програма за вкъщи? (мнения и препоръки)

25.10.08
21:55

Здравейте! :)
до сега си тренирах вкъщи. може би е силно казно тренирах, защото го правех без програма или някакъв ред на упражнение и т.н. а просто когато бях в настроение си хващах гирата и вдигах по малко :) и въпреки, че не се оплаквам от резултатите, вече реших да се заема малко по-сериозно с тренировките. реших да си потърся програма за трениране вкъщи и си намерих няколко,а от тях си съставих нещо като за мен.

Вторник:
Гърди и Бицепс
Гърди
Лицеви опори с широко поставени ръце  4х20
Бицепс
Бицепсово сгъване с дъмбел  15/10/8
Концентрично сгъване  15/10/8

Четвъртък
Гръб и Трицепс
Гръб
Гребане с дъмбел  15/10/10/8
Трицепс
Разгъване на дъмбел зад глава  15/10/8
Кофички на пейка  15/10/8

Събота
Рамене и Крака
Рамене
Повдигане на дъмбали встрани при наклон напред  15/10/8
Повдигане на ръце встрани  15/10/8
Крака
Клякане 15/10/10

Корем (в останали дни)
Коремни преси  4х25

това е програмата, която си избрах, но исках да се допитам до хора с по-голям опит от моя за да не объркам нещо :)
давайте всякакви мнения, препоръки и промени. ще съм много благодарен :) упражнение за крака почти няма понеже ходя на спортни танци и не мисля, че ако трирам кракта ще мога да се възстановявам достатъчно. а относно това защо не тръгна на фитнес отговора е, че нямам времето, а и не искам да постигна огромни размери, а просто да се оформя и да се стегна. а и накрая ако има значение малко инфо за мен: години:17 ръст:175 килограми:около 70
мерси предварително :)

26.10.08
14:37

Не може да тренираш по-малки мускулни групи(бицепс и трицепс) с по малко упражнения от големите(грьб и гьрди).Прибави по още едно за гьрба и гьрдите.Тренирай пьрво големите и след това малките-крака и после рамене

26.10.08
14:55

прибави упражнения за гърди нали имаш гири в вас прави поне 1 флаис на 2 столчета или ако са по тежки ги избутваи като на лежанка ,а към горния пост рамо и крака нямат нищо общо 1 с друго затова няма значение кое ще прави първо лично ас праявя рамо почивам си 5 мин и си почвам крака и нямам проблеми.

26.10.08
16:46

Извинявай,допуснах грешка-не е удачно да тренираш малките групи с повече серии от големите-това имах впредвид

26.10.08
16:58

Разбира се че има значение коя група се тренира пьрва-винаги големия мускул е пьрви в тренировката.Ти лично ми кажи колко пьти си тренирал бицепс и след това гьрди и колко пьти трицепс и след това грьб.При краката и рамото е сьщото,няма нищо общо с това че са далеч една от друга мускулна група-просто голямата група се тренира пьрва,защото в началото на тренировката си пьлен с енергия.Разгледай сплитовете ако не на някои световни звезди,то поне на някои наши и когато видиш сплит рамо и след това крака,обади се да те почерпя.

26.10.08
17:03

А иначе за мен по добрия сплит е ;
ден 1-гьрди,средно рамо,трицепс
ден2-грьб,задно рамо,бицепс
ден3-крака,корем
За начинаещ това е добьр сплит,защото ти имаш по две упражнения за мускул и вьпреки че тренираш по три мускулни групи в тренировка,не би трябвало да ти отнеме повече от час.
Успех

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1