24.11.08
16:47
Имам предвид, че до сега корема доста рядко съм тренирал и то най-вече с коремни преси (много). Интересува ме как да го тренирам, така че самите мускули на корема да станат по-големи/масивни, за да мога след като се изчистя да са много релефни, а не просто да се вижда че има очертани плочки. Т.е. трябва ми някакъв комплекс от упражнения за тази цел. Другото което исках да попитам, мога ли да тренирам корема в нетренировъчни дни? Смисъл такъв, че в залата нямам възможност да го тренирам тъй като ми е много запълнена програмата и за 45 минути не ми остава време за него. В къщи имам лост така, че мога да правя повдигане на крака от вис/лег. Коремни преси мога да правя, въже имам за скачане.. друго какво?
Просто ми трява ММ в корема. (ако ме разбирате :) )
А проблем ли е като тренирам Понеделник,Сряда,Петък.. вторник,четвъртък и събота да правя корема примерно? Или да го правя в тренировъчните дни ама вечер примерно (тренирам сутрин рано)
казано от Петров на 24.11.08, 16:47:
Имам предвид, че до сега корема доста рядко съм тренирал и то най-вече с коремни преси (много). Интересува ме как да го тренирам, така че самите мускули на корема да станат по-големи/масивни, за да мога след като се изчистя да са много релефни, а не просто да се вижда че има очертани плочки. Т.е. трябва ми някакъв комплекс от упражнения за тази цел. Другото което исках да попитам, мога ли да тренирам корема в нетренировъчни дни? Смисъл такъв, че в залата нямам възможност да го тренирам тъй като ми е много запълнена програмата и за 45 минути не ми остава време за него. В къщи имам лост така, че мога да правя повдигане на крака от вис/лег. Коремни преси мога да правя, въже имам за скачане.. друго какво?
Просто ми трява ММ в корема. (ако ме разбирате :) )
Еми вместо много коремни преси прави 20-30 с допълнителна тежест и ги изпълнявай бавно и правилно за да си сигурен,че натоварваш коремните мускули а не кръста.2 пъти седмично според мене е достатъчно.И да в нетренировъчен ден става.
Мнението беше редактирано от Владимир на 24.11.08 17:06.
25.11.08
02:19
Ако искаш големи коремни мускули-тренирай ги като всяка друга мускулна група-т.е.2,3 упражнения 12,15 повторения.Серии с по 20,30 повторения не са подходящи за целта ти.Тренирай ги с другите мускулни групи,не отделно-предполагам че вземаш протеин и други добавки преди и след тренировка,и ако тренираш корема по друго време ще ги лишиш от тези толкова важни компоненти подпомагащи растежа.
25.11.08
08:28
казано от Nikolay на 24.11.08, 16:49:
Слагай допълнителни утежнения на упражненията за корем и ще качиш маса.
Внимавай, когато съветваш. Вече ти писах за тежестта и коремните преси в темата за клякането.
Никого не съветвам да използва тежест при коремни преси. Получава се издуване на самия мускул. Няма да бъда обстоятелствен, понеже вече съм го коментирал в други теми!
Мислете, четете и питайте, преди да посегнете към драстични методи. Понякога някои резултати не могат после да се коригират!
Успех!
25.11.08
11:47
казано от Велин Иванов на 25.11.08, 08:28:
казано от Nikolay на 24.11.08, 16:49:
Слагай допълнителни утежнения на упражненията за корем и ще качиш маса.
Внимавай, когато съветваш. Вече ти писах за тежестта и коремните преси в темата за клякането.
Никого не съветвам да използва тежест при коремни преси. Получава се издуване на самия мускул. Няма да бъда обстоятелствен, понеже вече съм го коментирал в други теми!
Мислете, четете и питайте, преди да посегнете към драстични методи. Понякога някои резултати не могат после да се коригират!
Успех!
Ами не откриваш топлата водя.Коремните мускули не се различават от другите мускулни групи-ако ги тренираш с малко повторения ще растат разбира се.Какво става с бицепса когато го помпаш с 8,10 повторения-става все по-голям и по голям-с корема е сьщото.Ако прочетеш внимателно вьпроса на постналия темата ще видиш че целта му е точно това-масивни коремни мускули.Всеки гони различни цели-някои плоськ корем,други маса.Така че да го оставим сам да си прецени какво иска.
11.07.12
02:53
Корема се възстановява бързо, можеш да го тренираш по-често.Също така газираното и сладкото много вредят на пресата, макар че предполагам знаеш :Д