Колко пъти седмично да правя упражнения за корем

14.11.08
15:45

Здравейте :)
Казаха ми няколко метода за упражнения за корем ! Препоръчват ми всеки ден 3 серии по 30 коремни преси и 3 серии по 20 повдигания на краката ?! Други ми казват през ден ?!
Кой метод да използвам ?! Вие по колко пъти на дет си правите упражненията за корем

14.11.08
16:49

През ден ги прави.

BU

14.11.08
16:51

През ден,може и през два,зависи как правиш упражненията.Колкото по-тежко ти е да правиш преси и колкото по-силно чувстваш натоварването в коремната област,толкова по-малко серии и повторения са ти нужни.

FZ

15.11.08
10:45

казано от Xristo на 14.11.08, 15:45:

Здравейте :)
Казаха ми няколко метода за упражнения за корем ! Препоръчват ми всеки ден 3 серии по 30 коремни преси и 3 серии по 20 повдигания на краката ?! Други ми казват през ден ?!
Кой метод да използвам ?! Вие по колко пъти на дет си правите упражненията за корем

Най-много три пъти седмично , както са ти казали по горе през ден !

2-3 пъти.Аз го тренирам 1 път и съм си доволен ,само дето имам да изчиствам,но “изчистване” се постига с хранителен режим за релеф + кардиота така че ако искаш преса се съсредоточи над тия неща вместо да се чудиш как и колко да тренираш корема.

Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 15.11.08 17:23.

16.11.08
07:25

Зависи какво правиш и как тренираш. Ако правиш посочените от теб упражнения само, няма да има проблем и да е всеки ден. Но по принцип за мен те не са толкова необходими и полезни та всички да ги използват, поразтърси се малко. Владо беше писал за Ренегатско гребане и планкове.

BU

16.11.08
12:55

Ренегадско и планкове ,когато ти станат лесни коремните преси.Прави ги правилно,не си отлепяй кръста от земята.

16.11.08
13:26

казано от DeadManWalking на 16.11.08, 12:55:

Ренегадско и планкове ,когато ти станат лесни коремните преси.Прави ги правилно,не си отлепяй кръста от земята.

При кое да не си отлепя кръста от земята, че не разбрах?
Планкове в една тренировка е като да правиш хипересктензии без тежест и добро утро със 100кг в една тренировка и 2те като основни упражнения. (Идентично е и за 1 програма) Това са елементи на една прогресия!

Четете, пробвайте и тогава пишете!

BU

16.11.08
15:53

Да не си отлепя кръста от земята при коремните преси.

Планковете и ренегадското гребане са по-тежки упражнения от стандартните коремни преси.

ПС:Хич не те разбрах какво ми каза. :)

Мнението беше редактирано от BusyMan на 16.11.08 15:54.

16.11.08
16:30

Аз от години правя преси след всяка тренировка. Това ще рече 4 пъти седмично.
И съм доволен. Тренирам ги в гигантска серия - общо взето от всичко по една серия - получава се много добро натоварване

16.11.08
16:42

казано от DeadManWalking на 16.11.08, 15:53:

Да не си отлепя кръста от земята при коремните преси.

Планковете и ренегадското гребане са по-тежки упражнения от стандартните коремни преси.

ПС:Хич не те разбрах какво ми каза. :)

Каза, че се започва с планкове и се свършва с ренегадско, но като част от прогресия. В началото си правиш планкове, после с времето ги сменяш с други упражнения и постепенно ще стигнеш и до ренегадско. Ако си достатъчно напреднал за да правиш ренегадско нямаш нужда от планк ;)

18.11.08
09:32

Човек прави корем всеки ден стига да не те мързи де :) ... корема се прави с претоварване

18.11.08
15:38

казано от s`SidE на 18.11.08, 09:32:

Човек прави корем всеки ден стига да не те мързи де :) ... корема се прави с претоварване

Стига с тея глупави изказвания.Коремните мускули не се различават от останалите,а определено мускули не се правят с претренирване.Само объркваш човека.Корем може и да не тренираш директно - при упражнения като набиране,тяга,кофички,клек и др. се товари достатъчно.А ако става дума за показване на плочки,това се прави с диета,не с упражнения.

BU

18.11.08
16:29

...и получава завидните плочки на 16 годишна гимнастичка.

18.11.08
16:34

Приятел, НЯМА мускул който се прави с претоварване - НЯМА ! Дори и прасеца трябва да почива :)

18.11.08
16:45

Какво значи “корем се прави еди-как си” ? Кое на корема? Пояса е може би най-важната част от мускулатурата, защото именно мускулите там пазят от много травми на кръста и гръбнака. Ако са силни, издръжливи и изобщо казано - правилно тренирани. Ако не са си оставаш с плочките и толкова...
Както при всеки мускул, “правилно” изключва претоварането. Изключва и безумните упражнения, като коремните преси например. Изграждането на силен и стабилен пояс, който да си изпълнява както трябва трудната задача не е лесно. Има достатъчно информация на много места как да стане това. От друга страна, изкарването на плочки е детска игра и не изисква дори трениране, само правилно хранене (те затова и плочките всъщност не са критерии за силата/стабилността на пояса, а са само някакво глупаво eye candy).
А колко пъти седмично да се правят “3 серии по 30 коремни преси и 3 серии по 20 повдигания на краката” и подобните схеми - еми колкото по-бързо искаш да си изкривиш стойката и/или да си докараш някоя контузия, толкова по-често ще трябва, няма как ;)

Мнението беше редактирано от G33K на 18.11.08 16:49.

BU

18.11.08
16:53

ГИЙК,външната част на коремните мускули не е в тонус без някакъв вид трениране.Усетих го като пробвах след 10 месеца игнориране  да потренирам корема.4 дни мускулна треска,- 1,5 см от талията !  :-)

18.11.08
17:06

казано от DeadManWalking на 18.11.08, 16:53:

ГИЙК,външната част на коремните мускули не е в тонус без някакъв вид трениране.Усетих го като пробвах след 10 месеца игнориране  да потренирам корема.4 дни мускулна треска,- 1,5 см от талията !  :-)

Ако тези 10 месеца се беше хранил с цел да имаш преса, резултата щеше да е -доста повече от талията и щеше да се виждат плочки ;) Виж, че ако се тренира ще изглежда малко по-добре няма спор, но видима може да стане и без грам тренировки.

BU

18.11.08
19:39

Видима може...не е същото.Друг е въпросът доколко са ефективни коремните преси (до автора на темата).

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1