Въпрос относно тежестите спрямо сериите

16.11.08
17:48

Здравейте от 3-4 месеца започнах да тренирам (с 2 думи съм пълен лаик и почти нищо незнам) в залата където ходя ми съставиха програма всичко добре но последно време ме мъчи 1 въпросче. За пример ще взема упражненията коита са ми дадени за гърди

Вдигане на щанга от лег 3Х8
Вдигане на щанга от полулег 3Х8
Пек-дек 3Х8

при вдигане на щанга от лег максимума ми е 70(знам че е адски малко но в момента явно толкова си мога) първата серия я правя с 30кг за загрявка така да се каже 2рата с 60 и 3тата с 70
идеята ми в момента е да опитам по малко по различен начин а именно 1вата серия пак с 30 за загрявка после да почна 2рата с 60
3тата с 70 и да вкарам 4върта пак с 60. Дали така ще е по добре или какво бихте ме посъветвали вие и дали бих могъл да приложа това и за всички други упражниния

16.11.08
18:22

Няма смисъл.Последната най-тежка,почти невъзможна серия е тази,която казва на тялото ти,че на мускулите ти нещо не им достига и че трябва да станат по-силни/големи.Допълнителната серия само ще те претовари излишно.

16.11.08
19:50

Само не разбирам, защо броиш и серията, с която загряваш към останалите?
Според мен, трябва да я изключиш от бройката и да правиш 3 работни серии във възходяща пирамида след загряването!

16.11.08
20:07

Щом максималната работна тежест засега ти е 70кг, значи предните серии трябва да са на 50 и 60кг.
Естаствено трябва да имаш и загряващИ серии преди тях.
Старай се за големите мускулни групи (гърди, гръб, крака) да качвашработните тежести  през 10кг в серия, а за малките (бицепс, трицепс, рамо) през 5 кг.
Успех!

17.11.08
12:04

Един допълнителен съвет - с оглед стажа ти, недей да правиш по-малко от 6 повторения с максималните работни тежести. Относно това дали да свалиш от 70 на 60 в последната серия - аз бих останал на 70 и колкото мога (явно още е рано за 80).

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1