23.11.08
18:10
Здр на всички та значи гледах в саита харесах си една програма и малко е промених.Стремя се към покачване на мускулна маса,но се занимавам и с още един спорт(муай тай) и ми е малко трудно.На 14 години,168-169см,56-57кг.Дигам от 5-6 месеца,но за гърди и корем най-много.Дигам в залата по муай тай но,там няма мн уреди :( На пети ден съм сложил точки защото още се чудя какво да сложа.Нямам упражнения за крака защото не искам да ги тренирам :)
• първи ден - гърди, бицепс, корем
• втори ден - почивка
• трети ден - гръб, трицепс, трапец, корем
• четвърти ден - почивка
• пети ден - рамо, ..., корем
• шести ден - почивка
• седми ден - почивка
Програма за първи ден
• повдигане на щанга от лег - 4 серии по 8 повторения
повдигане на дъмбели от полулег - 3 серии по 8 повторения
• повдигане на дъмбели от обратен лег - 3 серии по 8 повторения
• флайс - 3 серии по 8 повторения
кофички – 3 серии по 10 повторения
• бицепсово сгъване с щанга от стоеж - 3 серии по 8 повторения
• бицепсово сгъване с дъмбел от седеж - 3 серии по 8 повторения
• концентрично сгъване - 2 серии по 8 повторения
• кoремни преси - 3 серии по 20 повторения
• повдигане на краката от лег - 3 серии по 20 повторения
наклон в страни с дъмбел – 3 серии по 12 повторения
Програма за трети ден
• набирания - 4 серии по 10 повторения
• гребане с щанга - 4 серии по 8 повторения
мъртва тяга - 4 серии по 8 повторения
повдигане на щанга за трапец - 3 серии по 10 повторения
придърпване на хоризонтален скрипец - 3 серии по 8 повторения
• изтласкване на щанга от лег тесен хват - 3 серии по 8 повторения
• ‘френско’ разгъване с щанга - 3 серии по 8 повторения
трицепсово разгъване на горен скрипец – 3 серий 8 повторения
кoремни преси - 3 серии по 20 повторения
• повдигане на краката от лег - 3 серии по 20 повторения
•
Програма за пети ден
• раменна преса пред врат - 3 серии по 8 повторения
раменно разтваряне встрани - 3 серии по 8 повторения
• повдигане на щанга зад глава – 3 серий 8 повторения
кoремни преси - 3 серии по 20 повторения
повдигане на краката от вис - 3 серии по 20 повторения
Темата беше редактирана от GUDZO на 28.11.08 20:45.
Не ти ли идват малко в повече упражненията за гърди? 5 упражнения ми се струват множко за твоя стаж. Пробвай да редуваш полулег и обратен лег през тренировка. Другото е добре, като изключим краката - та те са ти половината тяло? Има ли някаква смислена причина да не ги тренираш (контузия) или просто “са ти достатачно развити”?
Значи краката са ми добре а и както казах тренирам муай тай и там ги тренираме и тях.Нямам нужда да ги натоварвам повече :)
A за пети ден добре ли е,защото със сложил само 2 мускулни групи?
Мнението беше редактирано от GUDZO на 24.11.08 08:02.
24.11.08
16:46
Много упражнения за гърдите. От това бойно изкуство(предполагам) не можеш да си натовариш краката както с тренировка за тях, без клек, разбира се, защото си още малък, но поне малко. И корем толкова често също не ми харесва. А за петъка просто нямаш избор щом няма да тренираш крака, 2 ще са МГ, които ще правиш.
Послушах Bo0mer и вече ще ги редувам през тренировка полулег и обратен лег.А за корема ми казаха мн хора,че през ден трябва да го тренирам даже мисля че с тези 3 упражнения го натоварвам малко.За краката ще видя може и да сложа някое упражнение.
Ще го спукаш тоя корем от толкова упражнения... Два пъти седмично по 2 упражнения, той е като всички други мускули.
25.11.08
15:00
Сложи още едно упражнение за трицепс, щото така ще ти изостане за сметка на бицепса. Имай предвид, че най-вече трицепса прави ръката голяма.
Сложи и упражнение за задно рамо, за сметка на хеликоптера.
Набиранията ги прави като първо упражнение за гръб.
Това са моите препоръки. Успех!
25.11.08
18:35
казано от GUDZO на 25.11.08, 09:55:
Послушах Bo0mer и вече ще ги редувам през тренировка полулег и обратен лег.А за корема ми казаха мн хора,че през ден трябва да го тренирам даже мисля че с тези 3 упражнения го натоварвам малко.За краката ще видя може и да сложа някое упражнение.
Корема е мускул както всички останали в тялото, които тренираш по веднъж в седмицата. Защо той да се нуждае от 3 пъти трениране и то по 3+ упр. Много нелогично звучи. Е все пак ако искаш давай, но това си е претрениране.
Присъединявам се към бъшлакър за трицепса и рамото.
казано от Bushwacker на 25.11.08, 15:00:
Сложи още едно упражнение за трицепс, щото така ще ти изостане за сметка на бицепса. Имай предвид, че най-вече трицепса прави ръката голяма.
Сложи и упражнение за задно рамо, за сметка на хеликоптера.
Набиранията ги прави като първо упражнение за гръб.
Това са моите препоръки. Успех!
Значи за трицепс:кофички или разгъване на дъмбел зад глава да сложа?
Какво би предложил за задно рамо.
Благодаря Предварително :)
За трицепс бих ти препоръчал като последно упражниение да сложиш http://www.bb-team.org/exercise/1162/ . За задно рамо повдигане на щанга зад тялото на мен ми се отразява много добре. Пробвай различните упражнения и прецени кое те натоварва най-добре. :)
По-здрави