08.11.08
21:03
Така имам един англииски приятел,дето е пълен по корем и паласки.Отслабна добре с нвд,обаче спря фитнеса и почна плуване.И ме пита как да яде.Според мен плуване на нвд ще му ебе майката,а за да гори мазно трябва да е на някакъв минус или изравнен баланс.Каква диета ще е подходяща за него според вас-накъде да се ориентира?
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 23.12.10 09:34.
09.11.08
07:37
Според мен разделно балансирано хранене :) и да избягва английската закуска сутрин , (пържени яйца и бекон ), не че имам нещо против начина им на закусване. НО определено сутринта първото нещо което ям не трябва да са пържени яйца и бекон не само съм против смесването на два вида протеин, понеже усвояването на двата по този начин е под съмнение, но и след тази закуска едва ли ще му се яде нещо до към следобяд.
Мнението беше редактирано от Rock_acdc на 09.11.08 07:38.
Хареса ми как сам вкара темата за яицата и бекона и изказа мнение по нея :) :)
Иначе той има доста голям апетит-може да яде много и по много и затова имаше проблеми с килограмите.Аз си мисля за РБД с въглехидрати с ниско ГИ до 16-18 часа,много протеин и добри мазнини,калориите някъде +300 :roll:
Мнения?
09.11.08
12:27
Добра е и твоята идея. Просто трябва да опита, кое ще му се отрази по добре и как ще се чувства. Протеините не могат да го заситят. За това сутрин на гладно може да хапва сурови тиквени семки или слънчоглед , този тип мазнини са полезни,колкото да му дадат някаква ситост за да не прибягва към въглехидрати (прости)
Мнението беше редактирано от Rock_acdc на 09.11.08 12:28.
09.11.08
18:31
усвояването на двата по този начин е под съмнение, .
нe
10.11.08
20:00
усвояването на двата по този начин е под съмнение, .
нe
Какво не..Мислиш,че могат да се усвоят два вида протеин, ако ги приемаш едновремено ли?
Какво не..Мислиш,че могат да се усвоят два вида протеин, ако ги приемаш едновремено ли?
Всяка сутрин да закусвам яйца с мръвки (отделно преглъщам рибеното масло с няколко глътки мляко, тоест трети вид), пък те да не се усвоявали...пфу, аз се чудя защо заслабвам, пък то каква била работата :-)
Не, сериозно - недей да възприемаш организма като кофа, в която се сипват продукти и протичат някакви схематични процеси, които се описват подробно с две думи..нещата са доста по-сложни от това и зависят от много фактори (аз лично нямам претенциите да съм наясно и с половината от тях).
По темата:
Не разбрах защо човекът се е насочил към плуване вместо щанги, но негова си работа (ако можеш да го върнеш в залата ще е по-добре за него, но ако не иска..). По-важното е, че плуване + нвд наистина ще го смаже и то за кратки срокове.
Обаче, интензивно плуване (не разни заседявания по час и нагоре, нещо по-скоро като 45 минути интензивна работа без много-много спирания, да си постави цел и да я подобрява всеки път) + вм-нвд (с калории около поддържащите, може би малко + в дните с плуване и малко - в дните без) може би би свършило работа. Докато се адаптира може и да му е малко некомфортно, но после не би трябвало да има проблем, правил съм близо тричасови тренировки с доста борба в съседни дни на такава диета (е, с доста + в калориите като цяло, но това все пак е просто плуване...) и не съм имал проблеми.
Мнението беше редактирано от G33K на 10.11.08 21:56.
G33K мерси много :)
Разбрах те какво имаш впредвид.Сега един въпрос за вм-нвд.Като цяло до сега идеята ми за нея беше,че не става за продължителни натоварвания проади малкото въглехидрати(ниаккви) и малкото гликоген.Ти казваш да плува по 45 минути...правил си тренировки по 3 часа...как стоят точно нещата там би ли ми рязяснил. :)
Поздрави!
12.11.08
16:34
Ам стана ми интересно сега какво мислят и другите, не знам дали е редно да пусна друга тема или просто да продължим тук. Аз изложих моето мнение на химик. Искам да чуя и други.Мисля , че тялото може да усвои много по малко протеин отколкото предполагате. Съгласен съм , че при поемането на храни съдържащи протеин тип казеин , т.е. бавно усвоим и по-бързоо усвоим има шансове тялото да ги абсорбира. Чакам мнения.
G33K мерси много :)
Разбрах те какво имаш впредвид.Сега един въпрос за вм-нвд.Като цяло до сега идеята ми за нея беше,че не става за продължителни натоварвания проади малкото въглехидрати(ниаккви) и малкото гликоген.Ти казваш да плува по 45 минути...правил си тренировки по 3 часа...как стоят точно нещата там би ли ми рязяснил. :)
Поздрави!
Е аз казвам 45 минути за да е сигурно, че няма да изпуши в един момент, а 3те часа са само пример, че по принцип може и доста продължителна работа да се свърши на вм-нвд (аз лично не бих го правил системно обаче, тоест 1-2 седмици - ОК, но примерно няколко месеца - може би не е добра идея). Но с 45 минути интензивно плуване според мен не би трябвало да има проблем, а и вм-нвд не е безвъглехидратно хранене, има си едни 15на% калории от карбс :)
23.12.10
01:24
“РБД с въглехидрати с ниско ГИ ” какво трябва да значи това ?? :О:О