03.11.08
22:13
Искам да попитам понеже знам,че преди лягане е добре да се яде извара заради казеина,тъй като от изварата ми се повръща (буквално),мога ли със същата ефективност да ям сирене преди лягане(питам относно казеина,иначе съм наясно,че има разлики между сирене и извара).
Благодаря предварително
Не е особено препоръчително.Предполагам знаеш,че повечето сирена имат масленост околу 40-60 % . Зависи от метаболизма ти.
В магазините се продава една извара на “Родопея”. Сложи си 100-150 гр,сложи чубрица,2 лъжички горчица и си нарежи 1 домат.Става много вкусна.Пробвай.
04.11.08
17:52
Благодаря за идеята пич ;)
04.11.08
20:39
Добро е!Аз ям изварата с маслини
А какъв е ефекта от изварата преди лягане ? Знам , че е като “вечерен протеин” , но има ли ефект от това ядене ? Благодаря :P
Офтопик:Удачно ли е да заменим изварата с 5 белтъка (1-2 жълтъка) да речем като последно хранене
казано от tonu на 05.11.08, 20:26:
По-добре извара, иначе за разнообразие става - цели яйца яж.
Жълтъците в големи количества не вредят ли,понеже си варя по 10 яйца наден,5 сутрин и 5 вечер.Ако вкарам 10 жълтъка да не стане белята :)
05.11.08
21:18
По-добре извара яж вместо яйца преди лягане,точно заради този казеин протеин - най-бавно усвояващият се,който захранва тялото с аминокиселини,които ако ги няма в тялото при продължителния нощен глад(човек може да спи 10 часа и не слага нищо в уста)то ще посегне към мускулите за тях.
А относно жълтъците - аз ям от 5 яйца 2 жълтъка,особено преди лягане въобще недей да ядеш жълтъци заради мазнините
аз изварата си я правя 200г извара + 1 кофичка кисело мляко нискомаслено + вода + нескуик за да махна гадния вкус :Д
казано от KrayZie на 05.11.08, 20:51:
казано от tonu на 05.11.08, 20:26:
По-добре извара, иначе за разнообразие става - цели яйца яж.
Жълтъците в големи количества не вредят ли,понеже си варя по 10 яйца наден,5 сутрин и 5 вечер.Ако вкарам 10 жълтъка да не стане белята :)
Заеби, наистина не яж жълтъците че тя белята ще стане преди да се усетиш. Е така, хапваш си по 10на жълтъка и в един момент хоп - осъзнаваш че си станал прекалено як...мани, опасна си е тая работа :lol:
Иначе, от сирене и извара сиренето определено е по-качествения продукт (стига да е наистина сирене, че има много боклук по магазините..).
казано от DisturbedMan на 05.11.08, 21:18:
По-добре извара яж вместо яйца преди лягане,точно заради този казеин протеин - най-бавно усвояващият се,който захранва тялото с аминокиселини,които ако ги няма в тялото при продължителния нощен глад(човек може да спи 10 часа и не слага нищо в уста)то ще посегне към мускулите за тях.
Дали? Не познавам нито един човек, който би си развалил нощния сън с извара преди това, и въпреки това никой от тях няма проблеми със загуба на мускули...май не е толкова задължително :gulp:
Мнението беше редактирано от G33K на 05.11.08 22:46.
06.11.08
09:31
Само да питам добре ли е в периода са покачване на мускулна маса да се яде извара преди лягане и ако да- колко? :)
06.11.08
17:04
Винаги е хубаво - около 150-200гр.
06.11.08
20:54
Мерси а би ли ми казал защо? :)
казано от BlackStyle на 06.11.08, 20:54:
Мерси а би ли ми казал защо? :)
казано от Гошко на 05.11.08, 15:48:
А какъв е ефекта от изварата преди лягане ? Знам , че е като “вечерен протеин” , но има ли ефект от това ядене ? Благодаря :P
казано от Стоянчо на 05.11.08, 16:56:
Да, има ефект - захранва мускулите през нощта.
много е трудно да прочетеш малко по-нагоре...най-лесно е да задаваш въпрос на който е отговорено три реда по-нагоре...
09.03.15
23:40
Въпреки че темата е стара, искам да добавя две неща 1. Добавянето на чубрица смени изцяло вкуса - първоначалното гадене(направо ми се повръщаше) направо изчезна, и сега си я цъкам с кеф :) Ще сложа и двете лъжички горчица и ще пиша пак 2. На отговора - не знам някой да му се е нарушавал съня от извара, искам да отговоря - моя се нарушава понякога. Не съм точно сигурен какво се случва но изварата определено причинява образуването на газове, и понякога имам и киселини ... въпреки тва не съм спрял да я ям, заради казеина и ниската цена
10.03.15
16:59
Добре де ако през деня си приел нужното количество белтък пак ли е добре да се хапва извара ако целиш покачване на ММ .. ?
Аз принципно си хапвам по 8-10 яйца на ден като избягвам жълтъците или поне не ям повече от 2-3 ...лично аз до сега извара не съм ял тъй като мога да си ям по колкото яйца на ден искам тъй като не купувам а ям домашни....щях да ям заради протеина но няма смисъл от тая гледна точка сякаш ?
Мнението беше редактирано от Свилен Киров на 10.03.15 17:00.
казано от retaer retaer на 10.03.15, 16:59:
Добре де ако през деня си приел нужното количество белтък пак ли е добре да се хапва извара ако целиш покачване на ММ .. ?
Не. Тая тема е от 2008-ма, от по-скорошните извода е че няма казеин. Иначе пак си е нормален протеин, на мене лично ми е втори избор след яйцата. Качеството не е като месото, но има и някои предимства