17.11.08
16:36
Здравейте!
Какво мислите за следната тренировъчна програма за качване? Тренирам през ден...ходя по залите може би от около година вече-на 17г,71кг,180см съм
1. ден:гърди+бицепс
гърди
1)вдигане на щанга от лег- 4серии по 8 повторения
2)вдигане на щанга от полулег-4с по 8п
3)вдигане на дъмбели от лег-4с по 8п
4)пек-дек - 3с по 12 повторения
бицепс
1)вдигане на щанга от стоеж-4с по 8п
2)вдигане на дъмбели от седеж-4с по 8п
3)концентрично вдигане на дъмбели-3с по 12п
2. ден:рамо+трицепс+корем
рамо
1)раменна преса-повдигане зад врата-4с по 8п
2)повдигане на ръце встрани-4с по 8п
3)повдигане на щанга от стоеж до брадата-4с по 8п
трицепс
1)френско- 4с по 8п
2)горен скрипец-4с по 8п
3)разгъване на дъмбел зад глава(дано се сещата за какво става въпрос... :D)3с по 12п
корем
1)преси
2)повдигане на краката
3. ден:гръб+трапец+корем
гръб
1)горен скрипец- 4с по 8п
2)гребане с щанга-4с по 8п
3)долен скрипец-3с по 12п
трапец
1)повдигане на раменете с дъмбели: 3с по 8п
корем
17.11.08
17:14
Ми краката къде са >:(
17.11.08
17:21
Ще се въздържа от коментар, тъй като съм пристрастен към 10.8.6 серийте :)
умишлено не тренирам крака поради простата причина, че тяхната мускулатура е много по-добре изградена спрямо останалите мускулни групи...а най-малкото което искам е да ги правя по-големи... ;)
смени нацяло тренировката си за гръб - наблегни на свободните тежести и сложи още едно упражнение
казано от 9flame на 17.11.08, 17:23:
умишлено не тренирам крака поради простата причина, че тяхната мускулатура е много по-добре изградена спрямо останалите мускулни групи...а най-малкото което искам е да ги правя по-големи... ;)
Не мога да разбера защо всеки казва че си “има” крака и затова не ги тренира.Как един път някой не каза, че “има” ръце, гърди, гръб или рамене и няма да ги тренира защото не иска да му стават по-големи. :-/
казано от Aquiles на 17.11.08, 18:03:
Не мога да разбера защо всеки казва че си “има” крака и затова не ги тренира.Как един път някой не каза, че “има” ръце, гърди, гръб или рамене и няма да ги тренира защото не иска да му стават по-големи. :-/
А още по-странното е, че хората с преразвита горна част на тялото спрямо долната са повече от тези с обратния проблем ;) Явно не се прави разлика между мас и мускул, или на хората не им се занимава да си дават малко повече зор.
Мнението беше редактирано от G33K на 17.11.08 18:54.
Ами,виж,G33k,при мен го има и моментът,в който костите са ми и по-дебели...и тука с нетренирането на краката засега искам просто да постигна една пропорция, която АЗ лично харесвам...не става въпрос нито за мързел или зор,нито за бързо правене на бицепси и цицки, с които после да ида в дискотеката да забивам мацки...Надявам се ме разбираш...просто искам както силово,така и визуално да развия останалата си мускулатура, за да се получи един баланс-оттам нататъка ще си включа и упражненията за крака.
Благодаря за коментарите дотук.
17.11.08
20:00
Аз например имам широк таз и дебели, ама наистина дебели и здрави кости :) краката ми са силно развити поради ред причини, като основната е, че винаги съм бил едър и с наднормено тегло от бебе та до сега... та като малък много обичах спортовете : тенис, футбол, баскетбол.. явно от там съм изградил много здрави крака. Мисълта ми е аз карака тренирам само с цел горене
Предно бедро - 3х30
Задно - 3х30
Велоаргометър на по висока предавка :) засега съм доволен.