Програма

DA

06.11.08
14:52

Добър вечер.Почнах да хода на зала стана вече около 1 месец.Въртях уредите като за по една мускулна група правих по 1 упражнение.Сега вече дойде ред на съществената програма.Почти нищо незнам за залата.Един приятел ми каза една програма и искам да попитам дали е хубава.. Тя е следната :

1 ден - Гърди и трицепс
2 ден - Гръб и бицепс
3 ден - крака и рамо
4 ден - пичивка
5 ден - всичко от начало

Искам да зная дали е хубава за начало.Това момче си разбира много от бодибилдинг занимава се от много одавна,но все пак да попитам :)

06.11.08
15:19

еми или той не ти е казал точно или ти не си разбрал трябва да имаш повече почивка примерно гърди трицепс после гръб бицепс почивка рамо крака почивка и пак отначало а може и да направиш така по-добрия варянт според мен
1 ден гръб
2 ден гърди
3 ден почивка
4 ден бицепс трицепс
5 ден рамо крака
6 ден почивка и пак отначало

06.11.08
15:25

Става, но сложи поне 1 почивен ден, след първите две тренировки и 2 след това.

DA

06.11.08
15:27

Мм начи преди 3 часа си направих абсолутно същата програма и казах на сестра ми да го пита щот те ходат както и да е да го пита дали е добра нали .И той каза ,че това е груба грешка на всички и ми каза тази програма и ся са чуда по коя да почвам :)

Мнението беше редактирано от Damnedr на 06.11.08 15:29.

06.11.08
16:59

казано от Damnedr на 06.11.08, 14:52:

Добър вечер.Почнах да хода на зала стана вече около 1 месец.Въртях уредите като за по една мускулна група правих по 1 упражнение.Сега вече дойде ред на съществената програма.Почти нищо незнам за залата.Един приятел ми каза една програма и искам да попитам дали е хубава.. Тя е следната :

1 ден - Гърди и трицепс
2 ден - Гръб и бицепс
3 ден - крака и рамо
4 ден - пичивка
5 ден - всичко от начало

Искам да зная дали е хубава за начало.Това момче си разбира много от бодибилдинг занимава се от много одавна,но все пак да попитам :)

Тази програма е асбурд, още повече, че ти/той (на който му трябвало там..) е новак. Не може да почиваш само 1 ден. По-скоро нещо такова:
1-гърди
2-гръб
3-почивка
4-рамо
5-ръце
6-крака
7-почивка
1-

06.11.08
18:59

5 дневния сплит, не е глупост. Глупост е, ако начинаещ го прави. Лично мнение, а и не е като да не съм опитвал.

Мнението беше редактирано от 6th на 06.11.08 19:00.

Програмата изобщо не е подходяща за тебе,а и още повече смятам че и Гърди с Трицепс и Гръб с Бицепс не е добра комбинация за теб тъй като си начинаещ и мисля че ако се зорваш повече на бицепса и трицепса можеш да претрениравш.В разпределение като това се разчита на това че мускула е изморен и се довършват с доста по-малко упражнения

Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 06.11.08 21:38.

06.11.08
22:24

Питай, та да се омоташ съвсем. Като искаш съвет от един (разбиращ според теб) човек, защо не му вярваш, ами се допитваш до сульо и пульо форумите? Гласувай му доверие или си намери кой да ти спретне програма като за начинаещ, а не 3-4-5-6-7 дневни сплитове. Не че няма да имаш ефект от такъв сплит - просто ще е по-малък.
Успех!

07.11.08
19:04

смени бицепса с трицепса и опитай така
аз лично съм тренирал и шест дни подред един почивка и отначало като съм въртял всеки мускул по два пъти седмично и съм се чувствал ок, но с твоя стаж опитай с три дни + храна и сън

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1