08.11.08
21:03
Така имам един англииски приятел,дето е пълен по корем и паласки.Отслабна добре с нвд,обаче спря фитнеса и почна плуване.И ме пита как да яде.Според мен плуване на нвд ще му ебе майката,а за да гори мазно трябва да е на някакъв минус или изравнен баланс.Каква диета ще е подходяща за него според вас-накъде да се ориентира?
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 23.12.10 09:34.
09.11.08
07:37
Според мен разделно балансирано хранене :) и да избягва английската закуска сутрин , (пържени яйца и бекон ), не че имам нещо против начина им на закусване. НО определено сутринта първото нещо което ям не трябва да са пържени яйца и бекон не само съм против смесването на два вида протеин, понеже усвояването на двата по този начин е под съмнение, но и след тази закуска едва ли ще му се яде нещо до към следобяд.
Мнението беше редактирано от Rock_acdc на 09.11.08 07:38.
Хареса ми как сам вкара темата за яицата и бекона и изказа мнение по нея :) :)
Иначе той има доста голям апетит-може да яде много и по много и затова имаше проблеми с килограмите.Аз си мисля за РБД с въглехидрати с ниско ГИ до 16-18 часа,много протеин и добри мазнини,калориите някъде +300 :roll:
Мнения?
09.11.08
12:27
Добра е и твоята идея. Просто трябва да опита, кое ще му се отрази по добре и как ще се чувства. Протеините не могат да го заситят. За това сутрин на гладно може да хапва сурови тиквени семки или слънчоглед , този тип мазнини са полезни,колкото да му дадат някаква ситост за да не прибягва към въглехидрати (прости)
Мнението беше редактирано от Rock_acdc на 09.11.08 12:28.
09.11.08
18:31
казано от Rock_acdc на 09.11.08, 07:37:
усвояването на двата по този начин е под съмнение, .
нe
10.11.08
20:00
казано от Wrestling_pro на 09.11.08, 18:31:
казано от Rock_acdc на 09.11.08, 07:37:
усвояването на двата по този начин е под съмнение, .
нe
Какво не..Мислиш,че могат да се усвоят два вида протеин, ако ги приемаш едновремено ли?
казано от Rock_acdc на 10.11.08, 20:00:
Какво не..Мислиш,че могат да се усвоят два вида протеин, ако ги приемаш едновремено ли?
Всяка сутрин да закусвам яйца с мръвки (отделно преглъщам рибеното масло с няколко глътки мляко, тоест трети вид), пък те да не се усвоявали...пфу, аз се чудя защо заслабвам, пък то каква била работата :-)
Не, сериозно - недей да възприемаш организма като кофа, в която се сипват продукти и протичат някакви схематични процеси, които се описват подробно с две думи..нещата са доста по-сложни от това и зависят от много фактори (аз лично нямам претенциите да съм наясно и с половината от тях).
По темата:
Не разбрах защо човекът се е насочил към плуване вместо щанги, но негова си работа (ако можеш да го върнеш в залата ще е по-добре за него, но ако не иска..). По-важното е, че плуване + нвд наистина ще го смаже и то за кратки срокове.
Обаче, интензивно плуване (не разни заседявания по час и нагоре, нещо по-скоро като 45 минути интензивна работа без много-много спирания, да си постави цел и да я подобрява всеки път) + вм-нвд (с калории около поддържащите, може би малко + в дните с плуване и малко - в дните без) може би би свършило работа. Докато се адаптира може и да му е малко некомфортно, но после не би трябвало да има проблем, правил съм близо тричасови тренировки с доста борба в съседни дни на такава диета (е, с доста + в калориите като цяло, но това все пак е просто плуване...) и не съм имал проблеми.
Мнението беше редактирано от G33K на 10.11.08 21:56.
G33K мерси много :)
Разбрах те какво имаш впредвид.Сега един въпрос за вм-нвд.Като цяло до сега идеята ми за нея беше,че не става за продължителни натоварвания проади малкото въглехидрати(ниаккви) и малкото гликоген.Ти казваш да плува по 45 минути...правил си тренировки по 3 часа...как стоят точно нещата там би ли ми рязяснил. :)
Поздрави!
12.11.08
16:34
Ам стана ми интересно сега какво мислят и другите, не знам дали е редно да пусна друга тема или просто да продължим тук. Аз изложих моето мнение на химик. Искам да чуя и други.Мисля , че тялото може да усвои много по малко протеин отколкото предполагате. Съгласен съм , че при поемането на храни съдържащи протеин тип казеин , т.е. бавно усвоим и по-бързоо усвоим има шансове тялото да ги абсорбира. Чакам мнения.
казано от tra^la^la на 12.11.08, 15:19:
G33K мерси много :)
Разбрах те какво имаш впредвид.Сега един въпрос за вм-нвд.Като цяло до сега идеята ми за нея беше,че не става за продължителни натоварвания проади малкото въглехидрати(ниаккви) и малкото гликоген.Ти казваш да плува по 45 минути...правил си тренировки по 3 часа...как стоят точно нещата там би ли ми рязяснил. :)
Поздрави!
Е аз казвам 45 минути за да е сигурно, че няма да изпуши в един момент, а 3те часа са само пример, че по принцип може и доста продължителна работа да се свърши на вм-нвд (аз лично не бих го правил системно обаче, тоест 1-2 седмици - ОК, но примерно няколко месеца - може би не е добра идея). Но с 45 минути интензивно плуване според мен не би трябвало да има проблем, а и вм-нвд не е безвъглехидратно хранене, има си едни 15на% калории от карбс :)
23.12.10
01:24
“РБД с въглехидрати с ниско ГИ ” какво трябва да значи това ?? :О:О