27.10.08
17:23
Здравейте.На 14 години съм,172-3 см,тежа 64 кг,имам стаж около6 месеца.Отскоро тренирам с тази програма.
първи ден - гърди, рамо, трапец, корем
втори ден - почивка
трети ден - гръб, крака
четвърти ден - почивка
пети ден - бицепс, трицепс, корем
шести ден - почивка
Програма за първи ден
повдигане на щанга от лег - 3 серии по 8 повторения
повдигане на щанга от полулег - 3 серии по 8 повторения
повдигане на дъмбели от полулег - 3 серии по 8 повторения
флайс - 3 серии по 8 повторения
раменни преси с щанга пред гърди - 3 серии по 8 повторения
разтваряне с дъмбели встрани - 3 серии по 8 повторения
повдигане на щанга до брадата - “хеликоптер” - 2 серии по 8 повторения
повдигане на щанга за трапец - 3 серии по 10 повторения
коремни преси - 3 серии по 20 повторения
повдигане на краката от лег - 3 серии по 20 повторения
Програма за трети ден
набирания - широк хват пред гърди - 4 серии по 10 повторения
гребане с щанга - 4 серии по 8 повторения
гръбни преси - 3 серии по 8 повторения
мъртва тяга - 4 серии по 8 повторения
клякане с щанга - 4 серии по 10 повторения
бедрено сгъване - 3 серии по 10 повторения
бедрено разгъване - 3 серии по 10 повторения
повдигане на пръсти на калф машина - 3 серии по 15 повторения Програма за пети ден
избутване на щанга тесен хват - 3 серии по 8 повторения
“френско” разгъване - 3 серии по 8 повторения
кофички - 3 серии по 8 повторения
бицепсово сгъване с щанга от стоеж - 3 серии по 8 повторения
бицепсово сгъване с дъмбел от седеж - 3 серии по 8 повторения
концентрирано сгъване с дъмбел - 3 серии по 8 повторения
коремни преси - 3 серии по 20 повторения
повдигане на краката от лег - 3 серии по 20 повторения
Програмата ми харесва и не е много трудна за изпънение,но понеже съм малък ми казаха,че не трябва да правя някой упражнения като мъртва тяга и т.н.Някой от упражненията не мога да правя с много повторения като набиране и кофички.Подчертал съм упражненията,които не мога/не трябва да правя с червено.Кажете ми с какви мога да ги заменя или тези като набирания и кофички по колко повторения да правя.Набиранията не мога повече от 6-8 повторения наведнъж,а кофички не повече от две(ако можете да ми кажете и как мога да се науча да правя по повече ще сте супер).
п.с. за това упражнение на калф машна не съм сигурен дали го има в моя фитнес-трябва да проверя.
Набирай се колкото можеш, няма нужда да ги заменяш с нищо. И при кофичките така. А програмата иначе не ми се струва удачна за твоите данни и стаж.
27.10.08
17:56
казано от Петко К на 27.10.08, 17:38:
Набирай се колкото можеш, няма нужда да ги заменяш с нищо. И при кофичките така. А програмата иначе не ми се струва удачна за твоите данни и стаж.
ok.А относно мъртвата тяга и другите?И защо не ти се струва удачна-прекалено тежка или лека е за мен?Пиши,за да знам дали да я сменям.
Прекалено тежка бих казал. Ако правиш всички упражнения както трябва, едва ли би могъл да издържиш една тренировка. Не знам как до сега си правил по нея.
28.10.08
10:29
е,тренировката не е лека,но на мен ми харесва.Все още не намирам отговор на въпроса си за мъртвата тяга.Пишете
Мнението беше редактирано от az100yan на 28.10.08 10:30.
28.10.08
13:36
значи да махна клека и тягата,така ли?Пишете,защото утре имам трен,а с този клек и тяга да не взема да се контузя нещо. :(
Мнението беше редактирано от az100yan на 28.10.08 13:38.
28.10.08
16:55
прави мъртвата тяга с дъмбели
Мнението беше редактирано от nerobg на 28.10.08 16:56.
28.10.08
17:51
ако я правя с дъмбели имам ли гаранция,че ще съм си ок.Защото нали съм писал че съм на 14,а във форума са ми казвали да внимавам с тягата(така и ня разбрах какво имат в предвид-да я правя с малки тежести или да не я правя).А относно клека?
казано от az100yan на 28.10.08, 13:36:
значи да махна клека и тягата,така ли?Пишете,защото утре имам трен,а с този клек и тяга да не взема да се контузя нещо. :(
Поне не ги прави в една тренировка.
И без това, ако ги правиш качествено, след тяга и клек, трудно ще стоиш изправен.
Просто ги прави в различни дни. Не се изхвърляй в тежестите, гледай си техниката.
Разбира се, ако не желаеш, въобще не ги прави на този етап.
Колкото до програмата, според мен е по-добре да понамалиш упражненията.
Тази програма ми се струва по-подходяща за теб: http://www.bb-team.org/workout/1290/
А като за начало, не е зле да се “помъчиш” с тази: http://www.bb-team.org/workout/1291/
Мнението беше редактирано от 6th на 28.10.08 19:00.