04.11.08
18:58
Ситуацията е следната - не знам да готвя но неволята учи - изпекох 2 пилета. Хубаво ама нямам време да ги изям :D. Знам че звучи смешно но наистина нямам време никакво. Та мисълта ми е мога ли да заменя месото с протеин: смесица от whey protein 66% и casein 33%. Протеина е изолат и хапвам от него доста. Знам че нямам как да заменя хубавите неща от храната но по добре на прах отколкото с клечковидни ръце и гръб като лист.
Другото което се сещам е че освен протеина в месото има и други неща които от къде мога да ги взема? Пия малко креатин ама ше трябва да го спра след 3 седмици макс.
Темата беше редактирана от simon на 04.11.08 18:59.
не можеш да караш само на протеин.част от храната ти поже да е пудра,но не и ОСНОВНАТА част.ще трябва да намираш време да ядеш.
казано от tra^la^la на 04.11.08, 19:11:
не можеш да караш само на протеин.част от храната ти поже да е пудра,но не и ОСНОВНАТА част.ще трябва да намираш време да ядеш.
Съгласен съм с това мнение.
Според мен не e добре да приемаш повече от 2 протеинови шейка на ден.
Може да хапваш кисело мляко или да си носиш храна в кутии... не знам. С какво се занимаваш, че нямаш време да се храниш (това малко off topic)?
Мнението беше редактирано от Martenko на 04.11.08 19:23.
Изяждането на 1 пиле отнема между 5 и 10 минути. Ако нямаш толкова свободно време си задай въпроса какъв е смисълът от това съществуване изобщо, защото щом за ядене нямаш време, представям си за останалите неща как е... За гала обеди никой няма време, ама 10на минутки 2 пъти през деня да нямаш... живот ли е това?
04.11.08
19:42
Мога ли да живея на прах?
Да, кратко :)
Категорично можеш да живееш на протеин на прах известно време. Въпросът е какво ще целиш да постигнеш с тази драстична диета? От поставените цели ще дойдат и останалите добавки.
04.11.08
20:33
казано от simon на 04.11.08, 18:58:
Ситуацията е следната - не знам да готвя но неволята учи - изпекох 2 пилета. Хубаво ама нямам време да ги изям :D. Знам че звучи смешно но наистина нямам време никакво. Та мисълта ми е мога ли да заменя месото с протеин: смесица от whey protein 66% и casein 33%. Протеина е изолат и хапвам от него доста. Знам че нямам как да заменя хубавите неща от храната но по добре на прах отколкото с клечковидни ръце и гръб като лист.
Другото което се сещам е че освен протеина в месото има и други неща които от къде мога да ги взема? Пия малко креатин ама ше трябва да го спра след 3 седмици макс.
За междинните яденета съм съгласен че може да ги заместиш с протеинов шейк,но поне за закуска,обед и вечеря трябва да намериш някакво време за стабилно хранене+това единствено протеин за заместване на хранене не е добре.Сложи и глюкоза.Не ми е ясно как имаш време да опечеш 2 пилета,а да нямаш време да ядеш?Ами тогава запасявай хладилника с готови пържоли или пиле на грил за 2-3 дена напред и няма да се моташ толкова в готвене.
казано от mitaka101 на 04.11.08, 20:15:
Категорично можеш да живееш на протеин на прах известно време. Въпросът е какво ще целиш да постигнеш с тази драстична диета? От поставените цели ще дойдат и останалите добавки.
Не съм на диета. Няма да повярвате но искам да напълнея (малко) и не мога. Ям по 2-3 шоколада на ден + около 800-1000 грама хляб (проблема е че хляба има само 350 калории на 100 грама а пък веднъж си бях взел някъв с 220 калории на 100 грама - не можеш се наядеш) Хапвам и мюсли. Нямам време защото съм сам в униерситета (Оксфорд и ни мъчат много тука). Спа по 3-4 4аса на ден. Преди ядях на 3 часа през деня и ги докарвах до 6-7 яденета, но сега като почна годината...
Всъщност така ще съм 2 месеца, после през ваканцията се прибирам у нас и там мама (че кой друг) ще ми готви пък и аз мога така да си правя туй-унуй.
Не се изразих много правилно мога да ям по 1-2 пъти нормално месо, но ще ми е много трудно и малко безсмислено като от 6 яденета само 2 са нормални - то няма да има полза от тях.
А защо не мога да ям само прахчета? От хляба и мюслито които имат по 10 г протейн /100 грама. Наистина този протеин е скапан но аз ям много от тези храни + прахче което има основните (или как се наричат) протеини. Наистина съм във дилема.
Чел съм доста книги за фитнес и знам че протеина на прах не е същото (аз самия до сега не съм взимал но сега почнах протеин и креатин - креатина ще го спирам не мисля че ми трябва).
Както казах - по-добре по-малко да качвам и по-лоша диета да имам но все пак да качвам и да не съм като клечка. Не се стрема към супер културизъм - нямам време за това лол. Просто искам да изглеждам добре а не да съм като емо.
Мнението беше редактирано от simon на 05.11.08 02:16.
казано от G33K на 04.11.08, 19:40:
Изяждането на 1 пиле отнема между 5 и 10 минути. Ако нямаш толкова свободно време си задай въпроса какъв е смисълът от това съществуване изобщо, защото щом за ядене нямаш време, представям си за останалите неща как е... За гала обеди никой няма време, ама 10на минутки 2 пъти през деня да нямаш... живот ли е това?
абе аз ше го изям това хубаво ама после кво ше ям? Пак трябва да ходя до магазина а там отива много време защото купувам по много за да не губя време да ходя по няколко пъти. Проблема ми е че трябва да ям на 3 4аса и трябва всеки 3-ти 4ас да ставам да ходя да си правя нещо. Като го сметна всичкото отива 30 минути (отиване до кухнията, приготвяне, изяждане, измиване, връщане). И не ми пречи това че от 3 часа ще изгубя 30 минути - пречи ми че тамън съм се задълбал в нещо и трябва да спирам за да ям. Да не говорим че постоянно трябва да гледам часовника. Има и дни в които излизам в 8 и се прибирам в 5-6 без да имам възможност да ям почти. Тогава прахчетата са много добре. Цял ден ги пия - винаги имам с мене си и си глътвам по малко от време на време.
05.11.08
06:23
Пич, погледни че и аз живея в чужбина и повярвай ми ... има дни в които излизам в 7 и се прибирам в 22. Така че не се оплаквай. Просто като пазаруваш по много си купи хляб, нарязан кашкавал и някакви домати (примерно, без значение какъв зеленчук). Сложи половината в една голяма кутия и през деня си я изяш. Може на веднъж, а ако не, яж само когато усетиш лек глад! Не е задължително да гледаш часовника. Не можеш и не е преповъчително да ядеш “прахчета”. Прочети в този сайт какво съдържат те, с какво/как могат да са ти полезни и как се отразяват при неконтролируемо поемане! Ще останеш колко са катастрофални последствията. Ако живееш само на прахчета може и да не доживееш да видиш “мама” по Коледа. Отделно за направата на едно “прахче” ще ти трябват около 5мин., точно толкова, колкото да изядеш един бърз, домашно направен сандвич. “Прахчетата” не можеш да ги направиш вкъщи и да ги изпиеш след около 3ч. примерно.
05.11.08
09:34
Ще ти дам един съвет. Правиш си храната за другия ден вечерта и така ден за ден, всяка вечер ще правиш яденето за другия ден. А и още нещо, подреди си приоритетите, според мен сега е по-важно ученето. Тренировките може да са по-кратки и яденето да не е на много добро ниво. Прахчета, да 1-2 пъти през деня, но само на прахчета не е препоръчително за дълъг период от време.
Мнението беше редактирано от difference на 05.11.08 09:37.
казано от simon на 05.11.08, 02:10:
казано от G33K на 04.11.08, 19:40:
абе аз ше го изям това хубаво ама после кво ше ям? Пак трябва да ходя до магазина а там отива много време защото купувам по много за да не губя време да ходя по няколко пъти. Проблема ми е че трябва да ям на 3 4аса и трябва всеки 3-ти 4ас да ставам да ходя да си правя нещо. Като го сметна всичкото отива 30 минути (отиване до кухнията, приготвяне, изяждане, измиване, връщане). И не ми пречи това че от 3 часа ще изгубя 30 минути - пречи ми че тамън съм се задълбал в нещо и трябва да спирам за да ям. Да не говорим че постоянно трябва да гледам часовника. Има и дни в които излизам в 8 и се прибирам в 5-6 без да имам възможност да ям почти. Тогава прахчетата са много добре. Цял ден ги пия - винаги имам с мене си и си глътвам по малко от време на време.
Направата на 5кг пържоли, заедно с рязането им, посоляване и т.н. печене, можеш да го вместиш в час и половина. Ако не ги ядеш самостоятелно, то надали ще ги опукаш за по-малко от 2 дни. Ако ги купуваш в подготвен вид - нарязани и с подправки, времето е доста по-малко. Самото ядене - аз за 10 минути, успявам да офукам 1/5кг мръвка без никакъв проблем, ако съм гладен ..става страшно.
Аз не съм голям фен на пилетата, освен ако не са под формата на яйца. :lol:
Последен въпрос. Ще ходя да си купувам храна в петък. Мога ли да ям главно кашкавал, риба тон от консерва и горе долу такива неща? (+ прахчета разбира се :D). Рибата тон мисля че е добра и кашкавала е хубава храна. Риба на тон до преди да си взема протеин ядях по 6-7 консерви на ден. Това ми беше единствената протеинова храна в менюто затова.
05.11.08
13:08
Напълно съм съгласен с това мнение .
Според мене нямаш ли време за хранителен режим , фитнес тренеровка и сън не занимаваи с Фитнес изобщо !
послепис. мое мнение !!
05.11.08
15:16
казано от FZKTWGS на 05.11.08, 13:08:
Напълно съм съгласен с това мнение .
Мнението беше редактирано от Plamen Nikolov на 05.11.08 15:17.
05.11.08
15:18
казано от Arni91 на 05.11.08, 14:36:
Според мене нямаш ли време за хранителен режим , фитнес тренеровка и сън не занимаваи с Фитнес изобщо !
послепис. мое мнение !!
Според мен с фитнес може да се занимава, но с бодибилдинг...не!
И аз имам неговият проблем, но се справям.Пека ,като разпран вечерта и си правя менюто за следващият ден.Инак прахчета ако е зле положението, но гледам да е с кисело мляко за да е пълоценно поне.Отвреме на време добавям и 100-на грама фини овесени ядки.
Какт планира работнят си ден,така трябва да си планира и храненето през денят.
Напълни си джобовете с ядки и лапай цял ден... ще позалъже глада пък и са полезни
Освен идеите, които дават колегите, може да си носиш и варени яйца в “джоба”. Не е чак такава трагедията, сам виждаш. Всички имаме забързано ежедневие. Работата опира до желание и организация. ;)
05.11.08
20:41
Без паника!
Струва ми се, че проблемът ти е свързан с многото стрес и малкото сън. На това се дължи отслабването...
Две неща биха ти помогнали до известна степен:
1. Достатъчно голяма чанта/раница.
2. Различно отношение към храната.
Първото е ясно, а и ти сигурно имаш такава. По отношение на второто—може би трябва да погледнеш на храната от друг ъгъл. Тя не е просто “гориво”, така както ти не си машина. Храната е удоволствие. Когато си ям сандвича например, за няколко минути забравям за всички глупости и се пренасям в страната на сиренето, кашкавала, изварата, пилето и пълнозърнестия хляб... Колкото и лайна да са ти на главата, ако поставяш храненето на първо място, всичко останало ще си дойде на мястото. Имам предвид и ученето.
Успех!
Мнението беше редактирано от theykilledkenny на 05.11.08 20:42.
Благодаря за оговорите.
Преди учебната година аз бях може би един от най-здравословно ядящите хора на планетата! Избягвах всякакви Е-ХХХ, ядях много плодове и зеленчуци (пресни не замразени) и само пълнозърнест хляб, ядки. Чипсове мипсове попринцип не ям само шоколад набивах за гориво като ми потрябва - това беше единственото “нездравословно” което влизаше в моята уста. Сега обаче - мат.
За спането няма да се обаждам... Тази седмица:
Неделя за понеделник: спах 2 часа някъде.
Понеделник за вторник спах някъде 3 часа
Вторник за сряда тука се разплух - спах близо 6 часа
Тази вечер: никъв шанс няма да спя и 1 час
Абе ше се пробвам да го направя както казвате. Ама мога ли да ям много риба тон от консерва?
Е кво толко правиш, че чак не спиш бе. Нали си ученик? Учиш ли кво правиш...Не е работа с тея пудри, питай космонавтите... :D
ПП. Като прочетох заглавието на темата ми стана леко смешно. Минаха ми мисли свързани с кремация и прочие :)
казано от ozo на 06.11.08, 17:06:
Е кво толко правиш, че чак не спиш бе. Нали си ученик? Учиш ли кво правиш...Не е работа с тея пудри, питай космонавтите... :D
ПП. Като прочетох заглавието на темата ми стана леко смешно. Минаха ми мисли свързани с кремация и прочие :)
Хахахахаххахахаха кремация :D. Е аре са на тоя въпрос всеки ще знае отговора. лол. Хахахаха
07.11.08
00:33
Хората те питат що не спиш? Тайна ли е нещо?
07.11.08
09:52
Аз като му чета мненията и имам чувството ,че тоя човек досега само с протеин е живял :)
Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 07.11.08 09:52.
казано от Владимир Недков на 07.11.08, 00:33:
Хората те питат що не спиш? Тайна ли е нещо?
Имам доста работа затова. Спя ама по 2-3 часа. Сега вече поолекна малко може би ще спя нормално вече - по 6 аса на ден.
казано от FZKTWGS на 07.11.08, 09:52:
Аз като му чета мненията и имам чувството ,че тоя човек досега само с протеин е живял :)
Сигурен ли си че можеш да четеш? Прочете ли че сега за 1-ви път взимам протеин като добавка?
07.11.08
14:17
Ако учи и работи човека е така.. не се чудете..
казано от DiscoveryCold на 07.11.08, 14:17:
Ако учи и работи човека е така.. не се чудете..
Е не още не работя. Ако таботех:
Мога ли да живея на фотосинтеза?
утре отивам да пазарувам и ще си купя месо. Проблема е че нямам фризер :( И не мога да купувам много месо. Ще купя 4 кила пилешко дано не се развали.
Мнението беше редактирано от simon на 07.11.08 17:31.
08.11.08
10:17
казано от simon на 07.11.08, 13:33:
казано от FZKTWGS на 07.11.08, 09:52:
Сигурен ли си че можеш да четеш? Прочете ли че сега за 1-ви път взимам протеин като добавка?
Абе май не ти е за първи път я виж к`во си писал !
казано от simon на 04.11.08, 18:58:
Та мисълта ми е мога ли да заменя месото с протеин: смесица от whey protein 66% и casein 33%. Протеина е изолат и хапвам от него доста. .
казано от simon на 05.11.08, 02:04:
Наистина този протеин е скапан но аз ям много от тези храни + прахче което има основните (или как се наричат) протеини. Наистина съм във дилема.
казано от simon на 05.11.08, 02:10:
Да не говорим че постоянно трябва да гледам часовника. Има и дни в които излизам в 8 и се прибирам в 5-6 без да имам възможност да ям почти. Тогава прахчетата са много добре. Цял ден ги пия - винаги имам с мене си и си глътвам по малко от време на време.
Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 08.11.08 10:19.
Човече, ще ти отговоря вулгарно и индиректно на върпоса, а именно: Научи да се живееш балансирано, в противен случай прородата ще ти пре*бе много жестоко. И когато го усетиш може вече да е късно.
08.11.08
15:08
Не......... какво искаш да кажеш че си спал 3 часа на ден? Видях дори 2…. ама хайде това го пропускам. Нека да са 3. Сериозно ли? За колко продължителн период? Помагаш ли си с нещо да останеш буден? И как се чувстваш?
Еххх досега само балансирано съм живял ама има моменти в които се нарушава баланса и този момент е сега. Надявам се ще се балансирам скоро време - просто всичко сега ми е ново и не съм установил кога какво как и от къде. Затова питах - може ли докато улегна малко да живея на протеин на прах за да не загубя много маса. Аз че ще загубя маса ми е ясно и вече го виждам но поне да намаля процеса или да го спра напълно. Иначе тренирам като имам време, ям и готвя но понякога оставам без месо.
09.11.08
09:24
Оооо, това че поемаш само протеин на прах не ти гарантира поддържане на маса, даже напротив, гарантира ти, че ще загубиш, защото този “хранителен режим” не е пълноценен.
Проблема идва от ученето.. намали ученето, увеличи спането и яденето ;) аз ако учих толкова много нямаше да питам мога ли да живея на прах, а щях директно да създам такъв :D
Мнението беше редактирано от riddim на 18.11.08 09:22.
Яж колкото се може редовно + протеин и глутамин-той ти пази мусколите от разпад.
Недей се оставя без храна, пък ако ще и по цял ден да си навън. С тая липса на спане, ни прахче, ни посредствено хранене ще спре загубата на мускулна маса. За мене най-бързото решение за храна е млякото, както и плодовете. Но наистина най-доброто решение са сандвичи, направени деня преди това, а даже и салатки можеш да си правиш в кутии. Ако занемариш храненето сега, има опасност да ти стане навик. :)
Ако спреш да пишеш глупости по форумите може да намериш време за ядене. С тоя чуден режим скоро може да нямаш нужда от храна, а само от лекарства и системи! Тия работи се плащат.
Къде си бе Оксфорд.
Кажи вашите с какво се занимават...
Къде го намери това време да пишеш по 10 пъти дневно на тема във форума, а нямаш време да изядеш едно пиле.
Ти си доста странен тип, не се излагай. С тоя манталитет ме съмняваш много с твоя оксфорд.