Изоставащи ръце ?

14.11.08
10:29

Ръцете ми изостават за сметка на гърдите и гърба. Като цяло съм чувал, че има такава тенденция и е генетично заложено. Но все пак има ли някакав вариант да акцнтирам повече на ръцете. Тренирам от около 3 години сериозно.

Темата беше редактирана от nfgs на 14.11.08 11:17.

14.11.08
11:34

Можеш да окажеш допълнителен стрес върху ръцете, но ако наистина генетично са по-слаби...трудна работа. С времето започнах да се убеждавам, че не големите килограми, а мъчително бавното изпълнение на упражненията в положителната и негативната им част работи доста добре при ръцете (и не само). Айде първо кажи как тренираш. Къде са ръцете през седмицата? Заедно ли са бицепс и трицепс? Ако не са заедно с какво ги комбинираш? Какво си опитвал до сега за да потръгнат? С две думи дай още малко информация.

14.11.08
13:53

Ами в момента ги тренирам по отделно, съответно Бицепс - Гърди и Трицепс - Гръб. Сега от Понеделник започвам да тренирам бицепс и трицепс в един ден (Бицепс,Гръб,Ръце,Рамо,Крака). До сега съм ги тренирал и по двата начина, но не забелязвам голяма разлика. Хипер сериите вариант ли са ?

14.11.08
14:03

Зитеглил си ги в началото на седмицата - това добре. Да, опитай със суперсерии или с дропсерии. Опитай също така и много бавно да изпълняваш упражненията. Пак да попитам с какви упражнения ги тренираш бицепса и трицепса?

14.11.08
15:17

Ами по принцип  бицепс: Сгъване с прав лост, сгъване с дъмбели от наклонен седеж, скотово сгъване или концентрирано.
трицепс: Френска преса или щанга от лег с тесен хват, разгъване на дъмбел зад глава, трицепсова разгъване на  машина.
Това ми е стандартната тренировка .. понякога разнообразявам. 10 - 12 повторения .
  Също така да добавя, че по принцип съм с широки рамене  и тънки китки и глезен .

Мнението беше редактирано от nfgs на 14.11.08 15:21.

14.11.08
15:33

Ами тренировката си е ОК. Намали почивката.

14.11.08
16:08

Окей .. мерси !

TS

14.11.08
16:28

абе няма такова нещо като генетично,кога ще го разберете...всичко е въпрос на хранене и въстановяване и най-вече да се научиш да слушаш тялото си,тялото ти трябва да казва колко още, а не някакви си строго определени тренировко които при един вършели работа при друг не,ако на някой е заложено генетично да му върви нещо,при теб също може да се развие просто при теб трябва повече труд и усилие....аз тренирам по същата програма и мислех по твоя начин само,че при мен бяха изоставащи гърдите и гърба докато разбрах колко,труд и пот си трябва.Вярвай в себе си и ще успееш.
както каза Стоянчо,разнообразявай тренировката,дроп серий,суперсерии,гигантски серий а моя съвет е освен в дните които ги правип понеделник и вторник ако не тренираш крака,в петък да правип пак,но само ръце и в суперсерий и след 2 месеца пак кажи ИМА ЛИ ИЛИ НЕ РЕЗУЛТАТ

14.11.08
16:46

В голяма грешка си.Колкото и да се пънеш,ако нямаш добра генетика,няма да станеш огромен.Ако беше така,всеки в залата щеше да е като Арнолд.

TS

14.11.08
17:30

ще си позволя да цитирам нещо “На хората не им липсва сила,а воля” прави си изводите

14.11.08
17:31

Както и да е няма смисъл да спамиме темата

14.11.08
17:47

Съгласен съм с теб, че  може да се постигне определен резултат дори и да не е вървежна дадена мусколна група и именно за това поставям въпроса, да разбера как са да процедирам ..

TS

14.11.08
18:09

пиши ми в скайп ;) tsvetelin.stoyanov

15.11.08
02:50

казано от Tsvetelin на 14.11.08, 16:28:

абе няма такова нещо като генетично,кога ще го разберете...всичко е въпрос на хранене и въстановяване и най-вече да се научиш да слушаш тялото си,тялото ти трябва да казва колко още, а не някакви си строго определени тренировко които при един вършели работа при друг не,ако на някой е заложено генетично да му върви нещо,при теб също може да се развие просто при теб трябва повече труд и усилие....аз тренирам по същата програма и мислех по твоя начин само,че при мен бяха изоставащи гърдите и гърба докато разбрах колко,труд и пот си трябва.Вярвай в себе си и ще успееш.
както каза Стоянчо,разнообразявай тренировката,дроп серий,суперсерии,гигантски серий а моя съвет е освен в дните които ги правип понеделник и вторник ако не тренираш крака,в петък да правип пак,но само ръце и в суперсерий и след 2 месеца пак кажи ИМА ЛИ ИЛИ НЕ РЕЗУЛТАТ

Разбира се че гена е важен.Има един бьлгарски културист-Стоил Стоилов той е потвьрждение на това.

15.11.08
08:41

Да, Стоил се състезава в Щатите,но бицепс никога няма да има...

15.11.08
12:03

Точно това имах впредвид.

15.11.08
12:17

Стоил Стоилов си е повредил бицепсите, защото си е слагал синтол в тях, това няма връзка с генетиката.

ГН

15.11.08
12:27

казано от Стоянчо на 15.11.08, 08:41:

Какво стана с твоето негативно концентрично сгъване?

15.11.08
12:32

Да си задам и аз въпросът,който ме мъчи от известно време :) .
Значи в сряда ми е ден за ръце-правя трицепс и бицепс като редувам 1 упражнение за бицепс (например) ,после трицепс и така...това отличително намяля килограмите с които мога да правя упражненията но усещам по-голяма умора в ръцете си( и разтеж следователно)..та въпросът ми е (или молбата)някой доста по-компетентен от мене да си изкаже мнението си,моля :) .

ГН

15.11.08
13:04

казано от Zlatin на 15.11.08, 12:32:

Значи в сряда ми е ден за ръце-правя трицепс и бицепс като редувам 1 упражнение за бицепс (например) ,после трицепс и така...това отличително намяля килограмите с които мога да правя упражненията но усещам по-голяма умора в ръцете си( и разтеж следователно)..та въпросът ми е (или молбата)някой доста по-компетентен от мене да си изкаже мнението си,моля :) .

Еми и така става. Според мен просто гледай да не са 5-6 серии от едно упражнение та антагонистичния мускул да е “истинал” докато започнеш пак него. По 3 серии обаче става, аз също съм правил така понякога. Но аз ъм тренирал ръце повсички възможни начини, така че не мога да определя доколко добър е този, просто става.

15.11.08
13:13

казано от Георги Николаев на 15.11.08, 12:27:

казано от Стоянчо на 15.11.08, 08:41:

Какво стана с твоето негативно концентрично сгъване?

Цитат от темата:

казано от Стоянчо на 05.11.08, 21:04:

Ефект от 2 тренировки не мога да кажа, че има освен зверската мускулна треска. Впрочем аз изцяло минах на подобен вид трнировка за бицепсите - акцентирам на негативните повторения, т.е. използвам тежест (лека) с която бавно на правя положителната и изключително бавно негативната част и така 8 повторения, като накрая за пръв път по врме на тренировка усещам парене в мускула. Аз ли съм лаком, но все си мисля, че бицепсите не вървят достатъчно и това ме накара да опитам по този начин.

Е, тренировките вече са 3, а мускулната треска и днес е силна. Аз съм ного доволен от чувството, но за резултати откъм обем на ръцете мисля, че не мога да говоря за 3 тренировки :)

казано от Петко К на 15.11.08, 12:17:

Стоил Стоилов си е повредил бицепсите, защото си е слагал синтол в тях, това няма връзка с генетиката.

Не съм знаел за това. Каква е връзката с употребата на синтол и “повреждането” на мускулните влакна? Доколкото знам това е нещо подобно на мазнина, която се намества между влакната...и с времето бавно се разкарва (говоря по стари спомени и сигурно допускам грешки). В стар брой на Олимп съм чел негово интервю и как всичко е оптивал за да порастнат (за синтол не се споменава по обясними причини :)).

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 15.11.08 13:16.

15.11.08
15:15

казано от Стоянчо на 15.11.08, 13:13:

казано от Петко К на 15.11.08, 12:17:

Не съм знаел за това. Каква е връзката с употребата на синтол и “повреждането” на мускулните влакна? Доколкото знам това е нещо подобно на мазнина, която се намества между влакната...и с времето бавно се разкарва (говоря по стари спомени и сигурно допускам грешки). В стар брой на Олимп съм чел негово интервю и как всичко е оптивал за да порастнат (за синтол не се споменава по обясними причини :)).

Преписвам малко от последния брой на МиФ, интервю със Стоил Стоилов:
МиФ: На това състезание се видя, че имаш един проблем с бицепсите и тук в България много се дискутира въпроса: какво е станало с ръцете на Стоил? Ще хвърлиш ли светлина по този въпрос?
СС: Ами какво да хвърля, вчера доста си говорихме с тебе. казах ти какъв е проблема. Всеки, който разбира знае за каккво става въпрос. това е от годините работа от самото начало, от прекалено многото вкарване на инжекции се получи така, че самата мускулна тъкан е накърнена, а от там нататък се получава един спад и каквото и да се опитваш да направиш, просто не се получава.
МиФ. В крайна сметка, това, което ми каза ти е, че много хора са имали мнение, че ръцете ти изостават, което пък те е накарало да прибегнеш до по-драстични мерки, но сега го отчиташ като грешка.
СС. Отчитам го като пълна грешка. За първи път това започнах да го правя през 90-та година. Аз си спомням, имам снимки от 89-та моите първи състезания, дори да не са били толкова големи, ръцете ми са отговаряли на тялото ми добре. Аз винаги съм имал голям гръб, което е създавало впечатление за малки ръце, но пък тогава си имаха форма и са стояли много по-добре поради факта, че сега в момента са толкова повредени и е немислимо да говорим за нещо по-добро. Именно това беше грешката, че се отдадох много на тези странични слухове и започнах да ги третирам по този начин. Съответно като всеки един новобранец, като си постави една инжекция се получава едно такова подуване и всеки си мисли, че е на върха. ............ Така години наред минаха и аз на практика убих голяма част от мускулната тъкан в ръцете си с инжектиране на различни неща в тях. Всъщност това беше цялата работа. ...................Дори да си говорим за синтол или другите продукти, които излезнаха наскоро..................Всяка една инжекция убива мускулните клетки. Получава се едно подуване и това подуване измества и съответно притиска мускулната тъкан. Тези клетки са вече унищожени, така постепенно се изяжда самия мускул и се замества със съединителна тъкан. Съединителната тъкан не е мускул! Тази белезна тъкан покрива все повече и повече от естествения мускул, което постепенно го изяжда. после с годините следва едно свиване на тази тъкан и мускула в случая бицепса ми изглежда още по-зле.
.............

Мнението беше редактирано от Петко К на 15.11.08 15:20.

15.11.08
15:38

Благодаря за труда и времемто, което си отделил да препишеш интервюто! Звучи доста трагично състоянието му...направо се чудя защо още се състезава. Аз съм му гледал снимки от преди 3 години и тогава ръцете му бяха по слаби от тези на доста съфорумци.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 15.11.08 15:39.

15.11.08
16:59

казано от Стоянчо на 15.11.08, 15:38:

Благодаря за труда и времемто, което си отделил да препишеш интервюто! Звучи доста трагично състоянието му...направо се чудя защо още се състезава. Аз съм му гледал снимки от преди 3 години и тогава ръцете му бяха по слаби от тези на доста съфорумци.

Няма проблеми за времето, отне ми десетина минути :) Това е малка част от интервюто, където ставаше въпрос за бицепсите му.
Да, имаше и снимки в списанието, от последното му състезание. Бицепсите му почти ги няма, за разлика от по-ранните години.

15.11.08
19:03

казано от Георги Николаев на 15.11.08, 13:04:

казано от Zlatin на 15.11.08, 12:32:

Еми и така става. Според мен просто гледай да не са 5-6 серии от едно упражнение та антагонистичния мускул да е “истинал” докато започнеш пак него. По 3 серии обаче става, аз също съм правил така понякога. Но аз ъм тренирал ръце повсички възможни начини, така че не мога да определя доколко добър е този, просто става.

а като се тренира по този  начин отразява ли се на тежестите, с които можеш да правиш сериите(смисъл са по-малки със сравнение ако правиш първо само едното а после само другото) ?

15.11.08
19:19

Отразява се, така тежестите ще са по-големи, не по-малки.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1