24.11.08
15:20
Има ли упражнение (или упражнения) които могат да заменят клякането със щанга? Питам, защото просто не го харесвам това упражнение и търся негови алтернативи.
Лег преси ..бедрено сгъване/разгъване са частични заместители на клека, но това което той ти дава нищо друго не може ;)
Няма алтернатива - натоварва ЦЕЛИТЕ бедра,седалището,кръста.Другите упражнения са частични заместители,но цялата полза,която може да се извлече,я няма другаде.
Мнението беше редактирано от Nikolay на 24.11.08 15:34.
казано от Nikolay на 24.11.08, 15:34:
Няма алтернатива - натоварва ЦЕЛИТЕ бедра,седалището,кръста.Другите упражнения са частични заместители,но цялата полза,която може да се извлече,я няма другаде.
Е тва е причината, поради която и аз съм го ‘заместил’ клека :)
1вия отговор е точен.
Мнението беше редактирано от ozo на 24.11.08 15:52.
Ако си мислиш,че гъзът ти ще порастне от клека,се лъжеш.Ако има някой във форума,на който му е порастнал задникът от клякане,моля да се обади сега или да замълчи завинаги...
Мнението беше редактирано от Nikolay на 24.11.08 15:59.
24.11.08
16:07
клекът си е клек-не може да го замениш(може,но просто той е най-ефективното упражнение)
п.с.лично мнение,но мисля че и другите са на това мнение
24.11.08
16:38
Клека няма заместител. Има упражнения на уреди, които приличат на клека и въвличат в работа сходни МГ, но не са пълен еквивалент на “царят на упражненията”. Но ако не искаш да го правиш, пробвай лег преса, напади или някаква машина за клек. Може би нападите се доближават най-много до клек, но кръста не се натоварва. А за растежа на задника, да той може и ще порастне от клек, но това няма да е много, а и като бедрата растат няма разлика в тялото. Просто е много нормално нещо. Както с времето талията се увеличава, но плочките се запазват.
казано от Demoman на 24.11.08, 15:20:
Има ли упражнение (или упражнения) които могат да заменят клякането със щанга?
Не, няма.
24.11.08
17:35
казано от Aquiles на 24.11.08, 17:32:
казано от Demoman на 24.11.08, 15:20:
Има ли упражнение (или упражнения) които могат да заменят клякането със щанга?
Не, няма.
x2
казано от Nikolay на 24.11.08, 15:56:
Ако има някой във форума,на който му е порастнал задникът от клякане,моля да се обади сега или да замълчи завинаги...
Моят :) Ама това е целта, глутеуса е един от най-силните и мощни мускули, и трябва да се развие пропорционално на останалите.
Ако ви е страх да нямате голям задник, просто гледайте да не дебелеете и да не трупате мазно. Защото сланините са тези, които го правят голям и непропорционален.
И аз имах това впредвид,че по-скоро няма как да порастне толкова,че да изглежда непропорционално спрямо околните части от тялото.
Полу-клек.
Пробвай и ще ти хареса - товари изключително добре бедрата почти не атакува задника.
Ако направиш бедрено разгъване ПРЕДИ него, ще усетиш как на клека работят яко квадрицепсите.
Нападите, по мое мнение, товарят глутеусите също като клека.
Ако правиш на Лег-преса или Хакен-клек машина частични повторения (които наподобяват именно полу-клека) също можеш да изолираш бедрата. Но това са имитации - прави оригинала.
Успех!
Във фитнес залата, която посещавам има машина за Хакен-Смит. Някакво мнение за нея?
П.С. Гледам, че във секцията “Упражнения” е означена като Хакен-Клек.
Мнението беше редактирано от Demoman на 24.11.08 22:21.
25.11.08
02:10
Забравятме нещо много важно от което до голяма степен зависи дали задника ти ще изглежда голям-задна част бедро.Не се ли развие този мускул пропорцилано на квардицепса-много в вероятно дупето да “изхврькне”.Така че -клякай си,но не забравяй и задната част на бедрото.
Никое упражнение не може да замести клека.
25.11.08
08:25
Ако си мислиш,че гъзът ти ще порастне от клека,се лъжеш.Ако има някой във форума,на който му е порастнал задникът от клякане,моля да се обади сега или да замълчи завинаги...
Здравей!
Ще си позволя да те поправя. Получава се нарастване на садалищните мускули, повече от нормалното при клякане. Допитай се до някой трениращ вдигане ан тежести (щангисти). Когато се изпълнява с издаване на седалището назад се получава това. Затова е много важно да се следи техниката на изпълнение на което и да е упражнение, за която е да е мускулна група.
Както, например.. малко трениращи знаят, че когато използват тежести при коремни преси се получава издуване на мускула, което не подлежи на корекция. Но доста момчета и момичета го използват, като си мислят, че така ще получат по-бързо резултати. Може и да стане, но за сметка на плоския корем!
Ако не си съгласен с мен... рискувай и го провери лично!
Успех!
25.11.08
13:35
казано от Велин Иванов на 25.11.08, 08:25:
Здравей!
Ще си позволя да те поправя. Получава се нарастване на садалищните мускули, повече от нормалното при клякане. Допитай се до някой трениращ вдигане ан тежести (щангисти). Когато се изпълнява с издаване на седалището назад се получава това. Затова е много важно да се следи техниката на изпълнение на което и да е упражнение, за която е да е мускулна група.
Както, например.. малко трениращи знаят, че когато използват тежести при коремни преси се получава издуване на мускула, което не подлежи на корекция. Но доста момчета и момичета го използват, като си мислят, че така ще получат по-бързо резултати. Може и да стане, но за сметка на плоския корем!
Успех!
Извинявам се за офтопика, обаче...
Е тая част не ми стана ясна - първо казваш издуване на мускула, после плосък корем... ?
А относно клека - отскоро и аз “прогледнах” и го включих в тренировките си. ;)
Мнението беше редактирано от Iliqn Bonev на 25.11.08 13:38.
Много хора позлват тежести при трен.за корем с идеята да го натоварят повече (и искат плосък корем с плочки),но самите тежести водят до подуването/изпъкването на мускулатурата.Затова ползването на тежести при него е за сметка на плоския корем(демек плоския корем се губи).
Мисля това имаше впредвид Велин Иванов.
казано от Iliqn Bonev на 25.11.08, 13:35:
казано от Велин Иванов на 25.11.08, 08:25:
Здравей!
Успех!Извинявам се за офтопика, обаче...
Е тая част не ми стана ясна - първо казваш издуване на мускула, после плосък корем... ?А относно клека - отскоро и аз “прогледнах” и го включих в тренировките си. ;)
Кое пък не разбра? Плоският корем ще рече плочките ти да не са издути, да е релефен и да е,представи си, ПЛОСЪК :). А като се издуят(сиреч пораснат от тежестите, както всеки друг мускул) тея плочки и като върху тях има малко мазнинка трудно ще разбере някой, че видиш ли под мазнинката има издути големи плочки. Ще стои баш като шкембе. Надявам се разбра какво има предвид.
EDIТ: Чак сега видях, че tra^la^la вече е разяснил,сори :)
Мнението беше редактирано от ozo на 25.11.08 14:50.
25.11.08
16:30
е сега сори много за спама,но вие с тежести ли правите коремните или без?И според вас човек на който мускулатурата на корема му е “издута” и е изчистен и на този,който има плосък корем и е изчистен-на кой ще изглежда по-добре?Според мен на първия.То човек може да си има и плосък корем,само като е горе-долу изчистен,но без големи мускули на корема.Извинявам се,че давам мнение по темата,без да съм информиран по въпроса,но си изказвам мнението.
25.11.08
17:23
казано от az100yan на 25.11.08, 16:30:
е сега сори много за спама,но вие с тежести ли правите коремните или без?И според вас човек на който мускулатурата на корема му е “издута” и е изчистен и на този,който има плосък корем и е изчистен-на кой ще изглежда по-добре?Според мен на първия.То човек може да си има и плосък корем,само като е горе-долу изчистен,но без големи мускули на корема.Извинявам се,че давам мнение по темата,без да съм информиран по въпроса,но си изказвам мнението.[/quote
Абсолютно сьм сьгласен с с теб-години наред тренирах и пренебрегвах корема-след като се изчистих се появиха някакви плочки-малки и зле оформени.Смених стратегията-малко повторения и “корема ми се изду”както се изразяват някои форумци тук.И след пореднат НВД когато свалих мазнината от “издутия си корем” се появиха тези плочки за които винаги сьм си мечтал.
Колкото и да го тренирате корема и по каквито и начини,ако не е покрит с мазнина,няма начин да изглежда грозно.Не си мисляте че ще стане като на Рони Колман-професионалистите имат огромни кореми най-вече заради хормона на растежа.