24.10.08
17:09
Здравейте!Много искам да се науча да правя силовото (онова упражнения дето се прави на лост) неска се пробвах доста пъти обаче ми е трудно не знам дали е липса на техника или липса на сила плс някои или да обясни как се прави (както е обяснено за сяко от упражненията в раздел “упражнения”)или да даде някакъв линк.Според вас какво се изисква повече сила или техника ?
90% техника
Има едно леко залюляване, което ако не го правиш лоста те “изхвърля” назад.
Обяснявам за варианта на класическото изпълнение - ръка след ръка, а не за “двойното”:
Качваш едната ръка над лоста, ама заедно с колкото можеш по-голяма част от рамото и гърдите. Задържаш.
Правиш лек мах с краката напред и като тръгнат назад - тогава качваш и другата ръка.
После е ясно :)
Ако нямаш залюляването, в момента на качване на втората ръка обикновено лоста те връща в изходна позиция.
:)
24.10.08
21:11
аха мерси това залюляване не го правех и когато се помъчех да кача и втората рака се връщах в изходна позиция
Я кажете повече за това упражнение, моля ви. Нещо не мога да си го представя по казаното дотук. :-)
казано от Петко К на 25.10.08, 14:15:
http://www.youtube.com/watch?v=UD2QNs4iIiM
Абе не е само до техника.
Аха, ясно. 10х!
Ще го пробвам, изглежда интересно. :-) Но както се казваше в един стар виц “А дано, ама надали.” :-) Лесно ви е на вас генетично необременените с естествен спасителен пояс на кръста. ;-)
Тоав е “двойното” силово - с двете ръце заедно. По-трудно е. Ама пак е въпрос на техника. Като се научих да го правя правех по 4 в серия, а можех да направя само 8 набирания с широк хват. Тогава висях на гимнастически лост - той е по-еластичен и помага.
Сега, наскоро висях пак на едни лостове и се оказа, че съм си разглезил хвата - на излъскано желязо без магнезий ми е трудно да се държа дълго време.
:)