22.11.08
17:24
Искам да попитам кое упръжнение да правя за да си разширя гръдния кош и гърба.. просто искам да съм по широк в гърдите гърба раменете.. аз трупам мусколи но те стават някакви топчести и не растъ настрани.. гърба ми има лека форма на \ / но въпреки това .. расте съвсем малко настрани повече на маса.. и раменете ми седят на 1 място .. не знам какво да правя за да разширя самите кокали...
Чел съм ,че ПУЛл ОУВЪР разширява гръдния кош и НАБИРАНИЯ също разширявали гърба и гръдния кош .. и 2те упр. ги правя .. но .. резултатите или закасняват или ги няма.. :/
22.11.08
18:03
зависи и на колко години си
Ако искаш да си широк като “еди кой си” няма как да стане.Това е въпрос на генетика.Няма как да разшириш раменния си пояс,поне не откъм костите.Гръдния кош също трудно(особено ако си по към 20-те).За да се разшириш видимо в гърба/раменете,трябва просто да качиш 3-4-5-10 кила (мускули!) отгоре,не може да искаш да си по-широк/голям,а да си седиш същите килограми.
казано от Nikolay на 22.11.08, 19:51:
Ако искаш да си широк като “еди кой си” няма как да стане.Това е въпрос на генетика.Няма как да разшириш раменния си пояс,поне не откъм костите.Гръдния кош също трудно(особено ако си по към 20-те).За да се разшириш видимо в гърба/раменете,трябва просто да качиш 3-4-5-10 кила (мускули!) отгоре,не може да искаш да си по-широк/голям,а да си седиш същите килограми.
Брат има нещо с което не съм съгласен донякъде с тебе.Имам приятел който не качва килограми,но пък дърпа на ширина на гърба.СПоред теб каква е логиката?ТО всеки иска да го разшири,за това яжте,тренирайте и търпение....
Мнението беше редактирано от Костадин на 22.11.08 20:01.
ами на 17 години съм току ги навърших преди 1 месец.. и нз.. тренирам ям сериозно качвам лека полека.. жидам разлика в сантиметрите на раката гърдите ми се оформят оголемяват .. гърба също но гърба не ми се разширява.. а по скоро .. пдируби 1 форма и сега някак си трупа маса.. а уж правя упр. за разширение.. значи да си продължавам с набиранията и пулоувъра .. и да се надявам да дойде резултат :?
Как тренираш, по каква програма и какви упражнения? Щом мускули трупаш явно храната я докарваш...
22.11.08
20:11
Въпреки многото различни мнения, аз продължавам да твърдя, че от гребане със щанга или дъмбел, гърба се разширява.
казано от Костадин на 22.11.08, 20:00:
Брат има нещо с което не съм съгласен донякъде с тебе.Имам приятел който не качва килограми,но пък дърпа на ширина на гърба.СПоред теб каква е логиката?ТО всеки иска да го разшири,за това яжте,тренирайте и търпение....
По-широк гръб = по-големи мускули = повече маса(кг).А това,че цялостно не дърпа не е показател - теглото включва и мазнини,вода и кой знае какво още,които могат да варират в най-разнообразни пропорции.
Nikolay,а добре каква е логиката за моя приятел,нека ти кажа нещо за него:не яде качествено-смисъл не му е както трябва храненето,вода пие малко,тренира разбира се,но кг-ми не качва а дърпа на ширина?Айде сега ми го обесни.
Този спор няма смисъл - какво означава не му е наред яденето,какво разбираш под разширява му се гърба - постояннно ли,с течение на времето (едва ли ) или сте забелязали за 2 момента от времето,че има някаква разлика.Ти въобще как си го обясняваш тогава по-широкия гръб - ако не е мускулна маса,какво е?
22.11.08
21:13
Какво умувате толкова много? Момчето качва мускулна маса в гърба и сваля мазнини, килограмите се припокриват...
Ще кажете - абе пич, мускулна маса не се качва толкова бързо колкото бързо се топят мазнини..
Да, ама точно защото се храни неправилно и пие малко вода, мазнините се топят по-бавно и килограмите се припокриват.
Мнението беше редактирано от DiscoveryCold на 22.11.08 21:16.
ами аз килограми почити не съм качил.. доста бавно но усещам ,че смъквам малко по малко мазнините или ги образувам в мусколи общо взето съм си същите кила но съм качил в раката и гърдите.. лека по лека се джива просто искам раменете ми да се разширят и цялото туловище защото съм виждал мн хора които нямат никакви мусколи а са супер широки ..
Точно това ти казвам,че това си е генетично определно(ширината на раменете откъм кости) и ти може да повлияеш на това само откъм мускули.Няма да изглеждаш като по-широките,но какво пък толкова..
Е ок ето размери:
Гръдна обиколка отпуснат - 99
Гръдна обиколка стегнат - 108
рака - 37
Обиколка на раменете - 116
талия - 79
Килограми - 69
Височина - 176
Снимка: http://gal2.impulse.bg/galleries/socialbg/32/bf/89a76b41_0510008851101_00_600.jpg
Години 17 Много ли съм зле за годините си или се притесняжам излишно относно ширината.. и размерите ?
Според мен няма смисъл да се спича човек за такива дреболии.Харесвай си тялото каквото е (само него си имаш) и ще прогресираш още повече.Ако все си недоволен от себе си се създава психологическа бариера,която само ще ти пречи на прогреса.
Ок мерси много на всички ще си дъня с пулоувър и набирания пък дано да стане нещоо..
Ами за 17 годишен са идеални мерки.Някои хора на 27 г. са по-слаби. И растежа още не е завършил,а сега започва.На 18-19 г хормона се увеличава и с това нараства и мускулатурата.Ноо трябва търпение,постоянство и да се пазиш от травми.И също добра програма за трениране.Давай напред,то веднага не става.
аз все пак мисля че има упражнения които могат да помогнат .Прави всичко както трябва да бъде смисъл хранене почивка упражнения и всичките др неща които вече почти всеки ги знае и ще дойде резултата .Иначе примерно за разширяване на гърба бих ти препоръчал да правиш нещо за рибиците .
http://www.bb-team.org/exercise/1625/ ей това упражнения мисля че ще ти бъде много ефикасно и ест набиранията . :)
25.11.08
21:36
казано от DiscoveryCold на 22.11.08, 20:11:
Въпреки многото различни мнения, аз продължавам да твърдя, че от гребане със щанга или дъмбел, гърба се разширява.
Тези упражнения се включват в тренировката за гьрба когато се тренира за пльтност.Не че не работят за маса в гьрба,но за разширяване набиранията и пулдауна са по-удачни.Има един вида набиране в който се използва V-образна рькохватка-стречинга е страхотен и смея да твьрдя че това е може би най-доброто за разширяване на грьдния кош,по добро е дори от набирането с широк хват,вьпреки че много хора няма да се сьгласнис това.Просто го пробвайте когато правите грьб,спускайте се максимално до пьлно разтягане на латералните мускули и ще разберете за какво говоря.
26.11.08
05:00
Да nedko, знам че това са упражнения за плътност, но ако преди гребане със дъмбел/щанга си правил набирания и накрая завърша със мечка... усещането е просто велико :)
Стига с тия глупости - няма трениране само за “плътност” или “разширяване”.Има си гръбни мускули и като растат,вече в зависимост от степента им на развитие гърбът изглежда по-широк или плътен или както там му викате.Все едно да има тренировки например една за да ти стърчи бицепсът повече напред,а друга - настрани.Иначе съм съгласен с недко за набирането с тесен хват - при него амплитудата на движение на широкия гръбен е най-голяма(около 180 градуса около раменната става) и съответно най-добре се тренира мускулът с него.За сравнение,набирането с широк хват има амплитуда около 90 ,тоест,не само че не разширява,ами е някакво половинчато движение.Същото може да се каже и за ширината на хвата на лежанката.Сори... :)
ще дадете ли някоя снимка или нещо да се насоча .не мога нещо да зацепя за идеята на недко ...
хмм.. на мен всички винаги са ми казвали и инструктори приятели вс.. че тряя да се набирам с широк захват а не с тесен.. защото с тесен било за “плътност” а с широк за “разширяване” има ли нещо такова ?
хмм.. на мен всички винаги са ми казвали и инструктори приятели вс.. че тряя да се набирам с широк захват а не с тесен.. защото с тесен било за “плътност“ а с широк за “разширяване“ има ли нещо такова ?
Ето го отговора
казано от Nikolay на 26.11.08, 09:00:
Стига с тия глупости - няма трениране само за “плътност” или “разширяване”.Има си гръбни мускули и като растат,вече в зависимост от степента им на развитие гърбът изглежда по-широк или плътен или както там му викате.Все едно да има тренировки например една за да ти стърчи бицепсът повече напред,а друга - настрани.Иначе съм съгласен с недко за набирането с тесен хват - при него амплитудата на движение на широкия гръбен е най-голяма(около 180 градуса около раменната става) и съответно най-добре се тренира мускулът с него.За сравнение,набирането с широк хват има амплитуда около 90 ,тоест,не само че не разширява,ами е някакво половинчато движение.Същото може да се каже и за ширината на хвата на лежанката.Сори... :)
26.11.08
16:28
Разбира се че има упражнения за пльтност и такива за широчина.Който твьрди обратното се заблуждава дьлбоко и показва некомпетентност.Години наред тренирах гьрба като основно наблягах на набиране-направих голям грьб-при рьст 169 гьрба ми беше 131см-много широк наистина,но нямаше пльтност.Смених стратегията и наблегнах на мьртва тяга,чукчета,мечка и сега разликата е огромна-не само широк грьб,но и дебел.Когато се набираш сьс широк хват основно работят вьншните латерални мускули,докато при чукчетата например,когато издьрпаш щангата добре и особено когато сьбереш лопатките натоварването се концентрира в мускулите близки до грьбначния стьлб.
Наистина объркващо всеки да казва различно но все пак сега за разширяване какви набирания даправя ? с широк или тесен хват ?
26.11.08
17:53
И с двата.