27.10.08
06:55
Здравейте. На 18г съм и съм висок 1,85 , тежа 84 кг. Имам доста мускулна маса и като цяло съм стегнат, имам плосък корем и плочки, но въпреки това имам страшно големи паласки. Каквото и да правя като упражнения, всяка друга част от тялото ми се оформя много добре, но те си стоят. Колкото по-плосък ми става корема, толкова по се набиват на очи паласките. На всичкото отгоре сега 12 клас с това кандидатстване нямам време за фитнес и водя доста заседнал живот - по амнайсе часа седнал на училище, вкъщи пак седнал да уча... И за яденето междучасието стига само да отида до дюнерите, пиците и др. гупости, тъй че и това е зле. Ако можете да ми препоръчате накакви упражнения за паласките дето да се правят в домашна среда. Иначе отскоро имам и един Twist & Shape(stepper), ама колко е ефективен и по колко минути д го ползвам на ден, всеки ден или през ден, нямам си на идея.
П.С. Още нещо имам като проблемна област, въпреки че съм слаб “гушата” ми е като на дебелак. Не мога да го обясна като хората затова attach-вам една едитната картинка от google :) Не е като на 1 , а като на 2. Знае ли някой някакви упражнения за тази част на врата/гушата?
Вариант 1. Увеличена щитовидна жлеза.
Вариант 2. Увиснала кожа.
И в двата случая за външния си вид едва ли има какво да направите, но в първия е добре и на лекар да се отиде (ендокринолог).
Знам, че може да е от щитовидната жлеза, но имам чувството, че моят проблем е от сливиците ми. Когато примерно направя така, че все едно гълтам и гушата ми се прибира, а ако е от щитовидната жлеза не би трябвало да е така. Не знам. Може би ще трябва да се посъветвам с лекар наистина.
А откъде знаеш, че не би трябвало да е така? Аз не знам. Хайде иди на лекар - какво очакваш да ти каже някой тук? :) И ако ти постави диагноза по картинга от Гугъл, ще му дадат Нобелова награда, нарисувана на мазна хартийка от баничка.
казано от Sephirot на 27.10.08, 16:56:
Добре, за това ясно. А нещо за първия проблем?
По първия мога да ти кажа едно - добре дошъл в клуба! И аз съм горе-долу така с паласките. Структура. Трябва да си доста сух (около 10-12% мазнини), за да не личат така.