26.10.08
09:10
Здравейте :coolsmirk: извинявам се ако има такава тема но аз доста търсих и не можах да намеря нека всеки каже какви упражнения прави в домашни условия . Аз ще започна правя лицеви 60 , имам един дъмбел 15 кл снего тренирам за бицепс трицепс гриб мисля че на всички е ясно какви опражнения могат а се праветс дъмбел . имам лос правя по 15 набирания %-P ( от скора ги правя ) . Това е от мен ще ми бъде интересно да чуя вашите мнения :coolsmirk:
26.10.08
18:19
коремни преси и много други упражнения за корем+упражнения с пружини за бицепс,трицепс и рамо и т.н.+имам една малка пружина,като щипка,която се натиска и е за предмишница(не знам как се казва това)+упражненията,които изреди ти без набиранките-нямам лост
Ами пич, тия упражнения дето си изредил ти стигат. За крака прави клякания с тоя дъмбел, дори ако се налага над 40 повторения, пак си е тренировка, нали? ;) Корем - Руско извиване, класически коремни и повдигане на крака от лост/лег - с тия упражнения покриваш всички “сектори” на корема. Лицеви с широк хват за гърди, в тесен - за трицепс. Ръцете си ги тренираш с дъмбела, гърба и гърдите - с набирания и лицеви. Не знам какво още да ти препоръчаме ти общо взето имаш ли дъмбел и лост у вас - всичко си имаш :).
10.11.08
09:02
казано от stoian на 26.10.08, 09:10:
Здравейте :coolsmirk: извинявам се ако има такава тема но аз доста търсих и не можах да намеря нека всеки каже какви упражнения прави в домашни условия . Аз ще започна правя лицеви 60 , имам един дъмбел 15 кл снего тренирам за бицепс трицепс гриб мисля че на всички е ясно какви опражнения могат а се праветс дъмбел . имам лос правя по 15 набирания %-P ( от скора ги правя ) . Това е от мен ще ми бъде интересно да чуя вашите мнения :coolsmirk:
Здравей!
Хайде и аз да изкажа своето мнение! Правил съм опити да тренирам в домашни условия. Получава се, но да ти акжа всичко зависи от поставените пред теб цели. Ако си решил да тренираш хей така, за собствен комфорт, без да гониш кой-знае какви цели по отношение ан формата - да можеш. Но атмосферата на залата, негласната конкуренция, съпоставянето на собствените ти успехи и постигнати резултати с другите, което то своя страна би довело до по-добри постижения... това не може да бъде заменено. Домашните тренировки са възможност, но няма да можеш да постигнеш това, кеото би желал и целил, ако си в истинската атмосфера на залата.
Сам преценяваш! Това е лично мое мнение! Предпоалгам всеки, който е потъвал поне веднъж в тази атмосфера би го потвърдил!
Успех!
Това, че имаш лос’ и се набираш на него е супер. :))))
И все пак, хубаво е да се оборудваш, поне с един прав лост и тежести, а по-нататъка..поне лежанка и стойки за клек.
С дъмбелите -
за бицепс - сгъвания с подхват, сгъвания с неутрален хват, сгъвания с променли хват(със завъртане в китката), концентрични сгъвания - ъъ не ги прави всичките наведнъж
за трицепс - разгъване зад глава(с една или с две ръце), кик-бек, можеш да пробваш и вдигания от лег - импровизирай
рамо - раменни преси, арнолд преси(със завъртане на дъмбелите), вдигане на дъмбел пред тялото, разтваряне встрани, разтваряне под наклон
гръб - гребане с дъмбел, пул-оувър, тяга с дъмбели(не виждам голям смисъл в твоя случай)
гърди - вдигане на дъмбел от лег, полулег, обратен лег, флайс - без лежанка е малко умряла работа, но можеш да импровизираш.
Със собствено тегло
набирания - за бицепс, за гръб - има много варианти, различни хватове и какви ли не изпълнения.
кофички - за трицепс, а при малко импровизация и за гърди
лицвеи опори - за гърди, за трицепс...в зависимост от изпълнението, някои ги правят и на една ръка.
клекове - дали с дъмбели или ще опитваш на един крак
Аз бих тренирал по следния начин:
Клякания, арнолд преси, варианти набирания, кофички или лицеви, пулоувър, няколко серии от упр. за бицепс и няколко за трицепс.
15кг дъмбел ще ти е малко. :)
Поне малко тежеси и една щанга си намери.
Мнението беше редактирано от 6th на 10.11.08 20:01.
20.11.08
23:04
казано от Thrashmetal на 26.10.08, 21:18:
Ами пич, тия упражнения дето си изредил ти стигат. За крака прави клякания с тоя дъмбел, дори ако се налага над 40 повторения, пак си е тренировка, нали? ;) Корем - Руско извиване, класически коремни и повдигане на крака от лост/лег - с тия упражнения покриваш всички “сектори” на корема. Лицеви с широк хват за гърди, в тесен - за трицепс. Ръцете си ги тренираш с дъмбела, гърба и гърдите - с набирания и лицеви. Не знам какво още да ти препоръчаме ти общо взето имаш ли дъмбел и лост у вас - всичко си имаш :).
аз се чудя защо като си тренирам в нас и се замотавам в дълги почивки и бързо ми омръзва а като съм в фитнеса на даскалото се сцепвам :) има нещо такова като атмосфера и мотивация,но се пак за автора четенето на този форум и сичките тези приказки за упражнения и повторения и т.н лично на мене ми вдъхват мотивация някакси и ми се дотренира :) а иначе и аз си тренирам в нас и аз имам същите неща като тебе самоче лост не в нас а на двора но пак е същото.тренирам рамо,бицепс и трицепс без проблем за гърба можеш с дъмбела пак 2,3 упр и като сложим лоста и си готов за гърдите флайс поне ако не са ти достатъчно тежки дъмбелите за нормално бутане и лицевите...доколкото знам като си качиш краката на нещо и така ги правиш са за горната част на гърдите а ако си си нормално на земята си е за средата на гърдите ама да не те излъжа не съм сигурен...също така и предмишници можеш да транираш с прът в средата му завързваш въженце и на края на въжето тежести и така ги навиваш това доколкото знам е силово ама пак не съм много сигурен ако има някой по компетентен който да каже се пак има ли смисъл от навиването ще съм му благодарен и аз