Въпрос за ден първи

27.11.08
09:48

Здравейте,
тренировъчната ми програма изглежда така: (4 месеца, 18г., 74кг. )

гърди + корем
почивка
трицепс + предно и средно рамо
почивка
крака + бицепс + корем
почивка
гръб + задно рамо + трапец
почивка

въпросът ми е за първия ден как ви се струва тренировката ми, мога ли да добавя още някоя малка мускулна група или упражнение:

Повдигане от лег 4 работни серии ( 10, 10, 8, 6)
Повдигане на дъмбели от полулег 3х8-10
Повдигане на дъмбели от обратен лег 3х8-10
Пулроувър 3х15
Коремни преси 3х30
Повдигане на краката от лег 3х20

цел - покачване на ММ

27.11.08
12:42

Ти не беше ли на 14 години

27.11.08
15:54

да, преди 4 години

TI

27.11.08
19:07

Сложи бицепса при гърдите, ако искаш и остави краката и корема в един ден сами. Иначе програмата ти е добра.

27.11.08
19:16

казано от Pavlov на 27.11.08, 15:54:

да, преди 4 години

Извинявай,грешката е моя.

28.11.08
10:04

казано от tisho на 27.11.08, 19:07:

Сложи бицепса при гърдите, ако искаш и остави краката и корема в един ден сами. Иначе програмата ти е добра.

Надали това е добра идея за първи ден.. Ще обясня защо:
Този вариант, до колкото АЗ знам, не е подходящ за начинаещи, тъй като начинаещият фитнес любител няма здраво и укрепнало тяло и не е привикнал към новата среда. Бицепс + гърди и трицепс + гръб, подобни програми се препоръчват за по-напреднали, защото те имат по-добро възтановяване, докато нашият човек надали го има :)

Към автора - започни просто да се мотаеш в залата 2-3 пъти, ей така, нищо ангажиращо. Просто колкото тялото ти да свикне на упражненията и тежката работа. След това чак си търси програма (за начинаещ) +/- режим. Казвам програма за начинаещ, тъй като така го разбирам. Тези 4 месеца, които си посочил предполагам се отнасят за програмата, а не е някакъв стаж?

Мнението беше редактирано от ~ DN на 28.11.08 10:06.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1