при повечето хора е така).Прочети още малко във форума,това за два дни е вече около четвъртата тема за отслабване и сваляне.Сезонът на дините свърши,почваме прасетата! :Д. Прочет малко,избери си хран.режим и програма от сайта,чети инфо за фитнес,вземи си фат бърнърче :Д и започвай яко.Но пак ти казвам ,сега не е моментът.И аз бях започнал да свалям сега,но усетих ,че вече имам по-голям апетит и започнах да качвам само мм,а пролетта ще чистя(то не че има много,но..).Яж правилна храна и това е начинът.По-късно ще се включа и ще напиша в темата ти една извадка  за това колко кг ще загубиш само ако спреш някой “боклуци” от храната,че сега нямам време.
По-здрави

22.10.08
14:22

Абе апетита ще се справя някак си с него... пък и три четири яденета ( коледа, прасенцето, нова година и още някое евентуално) ще ги преживея. Искам наистина да почна да отслабвам и не ми пука от студа, щото ми писна да нося дрехи с размери ХЛ/ ХХЛ и дънки и панталони с номер 40 и даже да ми стягат. Искам да се отърва от мазнините по седалищната част, краката и около кръста (визирам мизерните паласки, и шкембака) Другите мазнини мисля да ги оформя на мускули.
Какъв Л карнитин да си закупя, как се приема той ?

AZ

22.10.08
15:50

Доколкото знам на опаковката му пише за мъже по-колко и т.н.,но не съм сигурен.Някой от по-компетентните на тема хран.добавки да каже,аз не съм специалист по тях.Ето ти обещаната извадка:
1.Спирането на сокове,слади и газирани напитки е възможно да се свали до 2.25 кг за месец.
2.яж плодове и зеленчуци във всяко ядене.Така ще ядеш по-полезни неща и ще се чувстваш по-сит.
3.Спирането на бирата довежда до сваляне на 4.5 кг,а преминаването на лека бира до 2.25 кг.
4.Внимавай с енергийните блокчета и напитки,защото много хора ги употребяват без да имат нужда от тях,което води до напълняване.Използвай ги само,ако наистина имаш нужда от тях.
Ето ти и статия за Л-карнитина :
http://www.bb-team.org/articles/882/
Виж я и започвай да тренраш.
п.с. И преди да отваряш нова тема,винаги търси в търсачката,защото много теми се преповтарят
Хайде по-здрави и отслбвай!

RO

23.10.08
11:49

КАРДИО, и без прости въглехидрати

23.10.08
11:56

Какви са тези прости въглехидрати ?

SH

23.10.08
16:01

Както другите казаха използвай търсачката.И аз преди 2 седмици бях на същото дередже като твоето(не дебел а неук във фитнеса и незнаещ нищо).Едва ли някой индивидуално ще ти направи режим на трениране и режим на хранене.Почвай да се ровиш из интернет,и чети ЗДРАВО.Поне аз така се просветлих.Виж темата за НВД на emzo.За тренировки,разлгедай по-подробно сайта,или ако във фитнеса където ходиш има добър инструктор нека той да ти покаже.175см според мен оптималното тегло ще ти е ~70kg може и малко повече.Не живей с илюзията че за 1-2 месеца ще отслабнеш.И друго нещо - НЕ гладувай.Просто спазвай режим.Поне 4-5 месеца ще трае отслабването ти според мен.Понеже и аз съм нов като теб,ще ти споделя някой неща които ще ти помогнат.Неможеш да си представиш каква е промяната когато спреш вредните храни.За пример давам себе си-НЕ СПАЗВАМ хранителен режим(така ми казаха някой хора от форума а и някои добри инструктори,защото съм много малък за режим),просто ям ЗДРАВОСЛОВНО.Какъв е резултатът ли?-от 70кг паднах на 65.5кг,чувствам се прекрасно и още куп кусури си отидоха.На 14 години съм,172см висок 65.5кг тежа и излгеждам учудващо добре за човек който тренира от 2 седмици(но може би това ми е генетична заложба).Не ползвай добавки те са пълни боклуци,натуралния фитнес е истинския фитнес.Просто правилния режим + правилната тренировка и всичко си идва на мястото след няколко месеца ;)

Ето какви храни и напитки трябва да спреш:
1.Абсолютно всякакви газирани напитки от рода на Дерби,Кока Кола,Фанта и т.н.
2.Всякакъв Алкохол(не съм сигурен за Виното).
3.Абсолютно всякакви пасти,торти и сладки неща.
4.Тестени изделия.
5.Желирани изделия.
6.Хляб,или ако неможеш без хляб да е пълнозърнест.
7.Всякакви тъпи колбаси.

Ми общо взето за това се сещам.Ако някой се сеща за нещо друго да го добави.

Живи и Здрави успех в начинанието ти,надявам се да съм помогнал донякъде :)

AZ

24.10.08
10:00

казано от SHLR! на 23.10.08, 16:01:

Както другите казаха използвай търсачката.И аз преди 2 седмици бях на същото дередже като твоето(не дебел а неук във фитнеса и незнаещ нищо).Едва ли някой индивидуално ще ти направи режим на трениране и режим на хранене.Почвай да се ровиш из интернет,и чети ЗДРАВО.Поне аз така се просветлих.Виж темата за НВД на emzo.За тренировки,разлгедай по-подробно сайта,или ако във фитнеса където ходиш има добър инструктор нека той да ти покаже.175см според мен оптималното тегло ще ти е ~70kg може и малко повече.Не живей с илюзията че за 1-2 месеца ще отслабнеш.И друго нещо - НЕ гладувай.Просто спазвай режим.Поне 4-5 месеца ще трае отслабването ти според мен.Понеже и аз съм нов като теб,ще ти споделя някой неща които ще ти помогнат.Неможеш да си представиш каква е промяната когато спреш вредните храни.За пример давам себе си-НЕ СПАЗВАМ хранителен режим(така ми казаха някой хора от форума а и някои добри инструктори,защото съм много малък за режим),просто ям ЗДРАВОСЛОВНО.Какъв е резултатът ли?-от 70кг паднах на 65.5кг,чувствам се прекрасно и още куп кусури си отидоха.На 14 години съм,172см висок 65.5кг тежа и излгеждам учудващо добре за човек който тренира от 2 седмици(но може би това ми е генетична заложба).Не ползвай добавки те са пълни боклуци,натуралния фитнес е истинския фитнес.Просто правилния режим + правилната тренировка и всичко си идва на мястото след няколко месеца ;)

Ето какви храни и напитки трябва да спреш:
1.Абсолютно всякакви газирани напитки от рода на Дерби,Кока Кола,Фанта и т.н.
2.Всякакъв Алкохол(не съм сигурен за Виното).
3.Абсолютно всякакви пасти,торти и сладки неща.
4.Тестени изделия.
5.Желирани изделия.
6.Хляб,или ако неможеш без хляб да е пълнозърнест.
7.Всякакви тъпи колбаси.

Ми общо взето за това се сещам.Ако някой се сеща за нещо друго да го добави.

Живи и Здрави успех в начинанието ти,надявам се да съм помогнал донякъде :)

брей,браво бе-за такъв малък стаж си понаучил доста за храненето-браво.Относно гладуването-наистина не гладувай,ще сваляш мм,а не мазнините.

24.10.08
10:31

Има толкова писано, така че си сядай на ..... и чети :P

24.10.08
20:12

колоездене пред бягане - велоргометъра е за предпочитане пред тичането и карането на колело, защо? за предпочитане е пред истинско колело защото можеш да поддържаш една скорост през цялата тренировка без да се спираш, а не да ми се засилиш с колелото и да почиваш + стягаш краката повече + че е по-леко от тичането. разбрах, че си тежък момък и хич няма да ти хареса болката в стъпалата и колената от т’ва тичане.

L-carnitine - пий го като добавка, както предполагам си разбрал вече това е само добавка и нищо повече. 70% от отслабването е в режима, останалите проценти се поделят на тренировките и на добавките. купувай си течен карнитин, усвоява се по-бързо от организма. 4 грама дневно са достатъчни, комбинира се с fat burner.

Режима - спри всички тестени продукти освен пълнозърнестия хляб. мисля, че и черен хляб е добър за режим, но може би ще те излъжа за това. папкай доста яйца, но отделяй жълтъка. холестерол - bad :(, избий си от главата алкохола и всякакви сладки газирани и не газирани напитки. ако можеш се лиши от повечето млечни продукти - забавят метаболизма.

моя съвет е да си тренираш, но за покачване на мускулна маса. периода просто не е добър, казаха ти го вече. но ако наистина смяташ, че ще седнеш на трапезата със всичките си роднни/приятели на коледа и те ще ядат 100000 блажни гозби и ще се наливат с вино и бира, а ти ще ядеш овесени ядки, телешко варено и ще пиеш минерална вода (с ниско съдържание на натрий).. ок успех.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 24.10.08 20:16.

24.10.08
20:14

Здравейте на всички !Имам мнооого голям проблем!Може би съм като  всички останали във форума,но считам ,че наистина имам проблем!Малко предистория!”Миналата година  свалих килограми 17!Хубаво,но до там.... след това ка4их 20.Сега пологението е ужасно!Свалих само с  диета каква само любимата ми

<месо ,месо и пак месо.беше хубаво защото иадиах това което оби4ам по 4 пъти на ден +вси4ки млечни продукти!Държа да отбележа ,4е си измержах всяка сутрин кетоните..... супер беше,но за кратко!не тренирах ! После започнХ по мъничко и зеленчуци!Работих на 2 места ! Не съм отслабнала от ядовете,сигурна сам и от работата тъй като,цял живот съм работила така>

!Сега по настоящем живея в Испания от два месеца!Спрях цигарите и ако искате ми вярвайте се чувствам ужаснооооо!Нямам  пари  за фитнес зала.... скъпо ми е все още!и моля ВИ помогнете ми нямам самочувствие дрехите ми не ми стават>Искам пак да започна  тази диета,но след като или въобще сваля,ако мога пак с тази диета как да ги задържа тук в чужбина.Моля дайте ми съвет!добавки ,движение какво да е.... мисля да ти4ам по 2 пъти на ден  и дори не знам какво  да питам  ве4е..... писна ми да слушам  ,че от неядене се сваля!Не искам да си остана 70 кг при висо4ина 164-30!ужасно трупам кг  на торса си  .тоест корем и гръден кош! там качвам  като мъжки тип напалняване  сложно малко би обеснявам ,но ако  иска  някои да ми помогне наистина  мога да обесня по подробно всичко!Благодаря предварително за вниманието и извинявайте ,ако ви се струвам като всички кифли които искаме да свалим,но повярвате ми ве4е мее  страх и се оказа че наистина съм кам 2 ра степен  затластяване....извинете ме за граматичните и пунктуиационите грешки,но никога  не съм писала от компютъра  на кирилица!

24.10.08
20:19

казано от peicheva_81 на 24.10.08, 20:14:

Здравейте на всички !Имам мнооого голям проблем!Може би съм като  всички останали във форума,но считам ,че наистина имам проблем!Малко предистория!”Миналата година  свалих килограми 17!Хубаво,но до там.... след това ка4их 20.Сега пологението е ужасно!Свалих само с  диета каква само любимата ми

<месо ,месо и пак месо.беше хубаво защото иадиах това което оби4ам по 4 пъти на ден +вси4ки млечни продукти!Държа да отбележа ,4е си измержах всяка сутрин кетоните..... супер беше,но за кратко!не тренирах ! После започнХ по мъничко и зеленчуци!Работих на 2 места ! Не съм отслабнала от ядовете,сигурна сам и от работата тъй като,цял живот съм работила така>

!Сега по настоящем живея в Испания от два месеца!Спрях цигарите и ако искате ми вярвайте се чувствам ужаснооооо!Нямам  пари  за фитнес зала.... скъпо ми е все още!и моля ВИ помогнете ми нямам самочувствие дрехите ми не ми стават>Искам пак да започна  тази диета,но след като или въобще сваля,ако мога пак с тази диета как да ги задържа тук в чужбина.Моля дайте ми съвет!добавки ,движение какво да е.... мисля да ти4ам по 2 пъти на ден  и дори не знам какво  да питам  ве4е..... писна ми да слушам  ,че от неядене се сваля!Не искам да си остана 70 кг при висо4ина 164-30!ужасно трупам кг  на торса си  .тоест корем и гръден кош! там качвам  като мъжки тип напалняване  сложно малко би обеснявам ,но ако  иска  някои да ми помогне наистина  мога да обесня по подробно всичко!Благодаря предварително за вниманието и извинявайте ,ако ви се струвам като всички кифли които искаме да свалим,но повярвате ми ве4е мее  страх и се оказа че наистина съм кам 2 ра степен  затластяване....извинете ме за граматичните и пунктуиационите грешки,но никога  не съм писала от компютъра  на кирилица!

в такъв случай горния ми пост се отнася и за теб.

DI

24.10.08
22:08

казано от peicheva_81 на 24.10.08, 20:14:

Пейчева, за хора с метаболизъм като твоя (и моя) мога да кажа само че сме ущетени от природата :) Сваляме с диети после като се върнеш на нормалната помия която ядат всички възтановяваш килограмите си за отрицателно време... Тъй като няма безвредни диети и неможе цял живот да се тровиш стях на всеки 2-3 мсеца, ти трябва режим за поддържане на тегло или здравословен начин на живот, като небива да възприемаш диетите с цел поддържане на килограми като вид ограничения, просто се заместват някои продукти с подобни на тях, няма нищо страшно! Повечето хора като чуят диета и ведна им изниква мизълта за гладуване НЕ Е ТАКА! Не мисли за това което НЕ ядеш мисли за това което ядеш вместо него :)
Има раздел с диети за поддържане на тегло там чети там е истината :)
Успех!

Мнението беше редактирано от DiscoveryCold на 24.10.08 22:11.

GO

25.10.08
10:52

Отслабвай лятото ... Аз започнах да свалям , но не ми стигна времето , спрях диетата продължих с кардиото , но пак качих :S !
Е какво да направим ?!? Еми просто ще тренираме за маса зимата пък лятото ще има “яко отслабване” ;)

26.10.08
09:24

Няма такова животно като най-подходящ сезон за отслабване. Ако има желание, става по всяко време.

26.10.08
14:49

БЛГОДАРЯ ЗА МНЕНИЕТО ВИ.МИСЛЯ ДА НАПРАВЯ ЕДНА КЕТОНОВА ДИЕТА... 3-5 ДНИ ЗАВИСИ КАК щЕ МОЖЕ ДА ПРИЕМЕ ОРГАНИЗМА МИ ,ПОСЛЕ МИСЛЯ ДА МИНА НА НВД.... ПОВЕчЕ БЯГАНЕ ПО 30 МИН ПО 2 ПЪТИ НА ДЕН...ПЛИС ДОБАВКА  КАТО ФЕТ БЪРНАР И Л-КАРНЕНТИН!ОФФФ ПАК ПО МЪКИТЕ ПОСЛЕ ДА ЗАДЪРЖА,АКО УСПЕЯ....ПОНЕ ДА СТАНА 55 НЯКОЙ ДЕН ...АКО ИСКА НЯКОЙ МОЙЕ ДА БЪДЕ ДОБЪР ДА  МИ ДАВА СЪВЕТИ АКО ИМАМ НУЖДА,НО БЕЗ ДА СТАВАМ ДОСАДНА И НАХАЛНА....щЕ СЪМ ДОВОЛНА НА ВСИ4КО КАТО ВНИМАНИЕ !БЛАГОДАРЯ,ОТНОВО ЗА ВНИМАНИЕТО!!

28.10.08
03:52

Направи си един дневник. Така ще следим всеки ден и ще помагаме :)

31.10.08
13:49

Отказах се да ходя да блъскам на фитнеса защото нямам никакво време за това.
Сега се нуждая наистина от конкретна помощ. Предложете ми хранителен режим за бързото отслабване, който сте пробвали и се е получило или имате наблюдения в-у него. Не искам мнения от сорта на “да си избера сам” защото фитнеса и диетите са ми тъмна индия и за това съм се регистрирал тук - за съвети !
А за Л-карнитина кой ще ми препоръчате като фирма/марка и конкретна дозировка на ден/седмица/месец за бързо отслабване. Също и колко дни минимално трябва да бягам / карам колело в седмицата и по колко минути. Също така кое е най-добре, само бягане, само колело или смесено и ако е смесено как по-точно?
Някой беше казал че моята комбинация е Л-карнитин + фат бърнър. Карнитина не е ли фет бърнър? Ако не е, какъв фет бърнър да си купя + карнитина? Мерси, ще черпя бира като се видим, за съветите.

31.10.08
15:24

Добавки (демек карнитин и бърнър) няма смисъл да взимаш без спорт. Бягането/карането на колело по 30-40мин. на ден, не повече, не по-малко. Няма бърза диета - прочети какво е НВД.

BO

03.11.08
08:44

Бягането за мен си остава най-доброто+ скачане по стълби или бягне по стълби.Но ако нямаш възможност да тичаш давай на  колелото.Има много статии посветени на добавки за отслабване,прочети и тогава питай конкретно(даже има цял раздел за тази работа :)).Използвай НВД,убедих се лично че когато говорим за отслабване по-добър от този начин просто няма.След първите 2 седмици ефекта е впечатляващ,дори и без спорт ще сваляш но по-бавничко.

AZ

03.11.08
14:47

казано от peshkata на 31.10.08, 13:49:

Отказах се да ходя да блъскам на фитнеса защото нямам никакво време за това.
Сега се нуждая наистина от конкретна помощ. Предложете ми хранителен режим за бързото отслабване, който сте пробвали и се е получило или имате наблюдения в-у него. Не искам мнения от сорта на “да си избера сам” защото фитнеса и диетите са ми тъмна индия и за това съм се регистрирал тук - за съвети !
А за Л-карнитина кой ще ми препоръчате като фирма/марка и конкретна дозировка на ден/седмица/месец за бързо отслабване. Също и колко дни минимално трябва да бягам / карам колело в седмицата и по колко минути. Също така кое е най-добре, само бягане, само колело или смесено и ако е смесено как по-точно?
Някой беше казал че моята комбинация е Л-карнитин + фат бърнър. Карнитина не е ли фет бърнър? Ако не е, какъв фет бърнър да си купя + карнитина? Мерси, ще черпя бира като се видим, за съветите.

ами пич,ти като намираш време по 45 минути за каране на колело,то за това време ще си направиш една тренировка.Според мен задаваш много въпроси,а не полагаш усилия.В сайта има много диети-прочети нещо,все нещо ще научиш.И то тренировката,ако откажеш,ще кажеш после ,че нямаш време за кардио и после че идват празници и ти се хапва и нямаш време и за диета и пак ще си седиш на същото положение.Не трябва само да искаш,трябва и сам да полагаш усилия и търпение.Те са най-важните.То ако всеки можеше да стане арни за един-два месеца досега целият свят да е пълен с билдери.
п.с.Съжалявам ако нещо съм те обидил,просто го казвам за твое добро.
хайде по-здрави

04.11.08
20:10

От няколко години се опитвам да намеря мотивация да отслабна. Пробвал съм какви ли не хранителни режими и никога не съм успявал! Сега съм напът да го направя, но наистина този път съм много мотивиран! През последните седмици претърпявам много лишения, както се казва ГЛАДЪТ му е майката! ;) Не мога да повярвам, че издържам толкова много време без да ям, но на ден ям по 1-2 ябълки или пък по 1 ябълка и 1 морков. От време на време си пека по малко бонфиле и така...Наистина е много трудно, като много хора казват, че не е и полезно, но определено има ефект, а аз искам точно това. Та мисълта ми е, че проблема на повечето хора които не могат да отслабнат е не това, че изпитват глад, а това че психически не могат да се преборят с този глад! Имаше една хубава мисъл. “смисълът на живота е в бягането, защото когато бягаш нещо вътре в теб ти казва да спреш, но ако успееш да го надмогнеш, ти продължаваш” Така е и в живота! Ако успеете психически да се настроите и и повярвате в себе си успеха е гарантиран. Да, много е трудно, но за нещата които желаем най-много, винаги цената е висока!

04.11.08
20:18

казано от JuventusFantic на 04.11.08, 20:10:

От няколко години се опитвам да намеря мотивация да отслабна. Пробвал съм какви ли не хранителни режими и никога не съм успявал! Сега съм напът да го направя, но наистина този път съм много мотивиран! През последните седмици претърпявам много лишения, както се казва ГЛАДЪТ му е майката! ;) Не мога да повярвам, че издържам толкова много време без да ям, но на ден ям по 1-2 ябълки или пък по 1 ябълка и 1 морков. От време на време си пека по малко бонфиле и така...Наистина е много трудно, като много хора казват, че не е и полезно, но определено има ефект, а аз искам точно това. Та мисълта ми е, че проблема на повечето хора които не могат да отслабнат е не това, че изпитват глад, а това че психически не могат да се преборят с този глад! Имаше една хубава мисъл. “смисълът на живота е в бягането, защото когато бягаш нещо вътре в теб ти казва да спреш, но ако успееш да го надмогнеш, ти продължаваш” Така е и в живота! Ако успеете психически да се настроите и и повярвате в себе си успеха е гарантиран. Да, много е трудно, но за нещата които желаем най-много, винаги цената е висока!

АХАХАХАХАХАХАХААХАХАХХАХАХАХАХАХАХААХАХХААХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХААХАХАХАХАХАХАХААХАХАХХАХАХАХАХАХАХААХАХХААХХ
АХАХАХАХАХАХАХААХАХАХХАХАХАХАХАХАХААХАХХААХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХААХАХАХАХАХАХАХААХАХАХХАХАХАХАХАХАХААХАХХААХХ
ГЛУПОСТИ

04.11.08
21:10

Пробвал ли си 1 диета много е яка
1-ден 1 яйце
2-ден 1млеко -Айран !
3-ден 1 картоф
после така продължаваш по 1 лъжичка мед,после малко краставица.. четох я май в космополитан...
Според мен 1 ябълка и 1 морков в 1 ден е грешно идва много храна..

BO

04.11.08
21:18

Прави са хората,това не е никакво ядене(ти дори цял ден да спиш пак ще изразходиш повече калории от това което ядеш).Вземи се в ръце,яж правилно и тренирай здраво.Сори,че така звучи,но този глад няма да те доведе до нищо добро.Много по-голям ефект ще имаш от една добре направена НВД или дори кето...

04.11.08
21:32

През последните седмици претърпявам много лишения, както се казва ГЛАДЪТ му е майката! ;)

Не знам майка ли е баща ли е, но с глад не се отслабва трайно и за постоянно. Като спреш да гладуваш, а рано или късно ще спреш, ако не искаш да пукнеш, ще си върнеш килцата за нула време и после ще трупнеш още няколко от горе.

Наистина е много трудно, като много хора казват, че не е и полезно, но определено има ефект, а аз искам точно това.

Не някои хора, а всички, които имат малко мозък в главата. А ефект сигурно има, но за съжаление, крайния ефект няма да е този, който искаш.

Та мисълта ми е, че проблема на повечето хора които не могат да отслабнат е не това, че изпитват глад, а това че психически не могат да се преборят с този глад!

Проблема на повечето хора е, че правят глупости като тези.

Имаше една хубава мисъл. “смисълът на живота е в бягането, защото когато бягаш нещо вътре в теб ти казва да спреш, но ако успееш да го надмогнеш, ти продължаваш”

Много хубава мисъл, която за съжаление не си схванал.
Дори ако я беше приложил буквално, т.е., да почнеш да бягаш, без никакъв глад, ефекта щеше да е в пъти по-добър.

Ако успеете психически да се настроите и и повярвате в себе си успеха е гарантиран.

Това е така. Ако се беше настроил да събереш информация и да си направиш един читав режим на хранене и да го спазваш без отклонения няколко месеца, като го съчетаеш с фитнес, тогава успеха ти щеше да е гарантиран.
А сега не знам на какво се радваш. Здравето е много по-важно от това да си слаб.

Да, много е трудно, но за нещата които желаем най-много, винаги цената е висока!

Има по-лесен и приятен начин. А понякога плащаш висока цена за нищо.

04.11.08
21:53

Потресен съм ... само това мога да кажа!

05.11.08
07:10

Няма да коментирам горните мнения - то всичко си е казано. Само се сетих за стария виц, в който Вуте се оплаквал на комшията: ”Абе, Геле, тамън научих магарето да не яде и то взе, че умря!”.

05.11.08
17:30

Всеки казва НВД, НВД, следователно следва да започна тази диета http://www.bb-team.org/articles/907/
МОЛЯ най-учтиво някой да ми състави хранителния режим, защото дори и да ми кажете аз да си го съставя, пробвах 20 пъти и не успявам! Тоест кога да ям, колко да ям, какво да ям.
На фитнес вече не ходя защото действително нямам време! Далеч е от нас а аз съм пешеходец все още. За това остава варианта само да бягам късно вечер. Значи не съм в къщи от 13:30 до 19:00 ч. Мога да бягам около 20-21 ч. Възможно е и някой път сутрин към 8-9.
Като имаме предвид тея неща как трябва да се състави диетата? Моля ви някой да ми помогне и да започвам :)

05.11.08
20:54

Храни се 4-5 пъти на ден. Приемай въглехидратни храни само в първата половина на деня.
Яж основно месо, яйца и по малко млечни продукти, може и някоя ядка. Добавяй зеленчуци по избор. Не яж хляб, тестени, захарни изделия и изобщо никаква захар. Не пий газирани напитки. Не яж сладки плодове (примерно банани и грозде). Това е общо взето.

18.11.08
13:04

казано от Петко К на 05.11.08, 20:54:

Храни се 4-5 пъти на ден. Приемай въглехидратни храни само в първата половина на деня.
Яж основно месо, яйца и по малко млечни продукти, може и някоя ядка. Добавяй зеленчуци по избор. Не яж хляб, тестени, захарни изделия и изобщо никаква захар. Не пий газирани напитки. Не яж сладки плодове (примерно банани и грозде). Това е общо взето.

Я ябълки може ли да се ядат?

29.12.08
23:41

казано от Гошко на 22.10.08, 13:29:

Е избрал си много неточен момент за отслабване. Сега става по-студено и тичането навън е много трудно и рисково , защото може да настинеш .Това първо . И второ можеш да пуснеш търсачката и да намериш хранителни режими , без хранителен режим , няма сваляне ( това прозвуча като рекламата с краставиците и торовете :D ) . Успех , но според мен не е подходящ момент за драстично сваляне.. Лятото е 100 пъти по-добре .

И какво като е по-студено? Така организмът изразходва още повече енергия, за да стопля тялото.
Второ, не се разболява от студ - разболява се от слаба имунна система! От студ можеш да замръзнеш, но не и да се разболееш, ако имунната ти система е ОК. Докато бях в Прага преди 2 години, си тичах на стадиона по тениска и суичер при минус 25 градуса - онази студената зима...

30.12.08
00:02

Тялото не се ли стреми да натрупа мазнини, когато му е студено? Бях чела статия (ако не се лъжа) за плувците, че не трябва да тренират в студена вода поради тази причина. Не е ли идентично?

http://www.bb-team.org/articles/3249/ - ето отговор на тези въпроси.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1