фитнес зала и лостове?

11.07.08
12:46

мога ли да съчетая ходенето на зала с ходене на лостове ( успоредки ,лостове за набиранки и тем подобни ) един приятел доста яко се нацепи и е обемен от ходенето на лостове ,редува ги : един ден на фитнес залата и един ден на лостовете и само неделя почива ,мисля и аз да почна така ,вие как смятате ? :)

11.07.08
14:18

Набирания,кофички и тн. можеш да правиш и в фитнеса.Повечето хора ходят на лостове,защото нямат възможност за фитнес...

11.07.08
15:05

Двете не се изключват. Но трябва да се комбинират така, че да не си пречат или да не те претренират.

11.07.08
16:56

аз за друг лост ше питам само 1 бързо въпросче..ф30 213 см колко килограма може да издържи?

Никола,
Поради някакъв бъг и на теб не мога да върна лично.
Не съм експерт, но:
1. Зависи от фирмата - производител. Трябва да намериш фирмата производител и там да направиш допитване или да видиш в сайта. Различните фирми правят лоста от различни стомани, различни закалки и т.н. а от това зависи якостта и гъвкавостта.
2. Ако правилно си представям, това е щангисткият лост с въртеливи накрайници. Такъв аз съм виждал независимо от марката да издържа 260-280 кг. без проблем, така че мисля, че за конвенционална тренировка ще стане, а за кратко - например тяга - според мен и повече би издържал.
3. Не трябва да седи дълго натоварен на стойка обаче, защото ако не е Елейко или Иванко веднага ще се огъне под напора на килата и ще се деформира, като с течение на времето ще става все по - опасен.

Ами... това е, коеот мога да ти помогна.
Поздрави!

11.07.08
21:12

мерси за изчерпателния отговор :)

11.07.08
23:45

аз ходя, тоест ходех три пъти седмично на зала и два пъти на лостове, доволен съм много! Скоро пак ще започна да тренирам така, защото последния месец само на лостовете и с гирите в къщи  :)

12.07.08
08:54

Аз си взех 1 лост вкъщи и си ходя на лостове.Много съм доволен няма проблем при съчетаването

BU

12.07.08
08:58

А защо ги отделяте,какъв е проблемът да ги съчетаете в една тренировка?

12.07.08
09:13

казано от DeadManWalking на 12.07.08, 08:58:

А защо ги отделяте,какъв е проблемът да ги съчетаете в една тренировка?

На лостовете по училищата е безплтано, а и според мен няма смисъл да ходиш на зала за да се набираш. Но не съм сигурен дали това отговаря на въпроса ти, разбира се, че може и в залата за силова подготовка да се правят кофички и набирания, и те са винаги част от програмата, но лятото може би ще бъде малко множко да се набираш на дветете места, не е невъзможно, но е по - добре на открито в училището а в залата да се подменят със скрипци и макари, накрая всичко опира до енергия и сила, което е доста трудно постижимо в период за релеф!

26.11.08
17:31

Здравейте, искам да ви попитам от скоро започнах да се набирам и ми е трудно ако можете да ми кажете как и от къде да започна :(
Моля Ви помогнете винаги има наченаещи :)

26.11.08
17:36

Ако някой знае лост 100 или повече см в някой спортен магазин в София моля Ви кажете. Само да кажа намерих най-много 88см ако някой знае къде продават по-дълги да каже. :)

26.11.08
18:41

Почни да се набираш с партньор,който да те бута до горе.Може и да ти изглежда смешно и си е :) но след няколко тренировки ще можеш вече сам да се набираш.Важно е обаче да обръщаш внимание на негативната част от движението( не да падаш надолу,а контролирано да се спускаш).

Мнението беше редактирано от Nikolay на 26.11.08 18:42.

26.11.08
19:47

Също така може да подскчаш нагоре и да се спускаш бавно и контролирано.

26.11.08
20:51

Също можеш да опитваш частични повторения-ще са от полза и доста скоро ще можеш цели, а от там е “по-лесно” гониш определени повторения ии ги изпълняваш в определен брой серии,скоро бройт на сериите ще пада и ще се увеличаваш повторениятя и т.н.
Успех!!!!!!!!

02.12.08
15:13

Благодаря ви за помоща момчета започнах вече седмица и се занимавам сериозно.Усещам,че имам голям напредък. :) Ако можете да ми кажете някоя програма като за мене по-лека в началото?

Мнението беше редактирано от puma46 на 02.12.08 15:18.

02.12.08
15:17

И да ви попитам...нали е добре лоста да е на по-високо? Щот някои ми казват високо други ниско.Ма днес в даскало като пробвах на гредата на вратата ми беше много лесно, а в нас е на по-високо определено. :)

Мнението беше редактирано от puma46 на 02.12.08 15:17.

KO

07.08.09
09:28

Привет!не намерих по-подходяща тема да пиша,така че ако съм объркал..извинете ме!Така да мина към въпроса:
Ходя на лостове през ден,преди тренировка пия фреш от лимон и портокал и ям банан,след тренировка пия кисело мляко и след няколко часа закусвам-така де за какво ми помага и с какво да сменя,просто така съм решил да започвам и завършвам тренировката (да подчертая че идея си нямам от това какво трябва да ям и тн.)

19.05.10
12:44

Искам да ви попитам нещо.. На 14 съм,тренирам от лятото 2009,но все още немога да си изготвя подходяща програма...
Когато започнах бях само кожа и кости 42 кила..сега съм 53 и си направих хубаво тяло,само от лостове.
Мога около 15-20 кофички,около 10 набиранки на широк захват.. До сега тренирах за удоволствие,а вече искам по-сериозно..та ако може някоя програма като за мен да ми измислите ако не съм нахален? :? И да речем може ли да ходя на фитнес веднъж в седмицата,а може и повече?

Мнението беше редактирано от tRronic на 19.05.10 12:59.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1