11.07.08
12:46
мога ли да съчетая ходенето на зала с ходене на лостове ( успоредки ,лостове за набиранки и тем подобни ) един приятел доста яко се нацепи и е обемен от ходенето на лостове ,редува ги : един ден на фитнес залата и един ден на лостовете и само неделя почива ,мисля и аз да почна така ,вие как смятате ? :)
Набирания,кофички и тн. можеш да правиш и в фитнеса.Повечето хора ходят на лостове,защото нямат възможност за фитнес...
Двете не се изключват. Но трябва да се комбинират така, че да не си пречат или да не те претренират.
аз за друг лост ше питам само 1 бързо въпросче..ф30 213 см колко килограма може да издържи?
11.07.08
20:24
Никола,
Поради някакъв бъг и на теб не мога да върна лично.
Не съм експерт, но:
1. Зависи от фирмата - производител. Трябва да намериш фирмата производител и там да направиш допитване или да видиш в сайта. Различните фирми правят лоста от различни стомани, различни закалки и т.н. а от това зависи якостта и гъвкавостта.
2. Ако правилно си представям, това е щангисткият лост с въртеливи накрайници. Такъв аз съм виждал независимо от марката да издържа 260-280 кг. без проблем, така че мисля, че за конвенционална тренировка ще стане, а за кратко - например тяга - според мен и повече би издържал.
3. Не трябва да седи дълго натоварен на стойка обаче, защото ако не е Елейко или Иванко веднага ще се огъне под напора на килата и ще се деформира, като с течение на времето ще става все по - опасен.
Ами... това е, коеот мога да ти помогна.
Поздрави!
аз ходя, тоест ходех три пъти седмично на зала и два пъти на лостове, доволен съм много! Скоро пак ще започна да тренирам така, защото последния месец само на лостовете и с гирите в къщи :)
Аз си взех 1 лост вкъщи и си ходя на лостове.Много съм доволен няма проблем при съчетаването
12.07.08
08:58
А защо ги отделяте,какъв е проблемът да ги съчетаете в една тренировка?
казано от DeadManWalking на 12.07.08, 08:58:
А защо ги отделяте,какъв е проблемът да ги съчетаете в една тренировка?
На лостовете по училищата е безплтано, а и според мен няма смисъл да ходиш на зала за да се набираш. Но не съм сигурен дали това отговаря на въпроса ти, разбира се, че може и в залата за силова подготовка да се правят кофички и набирания, и те са винаги част от програмата, но лятото може би ще бъде малко множко да се набираш на дветете места, не е невъзможно, но е по - добре на открито в училището а в залата да се подменят със скрипци и макари, накрая всичко опира до енергия и сила, което е доста трудно постижимо в период за релеф!
Здравейте, искам да ви попитам от скоро започнах да се набирам и ми е трудно ако можете да ми кажете как и от къде да започна :(
Моля Ви помогнете винаги има наченаещи :)
Ако някой знае лост 100 или повече см в някой спортен магазин в София моля Ви кажете. Само да кажа намерих най-много 88см ако някой знае къде продават по-дълги да каже. :)
Почни да се набираш с партньор,който да те бута до горе.Може и да ти изглежда смешно и си е :) но след няколко тренировки ще можеш вече сам да се набираш.Важно е обаче да обръщаш внимание на негативната част от движението( не да падаш надолу,а контролирано да се спускаш).
Мнението беше редактирано от Nikolay на 26.11.08 18:42.
26.11.08
20:51
Също можеш да опитваш частични повторения-ще са от полза и доста скоро ще можеш цели, а от там е “по-лесно” гониш определени повторения ии ги изпълняваш в определен брой серии,скоро бройт на сериите ще пада и ще се увеличаваш повторениятя и т.н.
Успех!!!!!!!!
Благодаря ви за помоща момчета започнах вече седмица и се занимавам сериозно.Усещам,че имам голям напредък. :) Ако можете да ми кажете някоя програма като за мене по-лека в началото?
Мнението беше редактирано от puma46 на 02.12.08 15:18.
И да ви попитам...нали е добре лоста да е на по-високо? Щот някои ми казват високо други ниско.Ма днес в даскало като пробвах на гредата на вратата ми беше много лесно, а в нас е на по-високо определено. :)
Мнението беше редактирано от puma46 на 02.12.08 15:17.
07.08.09
09:28
Привет!не намерих по-подходяща тема да пиша,така че ако съм объркал..извинете ме!Така да мина към въпроса:
Ходя на лостове през ден,преди тренировка пия фреш от лимон и портокал и ям банан,след тренировка пия кисело мляко и след няколко часа закусвам-така де за какво ми помага и с какво да сменя,просто така съм решил да започвам и завършвам тренировката (да подчертая че идея си нямам от това какво трябва да ям и тн.)
Искам да ви попитам нещо.. На 14 съм,тренирам от лятото 2009,но все още немога да си изготвя подходяща програма...
Когато започнах бях само кожа и кости 42 кила..сега съм 53 и си направих хубаво тяло,само от лостове.
Мога около 15-20 кофички,около 10 набиранки на широк захват.. До сега тренирах за удоволствие,а вече искам по-сериозно..та ако може някоя програма като за мен да ми измислите ако не съм нахален? :? И да речем може ли да ходя на фитнес веднъж в седмицата,а може и повече?
Мнението беше редактирано от tRronic на 19.05.10 12:59.