Разширяване встрани

22.11.08
17:24

Искам да попитам кое упръжнение да правя за да си разширя гръдния кош и гърба.. просто искам да съм по широк в гърдите гърба раменете.. аз трупам мусколи но те стават някакви топчести и не растъ настрани.. гърба ми има лека форма на \  / но въпреки това .. расте съвсем малко настрани повече на маса.. и раменете ми седят на 1 място .. не знам какво да правя за да разширя самите кокали...
Чел съм ,че ПУЛл ОУВЪР разширява гръдния кош и НАБИРАНИЯ също разширявали гърба и гръдния кош .. и 2те упр. ги правя .. но .. резултатите или закасняват или ги няма.. :/

22.11.08
17:59

Самите кости не можеш да ги удължиш каквото и да правиш.

22.11.08
18:03

зависи и на колко години си

22.11.08
19:19

С полуовъра и набиранията ще стане, но трябва търпение...

22.11.08
19:51

Ако искаш да си широк като “еди кой си” няма как да стане.Това е въпрос на генетика.Няма как да разшириш раменния си пояс,поне не откъм костите.Гръдния кош също трудно(особено ако си по към 20-те).За да се разшириш видимо в гърба/раменете,трябва просто да качиш 3-4-5-10 кила (мускули!) отгоре,не може да искаш да си по-широк/голям,а да си седиш същите килограми.

22.11.08
20:00

казано от Nikolay на 22.11.08, 19:51:

Ако искаш да си широк като “еди кой си” няма как да стане.Това е въпрос на генетика.Няма как да разшириш раменния си пояс,поне не откъм костите.Гръдния кош също трудно(особено ако си по към 20-те).За да се разшириш видимо в гърба/раменете,трябва просто да качиш 3-4-5-10 кила (мускули!) отгоре,не може да искаш да си по-широк/голям,а да си седиш същите килограми.

Брат има нещо с което не съм съгласен донякъде с тебе.Имам приятел който не качва килограми,но пък дърпа на ширина на гърба.СПоред теб каква е логиката?ТО всеки иска да го разшири,за това яжте,тренирайте и търпение....

Мнението беше редактирано от Костадин на 22.11.08 20:01.

22.11.08
20:06

ами на 17 години съм току ги навърших преди 1 месец.. и нз.. тренирам ям сериозно качвам лека полека.. жидам разлика в сантиметрите на раката гърдите ми се оформят оголемяват .. гърба също но гърба не ми се разширява.. а по скоро .. пдируби 1 форма и сега някак си трупа маса.. а уж правя упр. за разширение.. значи да си продължавам с набиранията и пулоувъра .. и да се надявам да дойде резултат :?

22.11.08
20:07

Как тренираш, по каква програма и какви упражнения? Щом мускули трупаш явно храната я докарваш...

DI

22.11.08
20:11

Въпреки многото различни мнения, аз продължавам да твърдя, че от гребане със щанга или дъмбел, гърба се разширява.

22.11.08
20:14

казано от Костадин на 22.11.08, 20:00:

Брат има нещо с което не съм съгласен донякъде с тебе.Имам приятел който не качва килограми,но пък дърпа на ширина на гърба.СПоред теб каква е логиката?ТО всеки иска да го разшири,за това яжте,тренирайте и търпение....

По-широк гръб = по-големи мускули = повече маса(кг).А това,че цялостно не дърпа не е показател - теглото включва и мазнини,вода и кой знае какво още,които могат да варират в най-разнообразни пропорции.

22.11.08
20:19

Nikolay,а добре каква е логиката за моя приятел,нека ти кажа нещо за него:не яде качествено-смисъл не му е както трябва храненето,вода пие малко,тренира разбира се,но кг-ми не качва а дърпа на ширина?Айде сега ми го обесни.

22.11.08
20:30

Този спор няма смисъл - какво означава не му е наред яденето,какво разбираш под разширява му се гърба - постояннно ли,с течение на времето (едва ли ) или сте забелязали за 2 момента от времето,че има някаква разлика.Ти въобще как си го обясняваш тогава по-широкия гръб - ако не е мускулна маса,какво е?

DI

22.11.08
21:13

Какво умувате толкова много? Момчето качва мускулна маса в гърба и сваля мазнини, килограмите се припокриват...
Ще кажете - абе пич, мускулна маса не се качва толкова бързо колкото бързо се топят мазнини..
Да, ама точно защото се храни неправилно и пие малко вода, мазнините се топят по-бавно и килограмите се припокриват.

Мнението беше редактирано от DiscoveryCold на 22.11.08 21:16.

22.11.08
21:27

ами аз килограми почити не съм качил.. доста бавно но усещам ,че смъквам малко по малко мазнините или ги образувам в мусколи общо взето съм си същите кила но съм качил в раката и гърдите.. лека по лека се джива просто искам раменете ми да се разширят и цялото туловище защото съм виждал мн хора които нямат никакви мусколи а са супер широки ..

22.11.08
21:35

Точно това ти казвам,че това си е генетично определно(ширината на раменете откъм кости) и ти може да повлияеш на това само откъм мускули.Няма да изглеждаш като по-широките,но какво пък толкова..

22.11.08
21:37

Е ок ето размери:
Гръдна обиколка отпуснат - 99
Гръдна обиколка стегнат - 108
рака - 37
Обиколка на раменете - 116
талия - 79
Килограми - 69
Височина - 176
Снимка: http://gal2.impulse.bg/galleries/socialbg/32/bf/89a76b41_0510008851101_00_600.jpg

Години 17 Много ли съм зле за годините си или се притесняжам излишно относно ширината.. и размерите ?

22.11.08
21:43

Според мен няма смисъл да се спича човек за такива дреболии.Харесвай си тялото каквото е (само него си имаш) и ще прогресираш още повече.Ако все си недоволен от себе си се създава психологическа бариера,която само ще ти пречи на прогреса.

22.11.08
21:52

Ок мерси много на всички ще си дъня с пулоувър и набирания пък дано да стане нещоо..

22.11.08
22:03

Ами за 17 годишен са идеални мерки.Някои хора  на 27 г. са по-слаби. И растежа още не е завършил,а  сега започва.На 18-19 г хормона се увеличава и с това нараства и мускулатурата.Ноо трябва търпение,постоянство и да се пазиш от травми.И също добра програма за трениране.Давай напред,то веднага не става.

25.11.08
21:17

аз все пак мисля че има упражнения които могат да помогнат .Прави всичко както трябва да бъде смисъл хранене почивка упражнения и всичките др неща които вече почти всеки ги знае и ще дойде резултата .Иначе примерно за разширяване на гърба бих ти препоръчал да правиш нещо за рибиците .
http://www.bb-team.org/exercise/1625/  ей това упражнения мисля че ще ти бъде много ефикасно и ест набиранията . :)

25.11.08
21:36

казано от DiscoveryCold на 22.11.08, 20:11:

Въпреки многото различни мнения, аз продължавам да твърдя, че от гребане със щанга или дъмбел, гърба се разширява.

Тези упражнения се включват в тренировката за гьрба когато се тренира за пльтност.Не че не работят за маса в гьрба,но за разширяване набиранията и пулдауна са по-удачни.Има един вида набиране в който се използва V-образна рькохватка-стречинга е страхотен и смея да твьрдя че това е може би най-доброто за разширяване на грьдния кош,по добро е дори от набирането с широк хват,вьпреки че много хора няма да се сьгласнис това.Просто го пробвайте когато правите грьб,спускайте се максимално до пьлно разтягане на латералните мускули и ще разберете за какво говоря.

DI

26.11.08
05:00

Да nedko, знам че това са упражнения за плътност, но ако преди гребане със дъмбел/щанга си правил набирания и накрая завърша със мечка... усещането е просто велико :)

26.11.08
09:00

Стига с тия глупости - няма трениране само за “плътност” или “разширяване”.Има си гръбни мускули и като растат,вече в зависимост от степента им на развитие гърбът изглежда по-широк или плътен или както там му викате.Все едно да има тренировки например една за да ти стърчи бицепсът повече напред,а друга - настрани.Иначе съм съгласен с недко за набирането с тесен хват - при него амплитудата на движение на широкия гръбен е най-голяма(около 180 градуса около раменната става) и съответно най-добре се тренира мускулът с него.За сравнение,набирането с широк хват има амплитуда около 90 ,тоест,не само че не разширява,ами е някакво половинчато движение.Същото може да се каже и за ширината на хвата на лежанката.Сори... :)

26.11.08
09:37

ще дадете ли някоя снимка или нещо да се насоча .не мога нещо да зацепя за идеята на недко ...

26.11.08
15:28

хмм.. на мен всички винаги са ми казвали и инструктори приятели вс.. че тряя да се набирам с широк захват а не с тесен.. защото с тесен било за “плътност” а с широк за “разширяване” има ли нещо такова ?

26.11.08
16:06

хмм.. на мен всички винаги са ми казвали и инструктори приятели вс.. че тряя да се набирам с широк захват а не с тесен.. защото с тесен било за “плътност“ а с широк за “разширяване“ има ли нещо такова ?

Ето го отговора

казано от Nikolay на 26.11.08, 09:00:

Стига с тия глупости - няма трениране само за “плътност” или “разширяване”.Има си гръбни мускули и като растат,вече в зависимост от степента им на развитие гърбът изглежда по-широк или плътен или както там му викате.Все едно да има тренировки например една за да ти стърчи бицепсът повече напред,а друга - настрани.Иначе съм съгласен с недко за набирането с тесен хват - при него амплитудата на движение на широкия гръбен е най-голяма(около 180 градуса около раменната става) и съответно най-добре се тренира мускулът с него.За сравнение,набирането с широк хват има амплитуда около 90 ,тоест,не само че не разширява,ами е някакво половинчато движение.Същото може да се каже и за ширината на хвата на лежанката.Сори... :)

26.11.08
16:28

Разбира се че има упражнения за пльтност и такива за широчина.Който твьрди обратното се заблуждава дьлбоко и показва некомпетентност.Години наред тренирах гьрба като основно наблягах на набиране-направих голям грьб-при рьст 169 гьрба ми беше 131см-много широк наистина,но нямаше пльтност.Смених стратегията и наблегнах на мьртва тяга,чукчета,мечка и сега разликата е огромна-не само широк грьб,но и дебел.Когато се набираш сьс широк хват основно работят вьншните латерални мускули,докато при чукчетата например,когато издьрпаш щангата добре и особено когато сьбереш лопатките натоварването се концентрира в мускулите близки до грьбначния стьлб.

26.11.08
16:46

Наистина объркващо всеки да казва различно но все пак сега за разширяване какви набирания даправя ? с широк или тесен хват ?

26.11.08
17:53

И с двата.

26.11.08
18:05

Набирания , много набирания

27.11.08
05:13

ок значи ще започвам да се набирам с 2та хвата.. благодаря !

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1