28.11.08
13:39
Здравейте.На 22 години съм,1,70 съм висок и тежа 52 кг. Направо ме е срам като се погледна колко съм слаб.Понеже работя по цял и нямам време да ходя на фитнес,вечерно време в нас правя по 200 лицеви опори на няколко сета от по 20 или от по 15 с почивка между сетовете от 30 сек до 1 мин до макс 5 мин.Отделно правя чат-пат hindu squats и ръкостискания с hand grippers.На български мисля го наричат щипки за ръце.Понеже няма кредитна карта и не мога да си закупя от ironminds hand grippers - имам един тука стар от 5 лева и сега мисля да си купя един от 40 лева.Това са единствените,които намирам в България.Та с него правя по 500 до 1000 ръкостискания през интервал от 30 сек до 2мин.
И общо взето това ми е цялата скромна тренировка.
Та въпросите са ми.
Има ли смисъл от това което върша изобщо?
Имам много бърз метаболизъм.Колкото и да ям,каквото и да ям,не мога и половин килограм да кача.Затова,бихте ли ми препоръчали някакви протеини или нещо подобно,та след тези упражнения да ги пия - и да наддам малко,поне да стана 60 кг?
28.11.08
14:08
Ядене през 2 часа в малки до средни порции. Всякаква храна, разнообразна.
Тренировките са проблем вече. Това което правиш има смисъл колкото да държиш някакъв тонус, но не са и ориентиране към качване на маса.
Залите имат добро работно време. Виж дали можеш да отделиш час и половина три пъти седмично за фитнес. Ако не - наблегни най много на храната.
28.11.08
16:08
поне 6 яденета на ден с много калории и много протеин.Кажи си работното време и кои са ти почивните дни и от кой град си
казано от IronFreak на 28.11.08, 16:08:
поне 6 яденета на ден с много калории и много протеин.Кажи си работното време и кои са ти почивните дни и от кой град си
Ами работното време ми е от 9 сутринта до 7 вечерта.Почивам събота и неделя.От София съм.
А,би ли ми препоръчал някой протеин и откъде мога да го купя,ако знаеш?
И горе-долу след като започна да го ползвам,ще кача ли в скоро време килограми?
28.11.08
18:14
Аз съм от малък град,но в София има много зали, които работят до късно така че не виждам какъв е проблемът да тренираш примерно 3 дена в седмицата (Сряда,Събота,Неделя или Вторник,Сряда,Събота ???).На първо време бих ти препоръчал да почнеш да ходиш на зала,защото с тия тренировки твоите освен малко тонус друго няма да имаш,2-ро опирай се да го докарваш на поне 5-6 яденета (Примерно в 8 и нещо закусваш 3-4 цели яйца+50 гр орехи+50 гр овес+кисело/прясно мляко на обяд към 12 часа 150+ гр месо+Картофи/Хляб/Ориз/Макарони после междинна закуска към 2-3 часа 1 кисело мляко+100 гр овес+2 белтъка,1 час Преди Трен 100+гр месо+Ориз/Картофи/Хлаб+Орехи/Фъстъци/Бадеми...,След Тренировката 2 банана/2 вафли+30-40 гр протеинов шейк, към 10 вечеря 100-150 Риба/Пиле/месо+салата... и преди лягане 150 гр извара,че аз май ти направих режим даже :Д .При тебе трябва да ядеш много,носи си раницата с храната на работа и да не ти пука.Вечер си прави тренировката и резултати със сигурност ще има
29.11.08
03:06
Абе защо всеки си мисли че от протеина се качват килограми.И десет шейка да пиеш на ден,не приемаш ли нужните калории,маса няма да качиш.Наблегни на храните,както те е посьветвал форумеца от предния коментар.Купи си разфасовка суровтьчен протеин и го вземай след тренировка с мого вьглехидрати.А през останалото време се храни здраво и тренирай.Щом почиваш сьбота и неделя,направи си тридневен сплит и тренирай в почивните дни плюс един ден в седмицата-сряда или четвьртьк.
казано от nedko petrov на 29.11.08, 03:06:
Абе защо всеки си мисли че от протеина се качват килограми.И десет шейка да пиеш на ден,не приемаш ли нужните калории,маса няма да качиш.Наблегни на храните,както те е посьветвал форумеца от предния коментар.Купи си разфасовка суровтьчен протеин и го вземай след тренировка с мого вьглехидрати.А през останалото време се храни здраво и тренирай.Щом почиваш сьбота и неделя,направи си тридневен сплит и тренирай в почивните дни плюс един ден в седмицата-сряда или четвьртьк.
Така си е . И цяла аптека да изпиеш като не ядеш и не трен нестава .