31.10.08
21:25
Здравейте!Замислих се дали да не почна да тренирам по друг начин.Значи досега съм тренирал гърди & бицепс ; гръб & трицепс ; крака & рамо.Та идеята ми е да правя гърди & трецепс ; гръб & бицепс ; крака & рамо + един ден за ръце (бицепс & трицепс).Според вас как ще е по-ефективно?Малко ме притеснява да не се получи претоварване..Попринцип за бицепс вече правя 2 упражнения а за трицепс 2 или 3 зависи как се чувствам.Стаж имам около 6 месеца.Ходя през ден на фитнес.На 16 години съм и целта ми е покачване на ММ в момента се целя към по-големи ръце :P
Със сигурност ще претренираш в някой момент в бъдещето така.Така определено няма да станат по-големи.Не може да тренираш малките мусулни групи повече от големите.Трябва да е обратното.
01.11.08
07:44
Ех,жалко..Поразтърсих се за нещо за ръцете но не намерих точно това което исках..Много странно,защото един приятел е около 65кг. пък ръката му е ~37-38 (добре оформена!) Обаче гърди няма почти никакви.Та възможно ли е да пораснат ръцете ако ги тренираш повече или всичко расте съразмерно с останалите мускули?Също има ли нещо така,специално за правене на по-големи ръце?(не говоря за анаболи :) ) Примерно упражненията да се правят с по-големи тежести пък по-малко повторения или нещо друго?
01.11.08
08:58
Опитвай се да изолираш движението т.е. неползвай чийтинг.Хипертрофия на мускула се постига в диапазон от 6 до 10 повторения или 80-85% от максимума.Прави пирамиди на основните упражнения,Разнообразявай тренировката(сменяй местата на упражнениета,ъгъл,изцеждане,негативни повторения,дроп серии)Мускула за да ръсте трябва да се стресира.Има варианти много,просто негледай колко кила вдигаш,а как вдигаш.
Мнението беше редактирано от Денислав Атанасов на 01.11.08 08:58.
01.11.08
09:40
Добре!Мерси МНОГО за информацията!От другата тренировка ще почвам така!
Според мен може да направиш тоя ден за ръце,като разделиш дните в които правиш ръцете на равни интервали през седмицата.А в тоя ден само за ръце правиш по-леко натоварване.Примерно по 2 упражнения за бицепс+2 за трицепс по 2-3 серии за всяко.Избираш да речем петъка.
Аз пък си мисля, че не е лошо това, което искаш да направиш. Но не забравяй, че не трябва да се придържаш към този тренировъчен сплит повече от месец. Също така, сложи ръцете в първия ден от седмицата, а например в деня за гърди, направи няколко серии трицепс, а за гръб. същото с бицепса.
Аз също съм го пробвал този вариант и при мен даде резултат. Важното е да не се увличаш по много серии и упражнения и да не тренираш по тази схема повече от месец.
01.11.08
20:20
казано от nenkow на 01.11.08, 19:30:
Аз пък си мисля, че не е лошо това, което искаш да направиш. Но не забравяй, че не трябва да се придържаш към този тренировъчен сплит повече от месец. Също така, сложи ръцете в първия ден от седмицата, а например в деня за гърди, направи няколко серии трицепс, а за гръб. същото с бицепса.
Аз също съм го пробвал този вариант и при мен даде резултат. Важното е да не се увличаш по много серии и упражнения и да не тренираш по тази схема повече от месец.
Хм..И аз мислех нещо такова.Добре,но аз попринцип ходя през ден на фитнес,това проблем ли е?Трябва ли да почна да ходя по 4 пъти седмично?Аз мисля примерно вторник ръце ; четвъртък гърди & трицепс ; събота гръб & бицепс и неделя рамо & крака (само се притеснявам от претрениране) А в деня за ръце по колко серии и упражнения да правя(аз попринцип за бицепс правя 2 а за трицепс 2 или 3 зависи)?А когато правя гръб & бицепс / гърди трицепс само по 1 упражнение ли за бицепс/трицепс ? иначе при теб ефекта в ръцете главно ли беше?
Варианта със само един ден между тренировката за ръце и тази за гърди, в която оравиш и трицепс, ми се струва, че няма да ти се възстановяват добре мускулите. Остави си поне 2 дни.
При мен даде желания резултат в ръцете (повиших размера, дори скоро пак ще мина на този сплит, защото имам доста широк гръден кош и ръцете ми се губят на фона му), но аз тренирах 4 пъти седмично: Понеделник - ръце, вториник - крака и рамо; четвъртък - гърди и трицепс; петък - гръб и бицепс.
Успех
01.11.08
21:20
казано от nenkow на 01.11.08, 20:33:
Варианта със само един ден между тренировката за ръце и тази за гърди, в която оравиш и трицепс, ми се струва, че няма да ти се възстановяват добре мускулите. Остави си поне 2 дни.
При мен даде желания резултат в ръцете (повиших размера, дори скоро пак ще мина на този сплит, защото имам доста широк гръден кош и ръцете ми се губят на фона му), но аз тренирах 4 пъти седмично: Понеделник - ръце, вториник - крака и рамо; четвъртък - гърди и трицепс; петък - гръб и бицепс.Успех
Мерси,ще го пообмисля и ще реша какво да правя :) По-здрави!
03.11.08
20:35
Оф..Сори people ама нещо се обърках тотално!Та сега да ви питам (надявам се) за последно :P Решх да тренирам така :
1 ден ръце ; 2,3 почивка ; 4 гърди трицепс ; 5 почивка ; 6 гръб бицепс ; 7 почивка ; 8 рамо крака ; 9 почивка и после отначало.Може да ви се стори малко странно но мисля,че така ще е по-добре за възстановяване.Иначе трябва да махна 5 и 9 ден ( 2те почивки) за да се смести всичко за 1 седмица.Но така мисля,че е доста по-вероятно да се получи претрениране.Какво ще кажете?