06.11.08
08:19
здравеите може ли да ми кажете следната програмка дали е подходяща за мен тренирам от 8 месеца може би благодаря ви много !
първи ден - гърди, бицепс, корем
втори ден - почивка
трети ден - гръб, трицепс, трапец, предмишница
четвърти ден - почивка
пети ден - рамо, крака, корем
шести ден - почивка
седми ден - почивка
Програма за първи ден
повдигане на щанга от лег - 3 серии по 8 повторения
повдигане на щанга от полулег - 3 серии по 8 повторения
повдигане на дъмбели от полулег - 3 серии по 8 повторения
бицепсово сгъване с щанга от стоеж - 3 серии по 8 повторения
бицепсово сгъване с дъмбел от седеж - 3 серии по 8 повторения
кoремни преси - 3 серии по 20 повторения
повдигане на краката от лег - 3 серии по 20 повторения
Програма за трети ден
придърпване на вертикален скрипец - 3 серии по 8 повторения
придърпване на хоризонтален скрипец - 3 серии по 8 повторения
гребане с дъмбел - 3 серии по 8 повторения
повдигане на щанга за трапец - 3 серии по 10 повторения
изтласкване на щанга от лег тесен хват - 3 серии по 8 повторения
‘френско’ разгъване с щанга - 3 серии по 8 повторения
сгъване за предмишница - 3 серии по 10-15 повторения
Програма за пети ден
раменна преса пред врат - 3 серии по 8 повторения
раменно разтваряне встрани - 3 серии по 8 повторения
клякане с щанга - 3 серии по 15 повторения
бедрено разгъване - 3 серии по 15 повторения
бедрено сгъване - 3 серии по 15 повторения
повдигане на пръсти на калф машина - 3 серии по 15 повторения
кoремни преси - 3 серии по 20 повторения
повдигане на краката от вис - 3 серии по 20 повторения
Цел покачване на мусколна маса
според мене са ти малко упражненията...за 8 месеца стаж това е доста лека тренировка...аз мисля че трябва за големите мускулни групи да правиш по 4 упражнения а за по-малките по 3…това 3 упражнения за гърди и 2 упражнения за бицепс ми се струва доста малко...при положение че имаш стаж...
P.S. А отностно гърба...махни единия скрипец и сложи набирания...сложи и тяга например...щом правиш клекове, тягата няма да ти е проблем
Мнението беше редактирано от DaMp370 на 06.11.08 10:03.
ахам мерси аз до скоро тренирах по доста тежка програма за мен по 7 упражнения си спомням за гърди за бицепс мисля 5 .. :) и лактите почнаха малко да пукат и питам за такава програмка за да си почине малко лакътя какво ще предложите в този случаи благодаря много ! а лакътя не е минал може би ве4е месец
8 месеца не са стаж. Пък дали е тежка или лека тренировката не зависи само от броя на упражнеинята.
ахам мерси аз до скоро тренирах по доста тежка програма за мен по 7 упражнения си спомням за гърди за бицепс мисля 5 .. и лактите почнаха малко да пукат и питам за такава програмка за да си почине малко лакътя какво ще предложите в този случаи благодаря много ! а лакътя не е минал може би ве4е месец благодаря ви много
Ами трябва да смениш френското със скрипец и намалиш останалите тежести до подобряване на положението.
По принцип не,когато нямаш проблем.Но след травма може да забави възстановяването и се налага временно да намалиш тежестта до преминаване на оплакванията.Програмата според мен е добра на тоя етап.По-малко упражнения и серии ще позволят по-големи тежести,когато мине травмата и можеш да ги използваш.
ахам мерси много дано ми мине скоро това пукане на лактите ;д не е мн приятно
а дали ако потренирам за релеф тоест с по леки тежести за мен също ще си почине лакътя и ще мине понеже доста килца съм качил и особено в краката струват ми се големи спрямо другите части и ми се иска малко да смъкна от краката 180 см 84-5 килца може ли да ми предложите как да смъкна също малко от краката благодаря !