12.11.08
09:17
Кой вариант е препоръчителен за трениране на трапец - с дъмбели от стоеж или със скрипец от стоеж? Със скрипец имам предвид и с 2-та скрипеца на кросоувъра (не знам дали съм го обяснил много правилно).
С щанга.
Ако тежестите на Кросовъра са ти достатъчни, можеш да го сложиш като второ упражнение.
Успех!
Щангата не е ли по-лошият вариант, тъй като двете ръце работят заедно т.е. има опасност да си помагат една на друга?
12.11.08
09:41
ако искаш да наблегнеш на него го прави 2 пъти-1 път с рамото(дъмбели) и 1 път с гърба (щанга).Аз лично така го правех и имаше резултат
На мен по принцип най-много ми харесва на скрипеца, защото го “чувствам” някак си по-ефективно, пък и там мога даси позволя и по големи тежести. Но все пак - дали това е най-доброто?
12.11.08
16:47
казано от Demoman на 12.11.08, 09:17:
Кой вариант е препоръчителен за трениране на трапец - с дъмбели от стоеж или със скрипец от стоеж? Със скрипец имам предвид и с 2-та скрипеца на кросоувъра (не знам дали съм го обяснил много правилно).
Аз те разбрах за кое упражнение на скрипец говориш.Самото упражнение и ьгьла под който се товари трапеца е много интересно,защото рьцете са раздалечени от тялото,но все пак най-доброто за маса си остават щангите и дьмбелите.Вкарай скрипеца като второ упражнение след щангата за да донапомпиш добре мускула