04.11.08
22:17
От много време насам ме мъчи следния въпрос:Дали мога да правя всеки ден по стотина лицеви опори в домашна обстановка, абстрахирайки се от посещенията ми във фитнес залата (два дена ходя,един почивам).Може ли това да се отрази негативно по някакъв начин;все пак в деня за гърди не правя лицеви опори в залата заради другите упражнения,които са ми достатъчни,но пък от друга страна лицевите опори са едно много добро упражнение което започва да ми липсва :/.
Ще се отрази, разбира се. Мускулите няма да имат време за възстановяване.
Аз лично правя лицеви опори в края на тренировката за гърди - една серия до отказ. Обикновено са малко, само да ме доизцедят, но ми идват добре. :-)
05.11.08
07:14
Със сигорност негативно ще ти се отрази.От личен опит ти казвам.Няма да имаш сила да си направиш добре гърдите в залата,няма да имаш желание да ги тренираш т.е претренирал.Поне при мен беше така и мисля,че при всички би било така освен ако не си на нещо повече от храна :P
Явно ще мина на варианта в деня на тренировката за гърди накрая, за да ги изцедя както Boby_ :),да не си правя експерименти.
05.11.08
13:04
казано от KrayZie на 04.11.08, 22:17:
От много време насам ме мъчи следния въпрос:Дали мога да правя всеки ден по стотина лицеви опори в домашна обстановка, абстрахирайки се от посещенията ми във фитнес залата (два дена ходя,един почивам).Може ли това да се отрази негативно по някакъв начин;все пак в деня за гърди не правя лицеви опори в залата заради другите упражнения,които са ми достатъчни,но пък от друга страна лицевите опори са едно много добро упражнение което започва да ми липсва :/.
Не ,не ти трябва да правиш всеки ден лицеви опори !
Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 05.11.08 13:05.
:( От отговорите ви виждам , че и аз греша ... Всеки нетренировъчен ден ( а те станаха много , заради училището ) правя по 3х20 нормални лицеви + 1х20 експлозивни , след това с дъмбел 10кг. концентрични 3х12-13 и се чуствам добре , не съм уморен ( заради малкото натоварване ) . След това омлет + 2 лъжици мед и прикючвам. В грешка ли съм или ... Дайте съвет какво да правя , че това ми става навик , а и ми харесва :P
05.11.08
16:03
зависи от организма при всеки е индивидуално при мене много добре влизат 3 серии лицеви до отказ сяка вечер и се чуствам супер да не говорим че ми подобрявът много постоженията на лег сам си прецени как ти се отразява и реши.
Ха,е сега вече почнах да се колебая :).Освен да пробвам 1-2 седмици така всеки ден лицеви отделно тренировки и да видим резултатите :)
Каква е целта? Дали едно нещо е добро или не зависи само и единствено от това каква е крайната цел. Стотина не е особено много и спокойно може да бъде сутрешна гимнастика преди душа, но ако искаш да ти станат големи гърдите примерно - по-добре не.
Мнението беше редактирано от G33K на 05.11.08 16:59.
За големи гърди няма и помисъл дори:).Просто да ги държа повече под стрес,за да се оформят малко по-добре,сегашното им състояние не ме задоволява.А както и спомена колегата по-горе ако могат с някакъв начин да допринесът за по-добри резултати на лега ще съм повече от доволен :)