Програма за покачване на мускулна маса на един Ектоморф (Запитване)

30.10.08
14:34

Въпроса ми е дали тази програма е удачна за мен след като съм ектоморф и доста трудно качвам килограми.
http://www.bb-team.org/workout/1358/

Информация за мен:
Години:18
Бицепс :30см.
Гръдна обиколка:97см.
Височина:190см.
Тегло: 70 КГ.

Занимавам се активно със кик бокс както и ходя 3-пъти седмично в залата. Спазвам ужким някаква диета но тя не е калкулирана,просто гледам да се храня повече и все качествени храни.

Та въпроса ми е ...мога ли да започна с тази програма..

Ако преди това не си влизал в залата започни с кръгови тренировки - всяка тренировка тренираш всички мускулни групи (или поне повечето) с по 1-2 базови упражнения. В програмата има доста тежки за изпълнение упражнения, които ако не ти ги покажат няма как да ги направиш и е възможно да се контузиш.

AZ

30.10.08
17:21

в началото кръгови тенировки,после нещо по-тежко.Щом си такъв слаб яж повече храна,предимно протеини,ама много и ще качиш няма как

30.10.08
20:00

Влизал съм в залата доста пъти,но за кратки периоди от по 1 месец. Иначе ...имам кой да ми показва всяко 1 упражнение. И все пак,добра ли е програмата за качване на маса и дали на мен ще свърши работа ?

31.10.08
02:33

казано от az100yan на 30.10.08, 17:21:

в началото кръгови тенировки,после нещо по-тежко.Щом си такъв слаб яж повече храна,предимно протеини,ама много и ще качиш няма как[/quo
Не си прав.Килограми се качват с увеличен прием на вьглехидрати,не на протеин.Трябва да наблегне на комплексни вьглехидрати-ориз,овесени ядки,картофи,пьлнозьрнест хляб,а защо не и бял-с този бьрз метаболизьм няма да е проблем,макарони.Сьщо така и здравословни мазнини-зехтин,ядки,авокадо,ленено масло.фьстьчено масло.Вьпреки че вьглехидратите са с решаваща роля в този случай,ще има нужда и от протеин-2.2 грама на кг от теглото.Освен протеина на прах ,сьщо така месо,яйца,сирене,риба.
А за тренировката-за стажа който имаш ,както и да тренираш-храниш ли се правилно-ще растеш.
Успех

31.10.08
15:17

Благодаря много...значи ще наблегна на въглехидратите ,както и на протеините.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1