09.11.08
21:03
Здрасти, от няколко дена към останалите елементи от тренировката ми добавих и коремни преси,
е да си призная - коремните ми мускули не са в перфектна форма, за това свидетелства и малкото бирено коремче което ги прикрива :) , та въпроса ми е има ли опасност от херния и други травми при коремните преси при положение, че тренировката се изпълнява правилно но всепак си натоварва доста и коремните мускули ?
Темата беше редактирана от djvibe на 09.11.08 21:04.
По-голяма опасност има за кръста ти! Прави коремните наистина павилно - с коремните мускули, опитай се да усещаш натоварването въху тях. Иначе има опасност да работиш основно с кръста си.
Важно е при самата контракция да издишаш. Свиваш - издишаш до край!
10.11.08
07:24
Единствено съм усещал някакво по-тежко разтягане като съм тренирал косите коремни мускули, та ме е наболявало 2-3 дни.. до сега не съм имал травми.
10.11.08
07:32
Внимавай за кръста и врата
10.11.08
10:06
казано от Ива Павлина на 10.11.08, 07:32:
Внимавай за кръста и врата
Най-вече за кръста !
Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 10.11.08 10:06.
До сега съм имал многократни болки при изпълнение на крънчове и преса , но не са били във врата или кръста , а в гърдите. Не мога да определя точното място , но се намира някъде под левите ребра , една кратка и силна болка при втора фаза на изпълнението - втъщане във хоризонтално полужение на тялото. Когато отново “лягам” назад , усещам едно пукане и страшно гадна болка , заради която съм се отказал от пресата и крънчовете. Не мога да си обясня от какво е точно , но за сега не практикувам този вид упражнение.
Херния и травми в буквалния смисъл - не.
Най-много да си изкривиш стойката, което в дългосрочен план не е плюс и вече би могло да доведе до травми с времето. Отделно, че са напълно безполезни от функционална гледна точка и са пълна загуба на време. Но ако имаш време бол...
А, и да - с коремни преси не се сваля бирен корем, нужно е да се спре бирата (образно казано) ;)
Мнението беше редактирано от G33K на 10.11.08 18:15.