09.10.08
22:17
Значи получи се нещо странно,след тренировката ми за трицепс имам мускулна треска в рамото?! И по-точно задната част.Това от неправилно изпълнение на упражненията ли се е получило?
Възможно е. При френскто е добре горната част на ръката (от рамо до лакът) да бъде абсолютно неподвижна.
възможно е и от кик-бек да се получи ако има движение и от раменната става
пиши какви упражнения си правил за да не гадаем от какво може да е.
10.10.08
08:21
Ами правих точно френско и кик-бек.
Ами в такъв случай се съсредоточи върху правилното им изпълнение с килограми, които позволяват именно такова.
И аз искам да попитам нещо ...
В четвъртък правих гръб и трапец, на следващия ден имах м.треска И на бицепсите и на предмишницата, на какво може да се дължи това, и + това като тренирам бицепси в отделна тренировка никога не съм имал до сега м. треска, да не говорим за предмишницата
Упр.—> Набирания 4 сер (без тежести), МТ 4 сер, Гребане с дъмбел 4 сер, гребане на хоризонтален скрипеж 4 сер, ... повдигане на рамене с дъмбели 4 сер за трапец
Едит: ако ме питате за правилно изпълнение... единствено набиранките ми куцат, последната серия доста чийтвам
Мнението беше редактирано от FLexX на 11.10.08 06:24.
казано от FLexX на 11.10.08, 06:20:
И аз искам да попитам нещо ...
В четвъртък правих гръб и трапец, на следващия ден имах м.треска И на бицепсите и на предмишницата, на какво може да се дължи това
При упражненията за гръб работи и бицепсът. Опитвай се да го изключваш и да дърпаш само с мускулите на гърба. Предмишницата може да има треска също от всички упражнения за гръб, а също така и от упражнения за трапец.
11.10.08
07:13
Траян - клатиш си ръката при кик бек - намали килограмите изолираи трицепса
http://www.bb-team.org/exercise/1174/
Флекс не правиш правилно хоризонталния скрипец (аз правих същата грешка в началото)
http://www.bb-team.org/exercise/1189/
Едното е че сигурно си имал клатене при упражненията. Може би и си слагал повечко кила от необшодимото. А другото е, че може просто рамото да ти е малко по-слаба група и лесно да се измаря. Въпреки, че мускулната не винаги е еднозначен симптом.
казано от DiscoveryCold на 11.10.08, 07:13:
Флекс не правиш правилно хоризонталния скрипец (аз правих същата грешка в началото)
http://www.bb-team.org/exercise/1189/
Верно съм имал грешка при скрипеца, мерси за точния отговор ...
Последния път, когато тренирах гърди имах м. треска и на предното рамо, това ми е е случвало и преди, но не съм обръщал толкова голямо внимание.
Гърдите ги тренирам във Втроник заедно с корема... Упражненията които правех последният път: флайс, Полулег с лост, хоризонтален лег, полулег с дъмбели... На какво може да се дължи това ?!? Знам, че при тренировката за гърди се натоварва и предното рамо, но чак пък до такава степен ??
01.11.08
08:13
При полулег изнасяш лсота прекалено назад (издига се много над лицето ти) или си повдигнал повече лежанката. И в двата случая правиш раменна преса :)
11.11.08
13:31
За болката в задното рамо - зависи как правиш кик-бека, дали е със свободна тежест или на кабели с ръкохватка, пробвай да правиш френското седнал със EZ (кривия лост). От колко време тренираш ?
18.11.08
23:51
Ами от година и 2-3 месеца тренирам,но за 1ви път се получава така.
Малко офтопик - като стана дума за френско,искам да попитам при свиването къде трябва да пада ръката? При много хора щангата пада над главата,а при мен пада под брадичката. :-) Явно имам къси ръце...
В начално положение, ръцете спрямо тялото ми са под ъгъл 90 гр. Когато започвам да свивам ръката ми е статична и свивам само от лякътя надолу.Френския пада някъде на нивото на очите ми,но не съм сигурен дали това е целия оборот на упражнението.Примерно - усещам по-голямо натоварване ако свивам под брадичката, тъй като ръката извъшва по-дълго движение. ;)
20.11.08
16:54
Към брадичката немога да си го представя, не мисля дори че ще мога да го изпълня без контузия :::хихи:::
20.11.08
19:08
Френско правих над челото доста време.. откакто го правя със пъскане чак зад главата и езплозивно издигане на тежеста, наблюдавам много по добри резълтати :)