Какво ще кажете за тези упражнения за гръб?

29.10.08
20:41

Ето ги упражненията според вас от тях ще има ли ефект за постигане на по-широк, голям и мощен гръб :) (също така красив)

4X8 Гребане с щанга, чукчета
4X8 Мъртва Тяга
3X10 Гребане с дъмбел за всяка ръка
3X12 Пулоувър
:)

Моля ви за компетентни мнения

29.10.08
21:03

Няма набирания.

30.10.08
11:24

От всичко, което може да се прави за гръб, най-хубавото упражнение е набиране. Защо не си го включил?

AZ

30.10.08
12:28

да,набиране.Ако не можеш замени го със скрипец.

30.10.08
12:44

не само че немога а и не винаги ходя на фитнес у нас си имам нужните неща за тези уражнения :)

30.10.08
13:03

Всички тези упражнения са за пльтност.Трябват ти и за широчина на гарба-набирания или пулдаун

AZ

30.10.08
14:07

е ще се научиш да правиш набирания.Излизаш навън,отиваш на някоя площадка и започваш.

30.10.08
17:01

Е да, но има време бтв Пулоувъра упражнение за гръб ли е защото аз усещам как повече се натоварват гърдите :)

AZ

30.10.08
17:15

Натоварването на мускулатурата става и при двете фази на упражнението. При разтягане се засяга гръдният мускул (pectoralis minor), а при връщането на тежеста в изходно положение - гръбните мускули teres major и teres minor. Частично се натоварва трицепса, раменете и междуребрените мускули. Нека не забравяме обаче, че идеята на пулоувъра е да разширява гръдния кош т.е. той натоварва повече междуребрените връзки, отколкото самите мускули. Това не е упражнение за маса, нито за релеф; това е упражнение за разтягане. И тъй като разтяга именно гръдния кош, се смята за упражнение за гърди и се прави в края на тренировката за тях. Поради това, че засяга донякъде гръбната мускулатура, някои билдери предпочитат да го включат в края на тренировката за гръб.

30.10.08
21:41

Аз бих сменил мястото на тягата и гребането и бих изхвърлил полуовъра.Включи нещо за широчина както казаха колегите - най-добре набирания, може и пулдаун в началото на тренировката.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1